Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 16531 tot 16535
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Europese banken staan voor miljardenboetes

Europese banken moeten de komende jaren nog miljarden aan boetes en andere proceskosten betalen.

Dat stelt de Amerikaanse bank Morgan Stanley dinsdag in een rapport over de afwikkeling van fraudezaken, zoals gesjoemel met de rentetarieven, misleidingen op de markt voor hypotheken en fraude bij de handel in vreemde valuta.

Sinds 2009 betalen Amerikaanse en Europese banken gezamenlijk een recordbedrag van 230 miljard dollar (195 miljard euro) om tot een vergelijk te komen met de autoriteiten en toezichthouders.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Goudprijs stijgt naar €1.050 per troy ounce

De goudprijs is vandaag gestegen naar €1.050 per troy ounce, het hoogste niveau in meer dan 15 maanden tijd. De stijging is opmerkelijk, omdat het gebeurt bij een stijgende dollarindex en een dalende olieprijs. Deze twee factoren hebben historisch gezien juist een negatieve invloed op goud.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Goudprijs wat omhoog na cijfers uit VS

Uitkomsten van economische data uit de VS, met name de betere banencijfers in combinatie met minder verdiensten, zorgden voor de vrees voor deflatie. Hierdoor zou de rente wel eens wat langer laag kunnen blijven. Goud steeg door tot boven $ 1220 per ounce.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Column Kees de Kort | Pavlov-reactie op de gepimpte cijfers

De bovenlaag van de Amerikaanse samenleving lijkt minder bereid om geld op tafel te leggen voor blingbling. Ze hebben geld zat, maar wat heb je aan nóg een diamantje als je er al twintig hebt, zegt macro-econoom Kees de Kort. "Maar het is wel opmerkelijk dat nu ook de bovenkant van de markt ook met een soortement van winstwaarschuwing komt."

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Wanneer knippen de politici die zondag in Parijs demonstreerden hun banden met de schurkenstaat Qatar door?

De Franse politie gaat 10.000 troepen stationeren om plaatsen te beschermen die kwetsbaar zijn voor terreuraanslagen. Daarnaast worden 5.000 politiemannen ingezet om joodse plaatsen te beschermen.

Exact 24 uur na de massademonstratie worden voor het eerst twee delicate onderwerpen in de immigratieproblematiek en de strijd tegen het terrorisme aangesneden, schrijft Marc Fiorentino op MonFinancier.com: justitie en het onderwijs. De strijd tegen het terrorisme zal enkel gewonnen kunnen worden wanneer naast een diepgaande hervorming van de wet ook de mentaliteit in beide sectoren wordt aangepakt.