Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16426 tot 16430
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Wie niet gelooft dat een dalende koperprijs onheil voorspelt, moet deze grafiek eens bekijken

de dalende koperprijs voor het eerst de media. De daling heeft zich de voorbije dagen gestabiliseerd, maar Saxo Bank maakte een interessante grafiek op basis van gegevens van het persbureau Bloomberg. Volgen Steen Jakobsen voorspelt geen enkele andere grondstof beter de economische toekomst (blauwe lijn) dan koper (zwarte lijn). Koper loopt namelijk altijd drie maanden voor op de feiten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Geen enkel bedrijf boekte ooit zoveel winst in een kwartaal als Apple

Apple heeft een monsterlijk kwartaal gedraaid, met dank aan de iPhone 6. Hoe monsterlijk, wordt duidelijk als je de nettowinst vergelijkt met die van andere bedrijven in de geschiedenis.

De laatste drie maanden van het jaar zijn door de feestdagen traditioneel het beste kwartaal voor Apple. Maar deze keer overtrof het bedrijf zelfs de eigen verwachtingen.

De omzet nam met 17 miljard dollar toe tot 74,6 miljard dollar. Onder de streep bleef er 18,04 miljard dollar over, 38 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst van Apple in een periode van drie maanden is daarmee groter dan het totale bbp van landen als Georgië, Jamaica en IJsland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Een rebound van de olieprijs is ‘wishful thinking’

Ondanks dat er rond de 45 dollar per vat wat consolidatie lijkt plaats te vinden in de afgelopen weken, is het waarschijnlijk dat de olieprijs voorlopig nog niet aan een opmars begint en zelfs eerst nog verder omlaag zal bewegen. Dat is althans de visie van Matt Smith, grondstoffenanalist bij Schneider Electric.

Na de forse daling sinds de zomer van 2014 waarbij de olieprijs van ruim boven de 100 dollar per vat terugzakte tot de 45 dollar van nu, kan de analist begrijpen dat er inmiddels wat stabilisatie verwacht wordt door de markt.

En hoewel de analist erkent dat er de afgelopen 2 weken consolidatie heeft plaatsgevonden rond de 45 dollar, is het volgens hem echt nog te vroeg om te speculeren over dat de prijs van olie eventueel een bodem zou hebben gevonden en weer kan stijgen. De analist ziet dan ook nog een potentieel lagere prijs voor olie in de nabije toekomst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Mike Maloney: Dit is wat iedereen mist bij de Zwitserse ‘coup’

Wat weet de Zwitserse centrale bank wat de rest niet weet? Voorzag de SNB een overwinning van Syriza in Griekenland waardoor Europa veel geld zal nodig hebben om een eventuele schok in het monetair systeem op te vangen en werd daardoor de Europese QE gelanceerd?

We kunnen dit uiteraard nooit met zekerheid zeggen want overheden en centrale banken zijn de David Copperfields van deze wereld geworden. Ze creëren een illusie en zeggen iets anders dan ze doen.

Mike Maloney is een van de weinige die ziet wat er aan het gebeuren is: het is iedere centrale bank voor zich geworden. Centrale banken liegen in het openbaar om de rest van de wereld op het verkeerde been te zetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Wanneer QE4?

De cijfers over het eerste kwartaal komen binnen en voor Amerikaanse bedrijven is er één heel duidelijke trend: de sterke dollar weegt op de resultaten.

Een bedrijf zoals Proctor & Gamble realiseert heel wat omzet in vreemde valuta en als je dat daarna converteert naar dollars, hou je minder over.

Diverse multinationals hebben ondertussen de verwachtingen voor 2015 bijgesteld.

Bedrijven die exportgericht zijn en opereren in een competitieve markt, krijgen het extra moeilijk.