Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 16461 tot 16465
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Jammer, BRIC-landen, het feest is voorbij

Bijna vijftien jaar na de introductie van de term ‘BRIC’ lijken deze opkomende economieën hun glans te hebben verloren. Met mogelijk India als uitzondering.

Achteraf krijgen de Olympische Spelen van Beijing, Sotsji en Rio de Janeiro (komend jaar) misschien een speciale plek in de geschiedenisboeken als teken van de hoogmoed van de BRIC-landen. Rusland en China gaven samen aan hun Spelen maar liefst 95 miljard dollar uit. De Braziliaanse president Dilma Rousseff overleefde tenauwernood protesten over de kosten van het WK voetbal in haar land in 2014. Nu de Braziliaanse economie bijna tot stilstand is gekomen, komen die van de komende Spelen nog harder aan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Financiële wereld reageert vol verbazing op loslaten koers Zwitserse frank

In de financiële wereld is donderdag met grote verbazing gereageerd op het besluit van de Zwitserse centrale bank (SNB) om de koers van de frank los te laten. De stap kwam volslagen onverwacht en zorgde voor enorme onrust op de valuta- en aandelenmarkten van het land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Analisten luiden bodembel voor olie

De olieprijs viel begin deze week twee keer door het niveau van 45 doller per vat om later op de dag weer te herstellen. Hierop luidden enkele analisten de bodembel voor de olieprijs.

Zo meldde Todd Gordon, oprichter van Tradinganalysis.com tegenover CNBC, dat hij verwachtte dat olie steun zou vinden op de 44 à 43 dollar. Gordon hanteert een koersdoel van 55 dollar per vat. Ook John Caruso, senior marktstrateeg bij RJO Futures liet van zich horen: ‘We bevinden ons nu op de langetermijntrendlijn. Ik verwacht dus wat support voor de olieprijs op de huidige niveaus.’ Kijkend naar de bodems sinds 1995 ging hij nu uit van een bodem voor olie rond de 45,52 dollar. De olieprijs van 44,20 dollar, die gedurende de dinsdag even bereikt werd, is het laagste niveau waarop olie sinds maart 2009 werd verhandeld. In januari van 2009 werd olie verhandeld voor net iets meer dan 35 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

IJzererts op laagste pijl in 5 jaar… tijd om te kopen?

Door de bouwgekte van de Chinezen, die hele nieuwe steden uit de grond stampten, was ijzererts jaren een van de grootste stijgers onder de grondstoffen. Maar je kan niet eeuwig megasteden blijven bouwen. En daardoor zit de grondstof al een tijdje in het slop. De prijzen van ijzererts staan nu op hun laagste pijl in 5 jaar.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Zwitserse Frank stijgt 30%, rente nu -0,75%

De Zwitserse Centrale Bank stopt met de minimale wisselkoers van 1,20 die vanaf 2011 ten opzichte van de euro werd gehanteerd.

De koers van de Zwitserse Frank schoot na de aankondiging van de SNB met 30% omhoog. Inmiddels noteert de wisselkoers t.o.v. van de euro een kleine 20% hoger.