Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 16571 tot 16575
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

10 grafieken die iedereen moet zien

Ter gelegenheid van het World Economic Forum (WEF) in Davos, postte Owen Gaffney, directeur Global Strategy bij het Stockholm Resilience Centre, een aantal interessante grafieken op het blog van het evenement, die de nieuwe globale context aangeven, waarin de leiders van vandaag moeten handelen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

De week van Bitcoin #60: Live Q&A met Willem Middelkoop, Zwitserland, goud, QE en meer

Deze week een fijne aflevering met Willem Middelkoop als special guest. Samen met Paul Buitink en cohosts Jop Hartog en Hadjar Benmiloud gaan ze weer lekker los. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het werk van Willem Middelkoop en zijn lezing "patronen van bedrog". Verder wordt er gesproken over QE, Zwitserland, Griekenland, goud, geldcreatie en Uiteraard Bitcoin. En voordat je het weet is zo'n uurtje alweer voorbij. Tot de volgende keer Willem?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Explodeert na de Zwiserse Frank ook deze munt?

Vorige week zette de Zwitserse centrale bank de financiële wereld op haar kop. Na jaren gekoppeld te zijn aan de euro, werd de koers van de Zwitserse frank terug overgelaten aan de vrije markt. En die bepaalde dat de Zwitserse frank veel meer waard was dan wat de centrale bank dicteerde. Zijn er nog andere munten die hetzelfde kunnen ondergaan?

Jim Rogers, de beursgoeroe die de gebeurtenissen van vorige week voorspelde in zijn boek “Street Smarts”, denkt van wel. Volgens hem is de koppeling van de Hong Kong dollar aan de Amerikaanse dollar niet houdbaar.

Bron: standaard.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Wat kan de ECB-bazooka van 1.140 miljard euro?

De Europese Centrale Bank gaat fors investeren in het opkopen van staatsobligaties. Maar hoe moet die ‘bazooka’ de economie weer op het goede spoor brengen? De belangrijkste vragen op een rij.

Centrale banken kunnen in normale omstandigheden de economie afremmen door de beleidsrente te verhogen, of stimuleren door te verlagen. Ze hebben ondertussen de rente al lang tot ongeveer 0 procent verlaagd, maar de economische activiteit blijft te laag. Daarom versoepelen ze het geldbeleid met uitzonderlijk maatregelen zoals QE: letterlijk Quantitative Easing of ‘kwantitatief versoepelen’. De centrale bank koopt dan grote hoeveelheden obligaties op. Daardoor stijgen de obligatiekoersen (en daalt de obligatierente) én krijgen de verkopers van die waardepapieren cash op hun rekening. Dat is nieuw gecreëerd geld door de centrale bank: vandaar dat je ook kan spraken van ‘geld drukken’.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

De Nationale Pensioen Flop

Tot diep in de 19e eeuw vormden eigen kinderen de belangrijkste pensioenvoorziening. Je zou kunnen zeggen dat het de participatiemaatschappij in optima forma was.

Vanaf ca. 1880 nam Nederland langzaam afscheid van haar traditionele landbouweconomie (na een internationale landbouwcrisis) en deed in ons land de industrialisatie haar intrede.