EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16451 tot 16455 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Roubini: VS mengt zich in valutaoorlog

In een wereld met zwakke binnenlandse groei in veel ontwikkelde economieën en opkomende markten, zijn beleidsmakers verleid om de economische groei en werkgelegenheid een boost te geven met op export gerichte groei. Hiervoor zijn een zwakke munt en onconventionele monetaire beleidsmaatregelen nodig.

Sinds het begin van het jaar hebben meer dan 20 centrale banken wereldwijd hun monetaire beleid verruimd, waarbij een voorbeeld werd genomen aan de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan. In de eurozone bijvoorbeeld, hadden periferielanden een zwakkere munt nodig.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Zwitserse scenario voor Deense kroon? Enorme winsten in vooruitzicht voor speculanten

De Deense kroon is sinds decennia gekoppeld aan de Europese eenheidsmunt, voor de komst aan de Duitse mark, erna aan de euro. Echter net zoals in Zwitserland is de koppeling nauwelijks nog houdbaar.  De negatieve rente en de goedkope kredieten ruïneren de Deense nationale bank

Door de daling van de euro op de internationale markten begint de strijd om de Deense kroon gekoppeld te laten met de euro zijn tol te eisen. Om een vlucht van kapitaal te vermijden uit de euro richting Deense kroon voert de Deense nationale bank een beleid met negatieve rentes sinds 2012.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Liquiditeit goudmarkt droogt op

Het totale volume aan goud dat verhandeld wordt op de spotmarkt daalde onlangs naar het laagste niveau in een jaar tijd, zo meldt Reuters. Banken handelen minder goud op de wereldwijde spotmarkt voor het edelmetaal, waardoor grote klanten terughoudend zijn geworden met het doen van grote transacties.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Zwitserse pensioenfondsen vluchten naar cash

De negatieve rente drijft Zwitserse pensioenfondsen tot wanhoop. Een belegging in Zwitserse staatsobligaties kost meer geld dan het oplevert, terwijl banken een boeterente in rekening brengen voor vermogen dat de fondsen tijdelijk op bankrekeningen parkeren. De negatieve rente is zelfs zo hoog dat het voor een pensioenfonds in Zwitserland lucratief wordt miljoenen aan contant geld op te nemen en in een kluis te bewaren.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Siemens schrapt 4.500 extra jobs

Het Duitse technologieconcern Siemens schrapt nog eens 4.500 arbeidsplaatsen, waarvan 2.200 in Duitsland, meldt het concern.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs