Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 16556 tot 16560
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Verliezen de BRIC’s hun glans?

Het is moeilijk voor de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) om hun geweldige groeitempo’s van het eerste decennium van deze eeuw te handhaven. Dat stelt Jim O’Neill, de voormalige voorzitter van Goldman Sachs Asset Management tegenover Bloomberg. ‘Er deden zich veel mooie en veelbelovende dingen voor in de BRIC-landen. Enkele hiervan lijken nu voorgoed verdwenen.’

O’Neill, die als hoofdeconoom bij Goldman Sachs de afkorting BRIC’s bedacht, stelt met name dat het mogelijk is dat Brazilië en Rusland als leden van de BRIC de eerder verwachte groei niet zullen waarmaken. In 2001 noemde O’Neill Brazilië, Rusland, India en China nog ‘emerging market powerhouses’. Tegenwoordig is O’Neill meer geneigd om de groep landen ‘IC’ te noemen in plaats van BRIC.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Column: Grexit?

Na een tijd van relatieve rust dreigt opnieuw het risico van een Grexit. De oorzaak van alle ellende: Wanneer landen die in economisch opzicht sterk van elkaar afwijken zich samenvoegen in een muntunie (zonder dat sprake is van een politieke unie) is dat doorgaans de opmaat tot een economische ramp. Lees de column van Hendrik Oude Nijhuis op Marketupdate.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Overwinning Podemos plaatst Spanje de facto buiten de euro

Luis de Guindos, de Spaanse minister van Economie, heeft in het programma ‘El Objetivo’ op de televisiezender La Sexta gezegd dat de nieuwe politieke beweging Podemos Spanje de facto buiten de eurozone zou plaatsen. Hij noemde uitspraken die door de top van Podemos zijn gedaan en waarbij twijfels worden geuit met betrekking tot de terugbetalingscapaciteit van het land ‘onverantwoordelijk’:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Fed-lid: Rente wordt niet voor 2016 verhoogd

Veel beleggers verwachten dat de Amerikaanse Federal Reserve halverwege dit jaar nog de rente verhoogt. Volgens Chicago’s Fed-president Charles Evans – die een stem heeft binnen het comité van de bank – moet er met wat meer geduld gewacht worden op een eerste renteverhoging. Voor 2016 ziet hij het in ieder geval niet gebeuren.

Dat zei Evans tegenover CNBC. Het Fed-lid gaf afgelopen vrijdag een interview kort nadat het banencijfer uit de Verenigde Staten een beter dan verwachte groei liet zien. Het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten kwam hiermee uit op 5,6 procent, tevens beter dan was voorspeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

We evolueren naar een nieuwe eurocrisis

Als de verkiezingen in Griekenland iets duidelijk maken, dan is het wel de kwetsbaarheid van de EU.

Ik heb mij altijd afgevraagd wat er zou gebeuren met Europa als de anti-Europa partijen aan de macht geraken.

In Griekenland kennen we straks misschien het antwoord op die vraag.

Dat de Grieken na 6 jaar besparen hun buik vol hebben van Europa, kan ik me voorstellen.