Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 16451 tot 16455
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

BREAKING: Zwitserse centrale bank laat koers frank varen en duikt 14% de afgrond in!

De Zwitserse centrale bank (SNB) laat zijn doelstelling voor de waarde van de Zwitserse frank los. Dat maakte de bank donderdag bekend.

De SNB streefde er sinds de Europese schuldencrisis van 2012 naar de waarde van de frank op minstens 1,20 frank per euro te houden. Daarmee wilde de bank voorkomen dat de Zwitserse concurrentiepositie zou worden ondermijnd door een al te sterke stijging van de munt.

Na de bekendmaking van het besluit schoot de waarde van de frank omhoog. Rond 10.45 uur ging er nog maar 0,95 frank in een euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

BP moet honderden werknemers dumpen

Het Britse olieconcern BP kondigt naar verwachting donderdag een grote reorganisatie aan. Ongeveer driehonderd werknemers raken hun baan kwijt.

BP meldde in december al een herstructurering aan als gevolg van tegenvallende resultaten door de wereldwijd dalende olieprijs. De prijs van Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder andere Europa, halveerde in 2014. Dit jaar daalde de prijs verder tot onder de 50 dollar.    

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Huizenprijs stijgt verder in vierde kwartaal 2014

Huizenprijzen zijn bij het slot van 2014 duidelijk gestegen, met 1,3 procent vergeleken met het voorgaande kwartaal.

Voor het hele jaar ligt de gemiddelde prijsstijging in 2014 op 3,5 procent. Gemiddeld kostte een woning in Nederland nu 215 duizend euro in het vierde kwartaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Poetin zet stoelendans in gang

Dat het al langer niet goed gaat met de Russische economie wisten we natuurlijk al veel langer. Zo heeft ‘s lands trots, de roebel, een hevige pandoering te verwerken gekregen. En, aan de koers te zien, krijgt hij nog altijd stevig op z’n donder:

Op bovenstaande grafiek merk je hoe de roebel erin is geslaagd om minder dan niets waard te zijn. De munt heeft nooit eerder zo laag gestaan!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Dr. Droom verwacht flinke goudrally in 2015

De prijs van goud steeg eerder deze week al naar het hoogste niveau sinds oktober: het edelmetaal bereikte een prijs van iets meer dan 1239 dollar per ounce. Volgens Marc Faber, die ook wel bekend staat als Dr. Doom, kan de goudprijs zelfs stijgen met 30 procent. Een goudrally, en wel nog dit jaar!

‘Ik ben er zeker van dat de goudprijs substantieel zal stijgen in 2015. Ik schat in met zo’n 30 procent’, dat zegt de bearishe belegger Marc Faber, en auteur van het Gloom Boom Doom rapport deze week tijdens een strategiepresentatie van Société Générale. ‘Ik geloof dat de grote verrassing van dit jaar wordt dat het vertrouwen van investeerders in centrale banken instort. Als dat gebeurt, wil ik graag short gaan op centrale banken maar dat kan niet. De enige manier om short op ze te gaan is door long te gaan op goud, zilver en platina’, stelt Faber. ‘Dat is de enige manier waarop het kan en zeker iets wat ik ga doen.’