Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 16406 tot 16410
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Ravage onder valutaplatforms door koersstijging Zwitserse frank

Enkele handelsplatforms die zich richten op valutahandel lijden zwaar onder het besluit van de Zwitserse centrale bank om de koers van de frank los te laten.

In Groot-Brittanniƫ meldde Alpari, een relatief klein platform, dat het bedrijf de rekeningen niet meer kan betalen.

Veel handelaren die via Alpari zaken deden, hebben grotere verliezen gemaakt dan ze tegoed hadden staan bij het bedrijf. Het platform draait nu op voor de extra verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Niemand heeft Zwitserland gedwongen om de koppeling met de euro los te laten

De schade die de Zwitserse frank heeft berokkend, hebben we eigenlijk te danken aan Europa. Tenminste, dat beweert Bloomberg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

16 januari: IMF geschoffeerd door Zwitsers en 8 andere dingen die je weten moet

IMF-directeur Christine Lagarde is woest op de Zwitsers die haar niet tijdig schijnen hebben ingelegd over een beslissing de Franc los te koppelen van de euro. Nu maar hopen dat de ECB haar wel inlicht. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Prijzen dalen in groot deel eurozone

Inflatie Het leven is in december in elf van de achttien eurolanden goedkoper geworden. Dat blijkt uit nieuwe schattingen die het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag heeft gepubliceerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Nederland kent nu ook negatieve inflatie

De inflatie is nu ook in Nederland negatief. De prijzen daalden in december op jaarbasis met 0,1 procent vergeleken met een jaar eerder.

De cijfers zijn geen verrassing, het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde op 8 januari al dat de inflatie, volgens de geharmoniseerde Europese rekenmethode, met -0,1 procent negatief is.

In Griekenland was de inflatie -2,5 procent. Spanje (-2 procent) en Cyprus (-1 procent) volgen. Oostenrijk en Finland zijn de eurolanden met de hoogste inflatie met respectievelijk 0,8 en 0,6 procent. Het gemiddelde prijspeilniveau binnen de eurozone kwam in december uit op -0,2 procent.