Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 16536 tot 16540
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Duitse eurocommissaris: "Griekse regering is brutaal en schaamteloos"

Griekse verkiezingen De Duitse eurocommissaris Günter Oettinger verwijt de nieuwe Griekse regering dat zij "brutaal en schaamteloos" tekeer aat. Hij zei tijdens een bijeenkomst van zijn partij, de christendemocratische CDU, dat de regering van Alexis Tsipras zich aan zijn verplichtingen tegenover de EU moet houden. "Het kan niet zo zijn dat Brussel een regering beter behandelt omdat die brutaal en schaamteloos optreedt", zei hij.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

De Grieken: Dijsselbloem beteuterd en verdwaasd

Alleen angst, onzekerheid en een gebrek aan alternatieven houden het systeem van de zogenaamde waarde en uitwisselbaarheid nog in stand. Ons hele systeem ziet er uit als de keizer zonder kleren.

Niemand durft, net als in het sprookje, iets te zeggen. Bang als we zijn voor een complete instorting, een in damp opgaan van dat wat nu is. Elke Griek met maar een beetje verstand die nu nog geld op een Griekse bank heeft staan die moet toch onderhand wel weten wat te doen. Redden wat er te redden valt

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Spanjaarden de straat op tegen bezuinigingen

Tienduizenden Spanjaarden zijn zaterdag in het centrum van Madrid de straat opgegaan om hun steun te laten blijken voor de linkse protestbeweging Podemos (wij kunnen). Zij schreeuwden leuzen als ‘Yes we can’ en ‘tik tak tik tak’, waarmee zij wilden duidelijk maken dat het laatste uur heeft geslagen voor de politieke machthebbers.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Toronto en Montréal zijn 's werelds beste steden om te leven

De Canadese steden Toronoto en Montréal bekleden de eerste twee plaatsen in een nieuwe rangschikking van The Economist Intelligence Unit (EIU),

waarin ‘s werelds 50 beste steden om te leven worden verzameld in de Safe Cities Index 2015.  De criteria die daarbij werden gehandeerd zijn: veiligheid, levensomstandigheden, zakelijk klimaat, democratische gehalte, voeding en levenskost. Stockholm, Amsterdam en San Francisco vervolledigen de top 5.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

1.500 demonstranten in Utrecht vragen om 'echte banen'

Naar schatting vijftienhonderd mensen liepen zaterdagmiddag in het centrum van Utrecht mee in een mars tegen het "verdwijnen van echte banen". De optocht is georganiseerd door vakbeweging FNV.