Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16546 tot 16550
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Grote staking in olie-industrie VS

Werknemers in de olie-industrie in de Verenigde Staten zijn zondag begonnen met een grote staking, na het uitblijven van een akkoord over een nieuwe cao. Het is de grootste actie in de Amerikaanse oliesector sinds 1980.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

India vervangt China als grootste afnemer van goud ter wereld

India heeft het stokje van China overgenomen en was in 2014 de grootste afnemer van goud terwijl de wereldwijde vraag naar goud daalde, zo blijkt deze week uit een rapport waar Reuters over bericht. In het rapport wordt voorspeld dat de goudprijs, die de laatste 2 jaar is gedaald, dit jaar een bodem zal vinden.

De vraag vanuit China naar goud blijkt in 2014 met meer dan een derde te zijn gedaald. Daarmee kwam de vraag uit op het laagste niveau in 4 jaar met 866 ton. En dat terwijl de voorraad restgoud in het land juist steeds met 21 procent naar een onverwachte 182 ton, blijkt uit het rapport van analisten van Thomson Reuters.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Duitse eurocommissaris: "Griekse regering is brutaal en schaamteloos"

Griekse verkiezingen De Duitse eurocommissaris Günter Oettinger verwijt de nieuwe Griekse regering dat zij "brutaal en schaamteloos" tekeer aat. Hij zei tijdens een bijeenkomst van zijn partij, de christendemocratische CDU, dat de regering van Alexis Tsipras zich aan zijn verplichtingen tegenover de EU moet houden. "Het kan niet zo zijn dat Brussel een regering beter behandelt omdat die brutaal en schaamteloos optreedt", zei hij.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

De Grieken: Dijsselbloem beteuterd en verdwaasd

Alleen angst, onzekerheid en een gebrek aan alternatieven houden het systeem van de zogenaamde waarde en uitwisselbaarheid nog in stand. Ons hele systeem ziet er uit als de keizer zonder kleren.

Niemand durft, net als in het sprookje, iets te zeggen. Bang als we zijn voor een complete instorting, een in damp opgaan van dat wat nu is. Elke Griek met maar een beetje verstand die nu nog geld op een Griekse bank heeft staan die moet toch onderhand wel weten wat te doen. Redden wat er te redden valt

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Spanjaarden de straat op tegen bezuinigingen

Tienduizenden Spanjaarden zijn zaterdag in het centrum van Madrid de straat opgegaan om hun steun te laten blijken voor de linkse protestbeweging Podemos (wij kunnen). Zij schreeuwden leuzen als ‘Yes we can’ en ‘tik tak tik tak’, waarmee zij wilden duidelijk maken dat het laatste uur heeft geslagen voor de politieke machthebbers.