Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16431 tot 16435
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Er is 1450% inkomensgroei nodig om te horen bij de rijkste 1%

Nieuw onderzoek toont aan de de rijkste 1 procent van de (Amerikaanse) bevolking niet alleen gewoon veel meer verdient dan de gemiddelde mens. Hun inkomen groeit bovenal gewoon sneller. Heel veel sneller.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

ECB snijdt kredietlijn Griekse banken door

Griekse schuld Griekse banken kunnen met ingang van volgende week woensdag geen geld meer lenen bij de Europese Centrale Bank, zo maakte de ECB gisteravond bekend. Reden is dat de nieuwe Griekse regering zich niet houdt aan het afgesproken hervormingsbeleid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Grootste bank van Frankrijk ziet winst kelderen door miljardenboete

BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, heeft in 2014 een fors lagere nettowinst behaald dan een jaar eerder, vanwege een miljardenboete van de Amerikaanse autoriteiten.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Zwitserland exporteerde vorig jaar 1.200 ton goud naar Azië

Zwitserland heeft in 2014 netto 1.200 ton goud geëxporteerd naar Aziatische landen, zo blijkt uit cijfers van de Zwitserse douane. De grootste koper van het goud was India met in totaal 470,9 ton, gevolgd door Hong Kong en het Chinese vasteland met een netto import van respectievelijk 367 en 213 ton goud. De cijfers bevestigen de stroom van fysiek goud richting de opkomende economieën in Azië en in mindere mate richting het Midden-Oosten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Zit er toch een Grexit aan te komen?

De Griekse crisis voorbij? Het leek er even op na de verkiezingen, maar een Grexit hangt opnieuw in de lucht. De ECB gaat namelijk in de tegenaanval.

Na het machtsvertoon van de nieuwe finmin van Griekenland (Minister Yanis Varoufakis) is het nu de beurt aan de Europese Centrale Bank en consorten. Die hebben besloten dat staatsobligaties van Griekenland niet meer als onderpand worden geaccepteerd voor noodhulp.