Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 16581 tot 16585
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

70 procent meer leegstand winkelpanden sinds 2008

De leegstand van winkelpanden in Vlaanderen is, uitgedrukt in oppervlakte, met zeventig procent toegenomen tussen 2008 en 2014. In totaal staat meer dan 900.000 vierkante meter winkelvloeroppervlakte leeg, zo blijkt uit de vandaag bekendgemaakte resultaten van de interprovinciale studie over detailhandel. De leegstand is vooral toegenomen in de winkelkernen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

S&P dichtbij minnelijke schikking over misleidende ratings in VS

Het ratingbureau Standard and Poor's is dichtbij een minnelijke schikking over zijn foutieve ratings ten tijde van de kredietcrisis van 2008. S&P is door de Amerikaanse autoriteiten voor de rechter gedaagd, maar zou zich nu voor meer dan 1 miljard dollar uitkopen. Dat bericht de krant New York Times vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Terugval op komst voor Amerikaanse beurzen

Goldman Sachs is goed op dreef deze week. Nadat de zakenbank maandag eerst bekendmaakte zijn outlook voor de olieprijzen te verlagen, meldde later David Kostin een terugval te verwachten voor de Amerikaanse aandelenmarkten. De chief US equity-strateeg van Goldman Sachs denkt namelijk dat fondsmanagers te bullish zijn geworden op de Amerikaanse aandelenmarkten.

De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen waarschijnlijk tegen het einde van februari terugvallen vanaf recordhoogtes, zo zegt David Kostin. Kostin wijst op data van de U.S. Commodity Futures Trading Commission van afgelopen vrijdag. De strateeg stelt dat posities de afgelopen 5 weken extreem zijn gegroeid. Ondanks de terugval die hij voorspelt, kan de S&P 500 het jaar nog wel hoger afsluiten, denkt Kostin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Ruwe olie, kans of tegenslag?

Wie vandaag in het tankstation zijn/haar auto heeft volgegooid, is waarschijnlijk aangenaam verrast geweest door de lage brandstofprijzen. Dit zijn de voornaamste koersen van ruwe olie zoals ze bekend zijn op het moment van schrijven:

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Europese banken staan voor miljardenboetes

Europese banken moeten de komende jaren nog miljarden aan boetes en andere proceskosten betalen.

Dat stelt de Amerikaanse bank Morgan Stanley dinsdag in een rapport over de afwikkeling van fraudezaken, zoals gesjoemel met de rentetarieven, misleidingen op de markt voor hypotheken en fraude bij de handel in vreemde valuta.

Sinds 2009 betalen Amerikaanse en Europese banken gezamenlijk een recordbedrag van 230 miljard dollar (195 miljard euro) om tot een vergelijk te komen met de autoriteiten en toezichthouders.