Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 16466 tot 16470
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

IMF verrast door besluit Zwitserse centrale bank

Christine LaGarde is niet persoonlijk door de Zwitserse centrale bank op de hoogte gebracht van het besluit om het plafond van de Zwitserse franc te schrappen. Dat zei de topvrouw van het IMF in een gesprek met CNBC. LaGarde liet weten zeer verbaasd te zijn over het feit dat deze ingrijpende verandering niet van tevoren besproken is met het IMF.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Griekse 'bank run' is begonnen en ook belastingen worden niet meer betaald

e meeste Grieken stellen de betalingen van hun belastingen uit tot ze duidelijkheid hebben over de toekomst van hun land na de verkiezingen van 25 januari. Volgens de krant Kathimerini heeft de Griekse staatskist op dit moment 80% minder belastingen kunnen innen in vergelijking met een jaar geleden.

In de maand januari zou de Griekse schatbewaarder zo’n 4,5 miljard euro moeten incasseren, maar daar is volgens ambtenaren van de belastingsdienst weinig van te merken. De inkomsten zouden 70 à 80% achter op schema liggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Luiden olieprijzen het begin in van een langverwacht feestje?

Het lijkt erop dat de olieprijzen stand weten te houden. WTI en Brent schommelen rond 48 USD per vat, of enkele procentpunten hoger dan in het begin van deze week.

Volgens een bericht van Reuters wijst dat erop dat beleggers steun hebben gevonden op het huidige niveau:”(…) al mogen we een sterke terugval verwachten nu de globale productie nog steeds de toon voert over de vraag.”

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Pensioenuitgaven voor het eerst boven 40 miljard euro

Dit jaar zullen de pensioenuitgaven in België voor de eerste keer in de geschiedenis oplopen tot meer dan 40 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van Daniel Bacquelaine, federaal minister van pensioenen. Tien jaar geleden diende volgens de minister rekening gehouden worden met een budget van 25 miljard euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

ECB-bestuurder hint op grote stimulans

De eventuele opkoop door de Europese Centrale Bank (ECB) van staatsobligaties is alleen effectief als het om een groot bedrag gaat.

Dat stelt ECB-bestuurder Benoit Coeuré in een vrijdag gepubliceerd interview met de Ierse krant Irish Times.