Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 16551 tot 16555
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Zilveren kleding bespaart energie

Onderzoekers aan de Amerikaanse Stanford University hebben in kleding een alternatief gevonden voor het verwarmen van huizen en gebouwen. 

Het team onderzocht “personal thermal management”, waarbij de focus ligt op het verwarmen van individuele personen. Om dit te bereiken bewerkten de onderzoekers kledingstukken met een oplossing van zilveren nanodraden. Na de behandeling waren de stukken in staat 90 procent van de lichaamswarmte terug te reflecteren naar de drager. Bij conventioneel textiel is dit gemiddeld slechts 20 procent.

Het nanodraad biedt ook de mogelijkheid kledingstukken op te warmen met behulp van een batterij. Volgens het onderzoek is 0.9 volt genoeg om een temperatuur van 38 graden Celcius te bereiken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Griekenland wil dat Duitsland oorlogslening terugbetaalt

Duitsland moet aan Griekenland voor de Tweede Wereldoorlog nog altijd een schuld van 10 miljard euro terugbetalen. Het grootste gedeelte van die schuld is gelinkt aan een gedwongen bezettingslening die Nazi-Duitsland van Griekenland had geëist. Dat blijkt uit een rapport van een Griekse auditcommissie dat aan het Griekse ministerie van buitenlandse zaken is bezorgd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Laagste Britse inflatie in vijftien jaar

De Britse inflatie was in december het laagst sinds mei 2000. Dat blijkt uit cijfers die het nationale statistiekbureau dinsdag bekendmaakt.

Het algemene prijspeil nam vorige maand met 0,5 procent toe, na een geldontwaarding van 1 procent in november.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Europa weigert lessen te trekken uit eigen falen

Ook dit jaar komt de economie in Europa amper of niet van zijn plaats. In de meeste lidstaten van de eurozone is het bruto nationaal inkomen per hoofd van de bevolking nog altijd kleiner dan in 2008. In de wat meer sombere scenario’s zal de economie niet meer herstellen in dit decennium. Lees de column van Cor Wijtvliet op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Market Update (13 januari 2015)

Euronext begint met aanbieden van opties op ETF's, grondstoffen naar laagste prijs in 12 jaar, olieprijs zakt naar $45,  China zag export in 2014 toenemen en de goudprijs stijgt verder.