Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 16441 tot 16445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Waarom de outlook voor banken somber is

Sinds de financiële crisis zijn hebben de lage rentes de marges van banken enorm gedrukt. In de Verenigde Staten was er een opleving van de hypothekenmarkt en later die van de leningenmarkt, maar dit was allemaal te danken aan de Federal Reserve die de rentes op staatsobligaties op all time lows lieten. Zonder die verrassingen, was er voor bankinvesteerders weinig positiefs te vinden. De gemiddelde omzet van is namelijk maar amper gestegen en juridische kosten rezen juist de pan uit. Veel banken werden dan ook gedwongen om met kostenbesparingen hun winstdoelstellingen te behalen.

Maar de winstcijfers over 2014 kunnen nog meer haken en ogen met zich meebrengen. ‘De grote banken zullen problemen blijven houden met juridische kosten en kapitaal’, denkt Anton Schutz, investeerder in banken bij Mendon Capital.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Wereldeconomie draait alleen nog op Amerikaanse motor?

e verwachtingen voor de wereldwijde economische groei de volgende jaren moeten naar beneden worden bijgesteld. Reden voor het grotere pessimisme zijn de tegenvallende economische prestaties in de eurozone, Japan en enkele belangrijke opkomende economieën die getroffen worden door de lagere olieprijzen. Dat is de boodschap van een rapport van de Wereldbank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Syriza zal Griekse verkiezingen winnen. Maar, ligt dat aan de sterkte van de partij of aan de zwakte van Europa?

Drie keer heeft de Griekse premier Antonis Samaras geprobeerd om Stavros Dimas tot president te benoemen. En, het parlement heeft evenveel keren de eerste minister teruggefloten. Het gevolg is dat de Grieken vervroegd naar de stembus moeten trekken.

Tot daar is er niets nieuws onder de zon. Wat dat wel is, is dat de slaagkansen van coalitiepartij Syriza sindsdien significant zijn verhoogd. Zoveel zelfs dat het Europese Parlement én Duitsland hun dreigement van een Grexit hebben ingetrokken en op hun stappen moeten terugkeren.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Zwitserse franc stijgt 30% na loslaten plafond euro

De Zwitserse franc is vandaag sterk in waarde gestegen, nadat de centrale bank bekendmaakte dat het wisselkoersplafond wordt losgelaten. Het plafond van de Swiss National Bank (SNB) kwam onder grote druk te staan door de dalende koers van de euro. De laagste wisselkoers voor de Europese munt in negen jaar tijd zou betekenen dat de SNB opnieuw tientallen miljarden Francs in het financiële systeem zou moeten pompen, maar dat laat de centrale bank dus niet gebeuren. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Duitse economie groeit 1,5 procent in 2014

Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau donderdag bekend op basis van een voorlopige raming.