Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16456 tot 16460
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Column Kees de Kort | Obligaties niet interessant, dus aandelen wel interessant?!

Als het ene négatief is, wil dat niet zeggen dat het andere pósitief is. Een wijsheid van BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Je kunt wel zeggen dat obligaties niet interessant zijn, omdat de rente heel laag is. Dat is waar, maar dat maakt niet dat aandelen dan wél interessant zijn.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

“Het medicijn dat Europa heeft gegeven, is giftig”

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz heeft gisteravond een idee gelanceerd dat ten minste ‘opmerkelijk’ kan worden genoemd. “Het was een experiment dat was bedoeld om [de Europese lidstaten] dichter tot elkaar te brengen”, meent de econoom,”maar niets heeft Europa meer verdeeld dan de euro.”

Mocht de eurozone uiteenspatten dan is het beter om het partnerschap tussen de eurolidstaten beter te bekijken en Duitsland uit de eurozone te schoppen, meent Stiglitz. Er is een andere benadering nodig om de crisis in de eurozone te bestrijden:”Het beleid dat Europa heeft opgedrongen aan Griekenland heeft niet gewerkt. Dat zal ook voor Spanje en Italië waar blijken te zijn. (…) Het medicijn dat Europa heeft gegeven, is giftig.”

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Drie miljoen werkende Duitsers leven in armoede

Een baan betekent in Duitsland niet altijd voldoende middelen om in het eigen levensonderhoud te voorzien. De krant Saarbrücker Zeitung meldt dat inmiddels meer dan drie miljoen Duitsers met hun salaris niet kunnen rondkomen om zich te voeden en te verwarmen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

6 redenen waarom Europa er beter aan doet om naar Griekenland te luisteren

De verkiezingsoverwinning van Syriza in Griekenland heeft heel wat economen en politieke analisten aan het denken gezet. De pragmatische tegenstellingen tussen Duitsland en de besparingsaversieve partij van premier Alexis Tsipras heeft heel wat stof doen opwaaien in socio-economische kringen.

De voorbije dagen, en zelfs weken, is er heel wat gezegd over Griekenland en wat Merkel vindt van een heronderhandeld akkoord – de term ‘Grexit’ is zoveel keren gevallen dat niemand er nog van opkijkt, en zeker de Grieken niet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

'Afwaardering Rusland is te pessimistisch'

De afwaardering van de kredietrating van Rusland tot de zogenoemde 'junkstatus' is overdreven pessimistisch.

Volgens Siluanov heeft kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) bij de beoordeling geen rekening gehouden met de sterke punten van de Russische economie, zoals de hoge reserves en de lage overheidsschuld van het land. De minister vindt verder dat beoordelingen van ratingbureaus vaak een politiek karakter hebben.