EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16506 tot 16510 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 20 april 2015

Centrale bankiers en ministers van Financiën zijn ongerust terwijl aandelenmarkten record na record verpulveren

Een wat vreemde sfeer domineerde het voorbije weekeinde de samenkomst van ministers van Financiën en centrale bankiers in Washington. Terwijl op de aandelenmarkten de euforie blijft aanhouden, werd in Washington vooral ongerustheid opgetekend: de wereldeconomie komt maar niet uit de crisis en het herstel is amper die naam waardig.

De situatie kan als volgt worden samengevat: centrale bankiers gaven politici een prachtig cadeau, want ze pompten miljarden in de economie teneinde hen de tijd te geven om structurele en drastische hervormingen door te te voeren. Maar het gros van de landen deed niets - met waarschijnlijk Frankrijk als duidelijkste voorbeeld - en net daarom duikt nu opnieuw de term ‘recessie’ op.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 20 april 2015

'Iedereen aan het werk' is economisch een achterhaalde slogan

Het vraagstuk van werk moet niet centraal staan bij de overheid en politiek

Het vraagstuk van werk moet niet centraal staan bij de overheid en politiek

Voor steeds meer groepen van de beroepsbevolking is het hebben en behouden van werk en inkomen structureel steeds moeilijker geworden. Oudere en jongere werknemers, freelancers en andere ZZP'ers weten dit al geruime tijd. Dit fenomeen heeft ook weinig met de crisis te maken. De overheid en politiek moeten dringend een andere visie op werk en inkomen ontwikkelen om een blijvende tweedeling in de samenleving te kunnen voorkomen.

[...]

Lees verder op joop.nl
Geplaatst op: maandag 20 april 2015

ECB houdt rekening met invoering tweede munt Griekenland

De ECB houdt rekening met een scenario waarin Griekenland zonder geld komt te zitten en een tweede munteenheid moet invoeren om ambtenaren te kunnen betalen. In mei moet het land ongeveer €1 miljard aflossen aan het IMF en binnen de ECB groeien de twijfels of Griekenland wel in staat is die schuldenlast te financieren.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: maandag 20 april 2015

De nakende geopolitieke revolutie – deel 2

Vorige week merkte ik nog de Duitse vrijage aan het adres van Japan op om toe te treden tot de AIIB. Vandaag maakt Merkel het vermaledijde Rusland het hof. Dat is opmerkelijk, gezien de Europese economische sancties en geopolitieke spanningen.

Merkel probeert in haar eentje nieuwe geopolitieke evenwichten te zoeken. Het mysterie rond het Duitse goud in Amerikaanse handen heeft het vertrouwen tussen Berlijn en Washington zodanig geschaad dat er sleet lijkt te komen op de Atlantische as.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 20 april 2015

Nederlandse jachtbouwers: rijke Russen blijven weg, maar Amerikanen bieden hoop

Nederlandse jachtbouwers zien hun Russische klanten vanwege de sancties en de economische problemen in Rusland weglopen. 

Nederlandse jachtbouwers zien hun Russische klanten vanwege de sancties en de economische problemen in Rusland weglopen. 

Bij Damen Shipyards in Gorinchem heeft zich de afgelopen maanden geen Rus meer gemeld. Bij Hakvoort Shipyards in Monnickendam zijn bestellingen voor twee superjachten door de Russische opdrachtgevers afgeblazen.

De Russen worden met node gemist door de Nederlandse jachtbouwers schrijft het Financiëele Dagblad maandag. “We krijgen geen aanvragen meer voor nieuwbouw of onderhoud en restauratie. Russische eigenaren willen hun schip het liefst verkopen”, zegt Emile Bilterijst van Moonen Shipyards in Den Bosch tegen de krant.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs