Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16511 tot 16515
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Wordt het 1 voor 1?

Ook 24 uur nadat voorzitter Mario Draghi had aangekondigd dat de Europese Centrale Bank de volgende jaren meer dan 1.100 miljard euro zou spenderen aan het opkopen van staatsobligaties, in de hoop dat een deel van dit geld uiteindelijk in de ‘reële economie’ terecht zou komen, bleef de euro in waarde dalen. De munt noteert al 7,5% lager dan bij de jaarwisseling.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Super Mario doet het weer

Financial Times bewondert Mario Draghi. Deels omdat hij vriend en vijand verraste door veel meer geld te stoppen in het programma voor kwantitatieve versoepeling dan iedereen verwachtte. Maar de commentator van dienst is vooral onder de indruk door de manier waarop Draghi een aantal belangrijke hinderpalen voor het succes van het programma wist te omzeilen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Olieprijs boost wereldwijde economische groei met 20%

De fors gedaalde olieprijzen kunnen de wereldwijde economische groei dit jaar met 15 tot 20 procent doen stijgen, al zullen enkele landen fors verliezen. Dat meldt het hoofd van de Wereldbank. ‘Er zijn winnaars en verliezers dankzij de enorm gedaalde olieprijzen’, aldus Jim Yong Kim, president van de Wereldbank tijdens het World Economic Forum in Zwitserland.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

In welk land kun je het beste een bedrijf hebben? Nederland 11e

In welk land kun je het beste een bedrijf hebben? Naar welk land moet emigreren om nog een centje te kunnen verdienen? Het is misschien een wel heel makkelijk samengesteld lijstje van Forbes Magazine, maar toch. Er is naar niet al te veel factoren gekeken. Wij Nederlanders staan op de 11e stek. Da’s helemaal niet zo slecht dachten wij. Zie ook die andere landenlijstjes met heel veel cijfers over van alles en nog wat.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

China en Zwitserland zetten de aanval op de dollar in!

Gezien de dollar op dit moment onder enorme opwaartse druk staat door de QE van de ECB en de lage olieprijs voorziet Peter Schiff nog dit jaar een vierde ronde geldcreatie. Dit terwijl hij niet inziet waarom China met een nieuwe berg waardeloze dollars zou willen zitten, terwijl zij er ook voor kan kiezen om miljoenen mensen in China te laten profiteren van haar enorme productiecapaciteit.