Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16441 tot 16445
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Sterke dollar vernietigend voor Amerikaanse bedrijfswinsten

Een reeks grote Amerikaanse mutinationals moesten dinsdag toegeven dat de sterke Amerikaanse dollar hun bedrijf parten begint te spelen.

Caterpillar, DuPont, Microsoft, Procter & Gamble and United Technologies waren een aantal van de bedrijven wiens kwartaalresultaten ver onder de analistenverwachtingen uitkwamen. Microsoft moest op de amerikaanse beurs zelfs een dagverleis van 10% slikken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Dit is de man die moet voorkomen dat Griekenland uit de euro valt

De nieuwe minister van Financiën van Griekenland heet Yanis Varoufakis: een fervent criticus van de Europese aanpak van de Griekse schuldencrisis. Maar ook een onorthodoxe denker over marktwerking.

De charismatische leider van de links-radicale partij Syriza, Alexis Tsipras, wist maandag alle ogen op zich gericht, na een klinkende overwinning bij de Griekse parlementsverkiezingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Implosiegevaar! Olie zal zakken naar 30 dollar!

De olieprijzen mogen dan voorlopig schommelen tussen 45 USD en 50 USD per vat maar dat zal niet lang meer duren.

Dat zegt fondsbeheerder Shawn Driscoll op MarketWatch. Volgens hem is de bodem nog lang niet bereikt.

Voor alle duidelijkheid, Gold beweert dat geen enkele grondstoffenmarkt de bodem heeft bereikt en dat het niet lang zal duren voor de neerwaartse trend terug in beweging wordt gezet.

En, zelfs hij is verbaasd over de snelheid waarmee de oliemarkt zoveel waarde heeft verloren”Eerlijk gezegd hadden we verwacht dat Saudi-Arabië de productie zou minderen. Wanneer dat niet is gebeurd, is het voor ons duidelijk geworden dat er een probleem is.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Moet de eurozone echt zo bang zijn voor deflatie?

Als de consumentenelektronica-industrie, die goed is voor miljarden, prima functioneert ondanks lagere prijzen, waarom zijn dalende prijzen voor de bredere economie dan zo’n bedreiging?

Dalende prijzen kunnen dan ook wel eens meer een symptoom zijn van een economie in de problemen dan een voorbode van problemen. Toch hebben de beleidsmakers van de Europese Centrale Bank meerdere malen gewaarschuwd voor de risico’s van een langdurige deflatiespiraal. Een angst die er zelfs toe heeft geleid dat de centrale bank vanaf maart voor miljarden aan staatsobligaties zal opkopen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Werklozenrecord voor Frankrijk

Frankrijk telde eind januari een recordaantal van 3,496 miljoen werklozen. Dat is een stijging met 8.000 of 0,2 procent tegenover de vorige maand. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers.