Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 16536 tot 16540
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Doug Casey: Is goud een belegging?

Doug Casey, oprichter en voorzitter van Casey Research en ’s werelds grootste expert op het gebied van goud en grondstofbeleggingen, geeft antwoord op deze vraag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

De gelijkenissen tussen Europa voor de crisis en Europa na de crisis zijn angstwekkend treffend!

De trots van de eurozone, de euro, staat op een angstwekkend laag niveau. Momenteel staat de munt op een peil dat in jaren niet meer is gezien.

De laatste keer dat de euro zo’n lage wisselkoers heeft gekend was in 2005, enkele jaren voordat de financiële bubbel in ons gezicht is ontploft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Bitcoin crasht verder

Het is al lange tijd stil rond Bitcoin … en niet zonder reden. De munt die in 2013 furore maakte, was in 2014 al de slechtste belegging op de financiële markten. En beleggers in Bitcoin moeten de kelk tot op de bodem ledigen, zo lijkt het althans.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Dit moet u weten over het vrijhandelsverdrag EU-VS

In 2015 vinden er weer nieuwe gespreksrondes plaats tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie om tot een vrijhandelsakkoord te komen.

Transatlantic Trade and Investment Partnerschip, kortweg TTIP, moet een omvangrijk handelsakkoord vormen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, de twee grootste handelsblokken ter wereld. De gesprekken zijn gestart in februari 2013, inmiddels zijn beide partijen begin 2015 zeven onderhandelingsrondes verder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Belgische pensioenen tikkende tijdbom!

We vonden onderstaande grafiek bij de Tweets van Bart Van Craeynest, Chief economist bij Petercam. Hierop is duidelijk te zien dat ons pensioensysteem niet klaar is voor de toekomst. De vakbonden kunnen dan nog zo veel stakingen organiseren als ze willen, het feit is dat de Belgische pensioenen een tikkende tijdbom blijven.

Japan heeft bijvoorbeeld met 250 % van het bbp de hoogste staatsschuld ter wereld, maar slechts een klein deel komt op rekening van pensioenen en gezondheidszorg.