Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 1651 tot 1655
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Is mijn geld in elk geval beschermd tot 100.000 euro?

Dat banken wel degelijk failliet kunnen gaan, werd vorig jaar nog maar eens bewezen door Optima Bank. Toch hoeven de spaarders in een dergelijk geval niet meteen voor het ergste te vrezen. De teruggave van hun tegoeden is tot 100.000 euro gewaarborgd door het Garantiefonds. Al zijn er enkele speciale gevallen waarmee ze rekening moeten houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Financieel expert: ‘Wie alleen hard werkt, zal nooit rijk worden’

De eerste financiële levensles die we onze kinderen meegeven, is meestal: wie hard werkt, zal veel geld verdienen. Volgens financieel expert Ric Edelman is dit echter maar de helft van het verhaal. Hard werken alleen is niet genoeg om rijk te worden. Je moet ook iets doen met het geld dat je verdient.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Akkoord over nieuwe financiële steun voor Griekenland

Na een lange periode van onderhandelingen en tegenvoorstellen, is er uiteindelijk toch een overeenkomst gekomen tussen het noodlijdende Griekenland, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds betreffende de verderzetting van het financiële steunprogramma. In de nabije toekomst mag Griekenland zich dus verwachten aan een nieuwe schijf vers geld om de interne financiële problemen aan te pakken.

Wie dacht dat het fiasco omtrent Griekenland volledig van de baan is, zit volledig mis. Enkele jaren geleden was er veel commotie en tumult over de financiële problemen in het Zuid-Europese land, na het toewerpen van een reddingsboei verdween de Griekse crisis op de achtergrond maar tot op de dag van vandaag heeft Griekenland nog altijd hulp nodig van de geldschieters.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 april 2017

27-jarige multimiljonair deelt 5 dingen die hij leerde over (veel) geld

Duncan Riach is een jonge self-made miljonair. Hij verdiende zijn fortuin via een technologie startup in Silicon Valley. Als jonge kerel was hij op zijn 27e al multimiljonair. En die rijkdom leerde hem het een en ander over geld. In tegenstelling tot je zou verwachten, heeft rijkdom ook verschillende nadelen.

Iedereen wil rijk worden. Maar wie rijk is, zal je vertellen dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Niet-rijke mensen zullen dan weer zeggen dat rijke mensen gemakkelijk praten hebben.

Daarom vertelt Duncan Riach wat hij leerde uit zijn rijkdom.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Een reus op lemen voeten

Onlangs ontmoette president Trump zijn Chinese evenknie Xi. De VS en China: twee landen die samen goed zijn voor een kwart van de wereldhandel. Maar de Amerikanen zijn hier de bovenliggende partij. 'En niet zo’n beetje ook', zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.