Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 16496 tot 16500
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Oliemagnaat voorspelt sombere tijden

Verwacht niet van olieprijzen dat ze zich volledig gaan herstellen. In essentie is dat wat de CEO van BP Bob Dudley vandaag heeft gezegd. Volgens hem gaan de koersen nooit meer het peil bereiken waarvan we tot vorige zomer getuige zijn geweest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Daar is dan eindelijk de langverwachte bounce in olie

De olieprijs is officieel uit z’n vrije val beland. Na 7 opeenvolgende maanden van verlies en een ruime halvering later heeft de langverwachte bounce zich eindelijk aangediend. Een maandje geleden leek olie technisch te bodemen op $55 maar brak toch weer door z’n hoeven om bijna de $43 aan te tikken. Dat werd toch wat te dol voor veel handelaren, en nu staat de prijs maar liefst 20% hoger. Of ligt er ook een fundamentele reden aan ten grondslag?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Beurs van Athene schiet 11 procent hoger

De beurs van Athene is deze namiddag meer dan 11 procent gestegen omdat de hoop op een oplossing voor de Griekse schuldenlast weer is toegenomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Hoogste groei Ierse economie sinds 2005

De Ierse economie is in 2014 naar schatting met 5,1 procent gegroeid. Dat stelde de centrale bank van het land vandaag in zijn kwartaalrapport. Het zou de sterkste groei zijn sinds 2005.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Liquiditeit Amerikaanse staatsobligaties verdampt

Uit een recent onderzoek van JP Morgan is gebleken dat de markt voor Amerikaanse staatsobligaties steeds minder liquide is. Kon je als vermogensbeheerder een jaar geleden nog maximaal $280 miljoen aan Treasuries kopen of verkopen zonder de koers te beïnvloeden, nu is dat slechts $80 miljoen.