EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16431 tot 16435
Geplaatst op: vrijdag 13 maart 2015

De meeste Grieken willen een deal met de EU en het IMF

Een grote meerderheid van de Griekse bevolking wil dat Athena een overeenkomst bereikt met internationale geldschieters om te voorkomen dat Griekenland de eurozone verlaat, zo blijft uit een peiling die maandag is gepubliceerd.

Later die dag kwamen de ministers van Financiën bij elkaar in Brussel om het te hebben over de ingediende hervormingsmaatregelen die Griekenland vorige week opstelde in een poging om de andere landen in de eurozone geld beschikbaar te laten stellen en om te voorkomen dat er banken in het land zullen omvallen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 maart 2015

Rente in Europa kan nog MINUS 3% gaan

Officieel mag het nog altijd niet: de banken mogen u geen geld aanrekenen in ruil voor het voorrecht uw spaarcenten op een rekening te mogen plaatsen. Maar nood breekt wet en binnenkort is het misschien toch zo ver.  De befaamde Amerikaanse zakenbank JP Morgan Chase verwacht namelijk dat de Europese Centrale Bank zal gedwongen worden om haar basisrente tot -3% te verlagen. U leest het goed: MINUS 3%.

Wilt u binnenkort betalen om uw geld op de bank te MOGEN plaatsen? Steeds meer spaarders dreigen in opstand te komen tegen deze vorm van afpersing, een ander woord kunnen we er niet voor vinden. Het is dus hoog tijd om de banken de wacht aan te zeggen en op zoek te gaan naar alternatieven.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 13 maart 2015

De zaken liepen zo'n 300 jaar normaal... dan ging Mario Draghi zich moeien

De Deutsche Bank publiceert vandaag een reeks van 10 grafieken die aangeven hoe de 10-jarige rente op staatsobligaties in een reeks Europese landen, het VK, Zwitserland, Japan en de VS de voorbije 200 à 300 jaar fluctueerde.

De bank schrijft daarbij volgend commentaar:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 13 maart 2015

Kleine eurolanden geïrriteerd door Franse voorkeursbehandeling

en aantal kleine landen uit de eurozone reageert geïrriteerd op de beslissing van de Europese Commissie om zich soepeler op te stellen tegenover het begrotingstekort van Frankrijk. Er wordt gewag gemaakt van een dubbel beleid. Frankrijk heeft van de Europese Commissie immers twee jaar extra tijd gekregen om zijn begrotingstekort terug te schroeven tot onder de vereiste grens van 3 procent.

Daarmee krijgt Frankrijk al voor de derde keer sinds het einde van het voorbije decennium een uitstel om zich naar de Europese vereisten te schikken. Daarentegen ervaren landen zoals Slovenië, Litouwen, Portugal, Ierland en Spanje naar eigen zeggen geen enkele toegeving van de Europese Commissie.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 13 maart 2015

ECB kan nauwelijks genoeg obligaties vinden

De ECB maakte in januari bekend voor in totaal €1.140 miljard aan staatsobligaties op te kopen, maar het is de vraag of de centrale bank zoveel schuldpapier uit de markt kan halen. Er is nu al een schaarste aan veilig schuldpapier, gezien de extreem lage en soms zelfs negatieve rente op staatsleningen. Die schaarste zal alleen maar groter worden wanneer de ECB voor €60 miljard per maand in de obligatiemarkt stapt.

Lees verder op Marketupdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs