Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 16461 tot 16465
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Jongensdroom: Monopoly stopt echt geld in speciale uitgave van bordspel

Monopoly Frankrijk verstopt echte euro’s in tachtig bordspellen, ter gelegenheid van het feit dat het spel tachtig jaar geleden voor het eerst in het land op de markt kwam.

Een potje Monopoly zorgde al voor menige familiecrisis, maar met één van de speciale sets die in Frankrijk over de toonbank gaan, wordt het spel waarschijnlijk competitiever dan ooit. Om de tachtigjarige verjaardag van Monopoly in Frankrijk te vieren, worden er in tachtig bordspellen écht geld gestopt...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Welke van de twee is populairder, goud of zilver?

Al eeuwenlang worden goud en zilver in één adem genoemd. Maar er wordt nooit benoemd of je nou beter goud of zilver kan hebben. Terwijl er wel degelijk een verschil is tussen deze twee, waar goud echt als een betaalmiddel en opslag van waarde dient, heeft zilver nog een andere hele belangrijke eigenschap, dit is haar industriële gebruik.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Op deze manier profiteert Rusland van een lage olie prijs

De huidige valuta oorlog heeft als doel om de invloed van Rusland in de wereld kleiner te krijgen en de economie te verzwakken. Amerika doet dit door veel economische sancties op te leggen, maar ook zoals zij al eerder gedaan hebben de olie prijs te verlagen.

Olie is het belangrijkste export product van Rusland. Door deze daling in de olie prijs, zijn de inkomsten van Rusland aanzienlijk gedaald. Rusland reageert echter zeer strategisch op deze stap van de Amerikanen.

Rusland is namelijk al een stap verder dan Amerika in deze valuta oorlog. Putin is op grote schaal Dollars aan het inwisselen voor goud. Zoals in de grafiek te zien is, heeft Rusland haar treasury bonds met maar liefst 40% verlaagd.

Tevens betekent deze lage olie prijs ook een enorme daling in de kosten voor Rusland om goud te produceren. Dit scheelt tot wel 25% in de kosten. Rusland kan dus goedkoop goud blijven produceren en toevoegen aan haar eigen reserves.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Argentijnse president gaat volledig uit de bocht in China

De Argentijnse president Cristina Fernandez de Kirchner is tijdens een bezoek aan China volledig uit de bocht gegaan. In een tweet die ze over haar bezoek postte maakte ze de Chinezen belachelijk door in haar tekst de letter ‘r’ in rijst en ‘petroleum’ te vervangen door de letter ‘l’. 

Más de 1.000 asistentes al evento… ¿Serán todos de “La Cámpola” y vinieron sólo por el aloz y el petlóleo? …

Vrij vertaald: 'Meer dan 1.000 assistenten bij het evenement. Komen ze enkel voor de lijst en de petloleum?'

Toen ze voor deze wansmakelijke grap op de sociale media werd terechtgewezen maakte ze nog een grotere blunder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Goud groeit dankzij China!

Volgens CNBC heeft de Chinese centrale bank (PBC) besloten om de inzet nog meer te verhogen en nog meer stimuluspakketten op de markt los te laten. Voorzitter Zhou Xiaochuan besloot om banken toe te laten een minder grote reserve aan kapitaal te houden.

Volgens een verklaring van PBC moet dat de Chinese economie stabiel houden:”Bovendien moet dat de toepasselijke groeisnelheid in de sociale financiering begeleiden.”