Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 16511 tot 16515
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Wereldbank bezorgd over wereldeconomie

De internationale economie groeit dit jaar minder sterk dan eerder werd verwacht. In opkomende landen trekt de groei aan, maar in Europa en Japan blijft de economie sputteren.

De Wereldbank schaalde daarin de verwachting voor de groei van de wereldeconomie terug, naar 3 procent in 2015. Eerder werd uitgegaan van een plus van ruim 3 procent. Volgens de economen van de bank blijft de kans op nieuwe tegenvallers bovendien groot.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Europese Hof keurt opkoopprogramma ECB goed

Het opkoopprogramma van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank (ECB) is "in beginsel verenigbaar" met Europese verdragen.

Dat zegt advocaat-generaal Pedro Cruz Villalón van het Europese Hof van Justitie woensdagochtend. De conclusie van de advocaat-generaal is niet bindend.

Volgens het Hof was de ECB in de "uitzonderlijke situatie" van de eurocrisis in 2012 niet langer in staat het toevertrouwde monetair beleid "naar behoren" uit te voeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Overleg Rusland en Venezuela over olieprijs

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag een ontmoeting met zijn Venezolaanse collega Nicolas Maduro om over de lage olieprijzen te praten.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Gooi tank maar vol!

Olieprijzen schieten omlaag en dat scheelt dagelijks euro’s aan de pomp. Gisteren kostte een liter Euro 95 bij enkele pompen nog maar 1,37 euro. Een feestje voor tankende automobilisten.

Sinds juli vorig jaar zijn adviesprijzen voor tankstations per liter 30 cent gedaald. Gezien de duizend liter per jaar die een gemiddelde automobilist tankt, scheelt dat op jaarbasis ruim 300 euro. Voor dieselrijders is de besparing 250 euro, zegt Paul van Selms van United Consumers.

Brandstofprijzen waren in vier jaar niet zo laag. Van Selms: „Olie wordt steeds goedkoper, de lage euro is de enige rem. Het einde van de prijsdaling is nog lang niet in zicht. Deze hele maand januari zal het nog blijven dalen, daar ben ik zeker van. Waar het eindigt weet ik niet".

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Gedwongen huizenverkopen toegenomen in 2014

Het aantal gedwongen huizenverkopen is vorig jaar opgelopen tot 4792, een toename van 6 procent vergeleken met 2013.

Het fonds ontving in het vierde kwartaal van vorig jaar 1210 verliesdeclaraties, tegen 1105 in dezelfde periode een jaar eerder. WEW houdt rekening met een verdere stijging van het aantal gedwongen huizenverkopen door het na-ijleffect van de crisis.