Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 16416 tot 16420
Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Griekse beurs fors onderuit

De beurs van Athene is vandaag hard onderuit gegaan. Vooral de financiële aandelen krijgen forse klappen. En de rente op Griekse staatsobligaties loopt verder op.

De beursindex van Athene noteerde halverwege de middag een verlies van meer dan zeven procent. Grote banken als de Alpha Bank (min 23 procent), De National Bank of Greece (min 28 procent) en de Piraeus Bank (min 30 procent) leveren fors in.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

EU wil nieuwe sancties tegen Rusland, maar Tsipras ligt dwars

Wegens de escalatie in Oekraïne wil de Europese Unie zowel de pro-Russische rebellen als het buurland Rusland verder onder druk zetten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Chinese kredietbeoordelaar positiever over Nederlandse economie

De Chinese kredietbeoordelaar Dagong Global is positiever over de Nederlandse economie.

Dat meldt Het Financieele Dagblad woensdag. Het bureau heeft de vooruitzichten voor de Nederlandse kredietwaardigheid verhoogd naar stabiel.

Nederland behoudt daarmee de kredietstatus AA+. Dat is een trede lager dan de hoogste status AAA. 

Dagong verwacht dat het broze herstel van de economie doorzet, omdat de de huizenmarkt aantrekt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Er is nog niemand naar Siberië gestuurd

Het is nu echt gedaan met de Russische economie. Dat schrijft The Washington Post (WP). Dat komt omdat ratingbureau Standard & Poor’s het hele land niet meer als kredietwaardig beschouwt. Rusland moet voortaan door het leven gaan met een junkstatus, of rommel.

Volgens de krant betekent de downgrade dat Russische bedrijven ook worden meeegesleurd in het economische moeras:”(…)wat leidt tot een verhoging van de kosten op hun bestaande schulden die volgens een ambtenaar tussen 20 miljard USD en 30 miljard USD meer kunnen bedragen.”

Met een economisch apparaat dat volgens WP meer op een subsidiërend oliebedrijf lijkt, is het duidelijk dat Rusland failliet is zolang de olieprijzen zo laag blijven.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Draghi jaagt goudprijs naar € 37.000,- per kilo

De door de ECB aangekondigde steunmaatregelen ter ondersteuning van de Europese economiëen heeft de euro pijn gedaan. Dit was de bedoeling van Draghi. Door maandelijks 60 miljard aan obligaties op te kopen, gaat er jaarlijks een astronomisch bedrag in de economie gepompt worden. En dan maar hopen dat dit het gewenste effect zal gaan opleveren. Beleggers zijn er op eerste gezicht niet zo blij mee.

[...]