Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 16451 tot 16455
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Als Poetin laatst lacht, lacht hij het best

Naar het schijnt hebben Rusland, Europa, de pro-Russische rebellen én de Oekraïense overheid een akkoord weten te sluiten. Met zoveel belangen die op het spel staan, is het normaal dat iedereen zijn/haar adem inhoudt: gaat Rusland zich wel aan de afspraken kunnen houden? En, heeft Europa niet nog meer olie op het vuur gegooid door meteen na het bereiken van het akkoord nog meer sancties aan te kondigen?

Maar, wat Rusland zelf aangaat, zijn er nog andere vragen die onbeantwoord blijven. Hoe wil het land de economische situatie aanpakken? En, waarom vindt de Russische president Vladimir Poetin het nodig om zich te concentreren op Oekraïne in plaats van op de problemen in zijn eigen land?

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

De geheime immobiliën van de superrijken in New York

De Amerikaanse krant New York Times heeft zich vastgebeten in de mysterieuze aankopen van luxueus vastgoed door miljardairs van overal ter wereld. In een serie van vijf uitgebreide artikels gaat de krant na wie de kopers zijn van luxeappartementen in New York. Geen gemakkelijke opdracht, want de buitenlandse kopers verbergen zich achter ingewikkelde constructies met mantelbedrijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Ontdek eens het potentieel van Platinum

Platinum kan wel eens meer opwaarts potentieel bieden dan goud, zilver of palladium. Dit edelmetaal wordt circa voor driekwart gebruikt voor industriële doeleinden. De case hier is dat platinum veel zeldzamer is dan goud of zilver. Mocht de vraag naar bepaalde producten flink stijgen (auto’s bijvoorbeeld) dan is het huidige aanbod van platinum te summier, waardoor de prijs flink kan oplopen.

Als we kijken naar historische waarderingen zien we dat platinum tegenwoordig relatief laag geprijsd is t.o.v palladium. Op internet valt hetzelfde patroon te vinden t.o.v. goud en zilver.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Economische groei eurozone neemt toe, Griekenland onverwacht gekrompen

De economische groei in de eurolanden is vorig kwartaal gemiddeld uitgekomen op 0,3 procent. Nederland zit in de kopgroep, Griekenland bungelt achteraan.

Daarmee lag de groei volgens Eurostat hoger dan in het derde kwartaal, toen een plus van 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal werd gemeten. Economen rekenden gemiddeld voor het vierde kwartaal ook op een vooruitgang met 0,2 procent.

In heel 2014 werden de economieën van de eurolanden 0,9 procent groter.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Europese economie heeft 'turning point' bereikt

De Duitse economie is het laatste kwartaal van 2014 met 0,7% gegroeid. Over het ganse jaar bedraagt de groei bij onze oosterburen nu 1,6%.

Dat blijkt uit cijfers die Eurostat vrijdag publiceert. Analisten hadden respectievelijk op 0,3% en 1% gerekend. Frankrijk klokt 2014 af met een groei van 0,4% terwijl Italië 2014 afsluit met een negatieve groei van 0,3%. Spanje is de kampioen van Zuid-Europa met een groei van 2% over het ganse jaar en - net als Duitsland - een groei van 0,7% in het laatste kwartaal. Spanje mocht onlangs ook de beste retailverkopen van de voorbije 11 jaar aankondigen. 

Eerder al raakte bekend dat de economische groei in België in het laatste kwartaal van 2014 strandde op een miezerige 0,1% en op 0,9% voor het ganse jaar 2014.