Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16436 tot 16440
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Dag 2 van zijn mandaat: Tsipras zet de EU een hak en halveert het aantal ministers in Griekenland

De Griekse premier Tsipras verzet zich tegen het opleggen van nieuwe economische sancties aan Rusland, een streep door de rekening van Europees president Donald Tusk, die de voorbije dagen zijn schouders onder een ontwerp voor bijkomende sancties had gezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

‘Koers Syriza wordt minder radicaal dan gevreesd’

De impact van de overwinning van het linkse Syriza op beleggers en de economie van de eurozone zal kleiner zijn dan nu wordt gevreesd. ‘De kern van Syriza’s politieke agenda zal niet kunnen voldoen aan de wensen van de meer radicale fracties binnen de partij’, zegt Para Anand, hoofd Europese aandelen bij Fidelity Worldwide Investment.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Zwitserse centrale bank grijpt mogelijk opnieuw in op valutamarkt

De Zwitserse frank maakte gisteren weer een volatiele dag mee. Dit gebeurde nadat de centrale bank van het land heeft aangegeven dat het de mogelijkheid om in te grijpen op de valutamarkt niet volledig heeft losgelaten.

De Zwitserse frank viel daarop naar de laagste niveaus tegenover de euro en de dollar sinds de Swiss National Bank (SNB) zijn valutaplafond tegenover de euro losliet. Zo daalde de munt naar 1,0345 tegenover de euro en naar 0,9126 tegenover de dollar, terwijl het ’s middags nog handelde op 1,019 euro en 0,9022 dollar.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Kan de mondiale steenkoolproduktie nog groeien of gaat-ie krimpen?

Een paar jaar geleden berekenden Patzek en Croft dat de mondiale steenkoolproduktie niet veel verder kan toenemen en in 2012 een maximum zou bereiken. Ze hebben niet gelijk gekregen, want in 2013 lag de mondiale steenkoolproduktie 0,8 % hoger dan in 2012. Maar ze zitten er niet ver naast. In werkelijkheid zal in 2013 of 2014 de maximale mondiale steenkoolproduktie worden bereikt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

"Sony schrapt nog eens duizend banen"

Sony is van plan om zo'n duizend banen te schrappen bij de afdeling waar smartphones worden gemaakt. Dat lieten bronnen rond het bedrijf vandaag weten. Het banenverlies komt bovenop de duizend banen die al worden geschrapt bij de smartphone-afdeling van Sony. Een woordvoerder van het bedrijf wilde niet reageren.