Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 16571 tot 16575
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Fossiele brandstoffen: onze energieslaven

Voor vervelend en zwaar werk gebruiken we machines. Die machines worden aangedreven door fossiele energie, fossiele zonne-energie opgeslagen in de aardkorst. We moeten goed beseffen dat die fossiele brandstoffen gaan opraken.

In de video hieronder wordt luid en duidelijk uitgelegd wat ons in de komende decennia te wachten staat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Dieselprijs zakt voor het eerst in vijf jaar onder 1 euro per liter

Diesel tanken zal morgen op een aantal plaatsen kunnen voor minder dan 1 euro per liter. Dat verwacht prijzenvergelijkingssite brandstofprijzen.be.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Het Rode Russische Gevaar

Nu de aandacht van de wereld is afgeleid, lijkt niemand meer te geven om het andere gevaar. Het ‘Rode Gevaar’ om precies te zijn. In Rusland staat de economie op imploderen en geen haan die ernaar kraait.

In het land dreigen ondernemingen zonder geld te zitten en zijn ze dus niet in staat om uit de rode cijfers te komen. Daarvoor hoef je ons niet te geloven maar de vicevoorzitter van het financiële parlementscomité Anatoly Aksakov:”(…) de situatie op z’n beloop laten zal leiden naar een golf van faillissementen (…).”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Wellicht de makkelijkste manier om miljonair te worden

Voor vele lijkt het een onmogelijke opgave: miljonair worden. Toch kan de weg naar een miljoen eenvoudiger zijn dan je zou denken. Het hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten en je hoeft helemaal niet met een briljant plan te komen om een miljonairsleven te kunnen bereiken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Grote speler in de markt ziet goed vooruitzicht voor goud

Een grote professionele speler binnen de goudmarkt heeft de laatste handelssessie een optie genomen van enorme proporties. De handelaar kocht 40.000 callopties van de in maart expirerende ETF GLD oftewel SPDR Gold Trust (NYSEARCA: GLD). Het is duidelijk dat de optie een gedurfde zet is aangezien het de visie uit dat de GLD tot $130,00 / $135,00 zou kunnen stijgen in een relatief kort tijdsbestek. Daar waar de GLD tegen een huidige koers van $118.00 noteert.

[...]

De goudprijs lijkt op korte termijn dus met een behoorlijk bullish scenario te maken te hebben. Toch moeten we volgens sommige deskundigen oppassen voor de middellange termijn. Jim Rogers en Stephen Jones zijn wat minder positief en geloven dat goud zijn bodem nog steeds niet heeft gevonden.