Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 1656 tot 1660
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Bank of England wil weten hoe banken zich voorbereiden op Brexit

De Bank of England (BoE) wil van alle financiële instellingen die zaken doen over de grens, weten hoe zij zich voorbereiden op het aanstaande vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

Het gaat zowel om Britse banken als om vestigingen van bijvoorbeeld Amerikaanse en Europese banken die vanuit Londen zaken doen met andere EU-lidstaten,  zegt gouverneur Mark Carney van de Britse centrale bank vrijdag.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Kredietverlening stagneert voor het eerst sinds 2008

De kredietverlening aan bedrijven en industrie in de Verenigde Staten lijkt opnieuw te stagneren, een ontwikkeling die in 2008 voor het laatst werd waargenomen. Een zorgwekkende ontwikkeling, want dat was het jaar waarin de grote financiële crisis uitbrak. Ook de crisis van begin deze eeuw werd voorafgegaan door een periode waarin de kredietverlening aan bedrijven stagneerde.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Beleggers zien meer risico in Franse staatsobligaties

De politieke onzekerheid in aanloop naar de verkiezingen in Frankrijk heeft ook zijn weerslag op de obligatiemarkt. Was de rente van een Franse staatsobligatie in augustus vorig jaar slechts 22 basispunten hoger dan een Duitse 10-jaars rente, sindsdien is de zogeheten ‘spread’ opgelopen tot 71 basispunten. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Creditcardschulden VS voor het eerst boven $1 biljoen

De creditcardschulden van Amerikanen staat voor het eerst sinds 2008 weer boven de $1 biljoen, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de Federal Reserve afgelopen vrijdag naar buiten bracht. Optimisme over de economie en een overvloedige beschikbaarheid van goedkoop krediet zorgt ervoor dat Amerikanen weer meer geld lenen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Poetin: Amerikanen moeten bewijzen dat Assad achter chemische aanval zit

De Amerikaanse regering moet de bewijzen laten zien die aantonen dat Assad verantwoordelijk is voor de chemische aanval op de Syrische stad Idlib. Dat zegt de Russische president Vladimir Poetin in een korte verklaring tegenover de pers.