Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 16411 tot 16415
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Pensioen wordt kariger in 2015: korting opbouw, maar geen lagere premie

Volgens nieuwe fiscale regels mogen werknemers dit jaar minder pensioen opbouwen bij hun werkgever. Deze versobering gaat echter mondjesmaat gepaard met verlaging van pensioenpremies. Per saldo worden pensioenen kariger.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Radicale economist wordt Grieks minister van Financiën

Griekse verkiezingen Yanis Varoufakis, dat is de naam van de nieuwe Griekse minister van Financiën, die vandaag door Syriza. De 53-jarige Atheense hoogleraar Economie, die de opgelegde besparingsmaatregelen "fiscale waterboarding" noemde, moet na de linkse verkiezingsoverwinning van zondag met de geldschieters van Griekenland gaan onderhandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Aandelen op duurste punt in 10 jaar

Het voelt misschien niet zo, maar aandelen zijn momenteel echter duurder dan ze geweest zijn sinds 2005. Toch geven de meeste beleggers aan dat ze zich weinig zorgen maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Bundesbank’s Weidmann: Griekenland moet hervormen

Nu de Links-radicale partij Syriza de verkiezingen in Griekenland heeft gewonnen, is het volgens Jens Weidmann, president van de Bundesbank, noodzakelijk dat Griekenland zich houdt aan de overeenkomsten die eerder zijn gesloten. Hij hoopt daarnaast dat de nieuwe overheid geen beloftes zal maken die het niet kan inlossen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Column Kees de Kort | Obligaties niet interessant, dus aandelen wel interessant?!

Als het ene négatief is, wil dat niet zeggen dat het andere pósitief is. Een wijsheid van BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Je kunt wel zeggen dat obligaties niet interessant zijn, omdat de rente heel laag is. Dat is waar, maar dat maakt niet dat aandelen dan wél interessant zijn.”