Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 16416 tot 16420
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Prijzen dalen in groot deel eurozone

Inflatie Het leven is in december in elf van de achttien eurolanden goedkoper geworden. Dat blijkt uit nieuwe schattingen die het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag heeft gepubliceerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Nederland kent nu ook negatieve inflatie

De inflatie is nu ook in Nederland negatief. De prijzen daalden in december op jaarbasis met 0,1 procent vergeleken met een jaar eerder.

De cijfers zijn geen verrassing, het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde op 8 januari al dat de inflatie, volgens de geharmoniseerde Europese rekenmethode, met -0,1 procent negatief is.

In Griekenland was de inflatie -2,5 procent. Spanje (-2 procent) en Cyprus (-1 procent) volgen. Oostenrijk en Finland zijn de eurolanden met de hoogste inflatie met respectievelijk 0,8 en 0,6 procent. Het gemiddelde prijspeilniveau binnen de eurozone kwam in december uit op -0,2 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

“De Zwitserse frank heeft het gevecht tegen de zwakkere euro opgegeven”

We blijven nog even stilstaan bij de Zwitserse frank. Vandaag lijkt de valutamarkt te zijn gekalmeerd na de heftige (dis)pariteitstorm van gisteren. De munt lijkt zelfs wat terrein te hebben verloren, meldt MarketWatch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Big Reset: Spelen Zwitserland en de VS nu onder een hoedje?

De beslissing van de Zwitserse Centrale Bank om de koppeling met de euro op te geven, is op zijn minst gezegd verrassend. In een tijdperk waarin iedereen een zwakke munt nastreeft, lijken Zwitserland en de Verenigde Staten het tegenovergestelde te doen. Zouden beide landen iets van plan zijn? Staat er een Big Reset op til?

De valutaoorlog woedt al enkele jaren, maar de laatste maanden geraken de gemoederen pas echt verhit. Centrale banken over heel de wereld willen hun munt zoveel mogelijk devalueren om de export in het land te stimuleren. Sinds gisteren springen er 2 landen uit, Zwitserland en de Verenigde Staten.

De Amerikaanse dollar is sinds afgelopen zomer al sterk gestegen en het ziet er niet direct naar uit dat hier snel een einde aan zal komen. De Zwitserse Frank verstevigde tegenover alle andere valuta gisteren, ten opzicht van de euro zelfs met 30 % op een gegeven ogenblik.

We weten allemaal dat het huidige monetaire systeem op zijn laatste benen loopt. We hebben de afgelopen 100 jaren al 3 keer een reset van het globale monetaire systeem meegemaakt, uitzonderlijk is het dus niet. In een nieuw systeem gaat men waarschijnlijk naar de monetaire verhoudingen kijken. Met een zwakke munt heb je dan weinig in de pap te brokken.

Het Internationaal Monetair Fonds vraagt uitleg over de verrassende beweging van de Zwitsers. Algemeen wordt het IMF aanzien als een Amerikaans bastion. Maar er is grote politieke en monetaire druk vanuit China om de Yuan op te nemen in de zogeheten Special Drawing Rights. Hierdoor zou de invloed van de Amerikaanse dollar verder afnemen.

Mogelijk wil de Verenigde Staten zijn invloed aanscherpen met een sterke munt en zijn het de Zwitsers die dit begrepen hebben. De race naar de zwakste munt is misschien wel eens een race naar de zwakste schakel, want een sterke economie heeft geen zwakke munt nodig en een sterke munt geeft macht bij de onderhandelingen naar een nieuw monetair systeem – de Big Reset genaamd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Eerste slachtoffer van Zwitserse ‘coup’ is al gevallen

De grootste monetaire omwenteling sinds 2008 kan niet zonder gevolgen blijven. En lang hebben we er niet op moeten wachten. De verliezen van deze monetaire bocht van 180 ° stapelden zich gisteren op en een dealer in Nieuw-Zeeland heeft al de boeken moeten toedoen.

Volgens het beursgenoteerde FXCM Inc., die vorig kwartaal voor $ 1,4 biljoen trades afhandelde, staan verschillende klanten voor in het totaal van $ 225 miljoen in het rood door de forse stijging van de Zwitserse Frank. FXCM zelf verloor gisteren 15 % op de beurs van  New York.