Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16506 tot 16510
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

België verbruikte vorig jaar minder gas en elektriciteit

In België is het voorbije jaar 80,2 terawattuur elektriciteit verbruikt. Dat betekende een daling met 2,4 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van Synergrid, de federatie van netbeheerders van elektriciteit en aardgas.

Bij de gezinnen, kleine ondernemingen en de tertiaire sector werd een terugval met 4,1 procent tot 53,4 terawattuur gemeld. Dat was vooral te danken aan de zachte temperaturen die vorig jaar konden worden opgetekend. Bij de grote industriële klanten werd een stijging met 1,3 procent tot 26,8 terawattuur gemeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Athene licht een tip van de sluier op: zo denkt het in de eurozone te kunnen blijven

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft na een bezoek aan de Britse minister van Financiën George Osborne zijn plannen ontvouwd voor een herschikking van de Griekse schuldenberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Olietopman: Prijs van olie zal weer flink stijgen

Ben je blij met de prijzen aan de pomp? Je kunt er maar beter niet aan wennen, want een voormalig olietopman verwacht dat de benzineprijzen aan de pomp tegen het einde van dit jaar kunnen verdubbelen.

De voormalig Shell Oil President John Hofmeister voorspelt in een interview dat de Amerikaanse olieprijzen fors kunnen stijgen vanaf de huidige niveaus: een olieprijs van 80 dollar per vat acht Hofmeister zeer waarschijnlijk, en zelfs al deze herfst. Ook de benzineprijzen zullen hierdoor omhoog gaan. De olietopman verwacht zelfs een verdubbeling van 2 naar 4 dollar in de volgende winter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Grote staking in oliesector VS houdt aan

Er is nog geen vooruitgang geboekt in de onderhandelingen tussen werknemers en bedrijven in de Amerikaanse oliesector over een nieuwe cao.

Sinds zondag wordt daarom gestaakt bij verschillende oliefaciliteiten in de Verenigde Staten. Het is de grootste actie in de Amerikaanse oliesector sinds 1980.

Volgens de vakbond United Steelworkers liepen de onderhandelingen zaterdagavond vast vanwege onenigheid over de betalingen voor de zorgverzekering.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

ECB bedreigt Griekenland.

The European Central Bank (ECB) is threatening to withdraw emergency funding from Greek banks if the Greek government doesn't do what it wants.

The central bank's actions toward Greece occur less than two months after secret letters revealed that the ECB threatened to pull emergency funding from Irish banks if the state did not apply for a bailout, in what many saw as an overreach into the sovereign affairs of the country. The ECB later pretended that Ireland had applied for its bailout voluntarily. The letters revealed that in fact the ECB had required the Irish government to apply.