Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16471 tot 16475
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Market Update (27 januari 2015)

DNB koopt goud, centrale banken verliezen volgens Citi de controle, Iran en Turkije willen in eigen valuta handelen, volgens Dijsselbloem is er geen sprake van Grexit en de Chinese yuan zakt naar laagste koers in zeven maanden.

Bron: dewaarheid.nu
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

'Europese geldpers drukt alleen voor de allerrijksten'

De Europese Centrale Bank gaat 1100 miljard euro bijdrukken. Ontwikkelingseconoom Roelf Haan weet waar dat terecht gaat komen: bij de rijksten. Frank Mulder had een gesprek met hem.

De kogel is door de kerk. Op 22 januari 2015 kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) aan dat zij een begin gaat maken met het omstreden middel van 'kwantitatieve verruiming'. (Dit gebeurt door de beschikbare voorraad geld te vergroten. Een centrale bank kan dit onder meer doen door geld uit te geven voor de aankoop van waardepapieren zoals staatsobligaties. Het daarvoor uitgegeven geld komt dan ter beschikking van de banken, nvdr). De ECB volgt daarmee het voorbeeld van de VS, Groot-Brittanniƫ en Japan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

De Griekse tragedie

De uitslag van de Griekse verkiezingen is duidelijk. De Griek is het zat. Datgene wat in Schotland en Spanje nog voorkomen werd lijkt nu in Griekenland dan toch gelukt. De jongere generatie komt in opstand tegen een in hun ogen volledig corrupte elite die de houdbaarheidsdatum allang heeft overschreden.

Datgene wat nu al een aantal jaar aan maatregelen vanuit Brussel wordt opgelegd heeft hen niets te bieden. Het Brusselse troijka denken is dusdanig achtergebleven en van de vorige eeuw dat een oplossing van daaruit niet serieus te verwachten valt. Het is een generatie die nog in tweede wereldoorlog verhoudingen denkt en niet ziet dat de digitale revolutie van de 21

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

S&P geeft rating Rusland "rommelstatus"

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft vandaag de rating van Rusland verlaagd naar "BB+". Daarmee belandt het land voor het eerst in tien jaar op de zogenoemde rommelstatus. De nieuwe rating gaat ook gepaard met een negatieve outlook.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Griekenland: Het grote feest gaat beginnen

De Grieken hebben de middelvinger opgestoken naar Europa en Frau Merkel. Ze hebben genoeg geleden vinden ze. Vanaf nu moet het anders.

In de afgelopen jaren hebben ze in de vorm van leningen meer dan 320 miljard euro aan hulp ontvangen en dat bedrag moet van tafel omdat het nooit terug betaald zal kunnen worden.