Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16581 tot 16585
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Waarom Rusland recordhoeveelheden goud aankoopt

Centrale banken kochten vorig jaar samen zo’n 461 ton goud, dat is 13% meer dan een jaar eerder en de op één na grootste hoeveelheid op één jaar tijd, sinds het verdwijnen van de goudstandaard in 1971. De voorbije zes jaar hebben centrale banken wereldwijd zo’n 1.800 ton goud aan hun gecombineerde voorraden toegevoegd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

België komt goed weg met begroting bij Europa

Het ziet ernaar uit dat de regering-Michel Europa dan toch heeft kunnen overtuigen van haar begroting. Dat meldt De Tijd, die in regeringskringen vernam dat Europa de structurele inspanning die België doet om de begroting gezonder te maken nu raamt op 0,6 procent van het bbp of 2,4 miljard euro. En dat is in lijn met de doelstelling die Europa oplegde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Dekkingstekort bij vier van vijf grootste pensioenfondsen

Vier van de vijf grootste bedrijfstakpensioenfondsen hebben per 31 december 2014 een dekkingstekort. Dat betekent dat hun dekkingsgraad lager is dan de minimaal vereiste 104,2 procent.

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Deze landen gingen het vaakst failliet

Handige grafiek van The Economist en ook nog eens perfect getimed. Na alle heisa rond het definitieve faillissement van Argentinië (historische context hier beschreven) eindelijk een lijstje dat orde schept in de chaos. Zo wordt perfect weergegeven welke landen de grootste wanbetalers zijn van de afgelopen twee eeuwen. Aan de hand van de data van Reinhart & Rogoff - we geven ze het voordeel van de twijfel - stelde men een lijst op wie en wanneer niet meer aan haar verplichtingen kon voldoen. Wat opvalt aan het lijstje: vooral Latijns-Amerikaanse landen heersen qua wanbetalingen. Zo zijn Ecuador en Venezuela al tien keer failliet gegaan en volgen Uruguay, Costa Rica, Brazilië en Chili met negen maal vlak voor Argentinië. Daarnaast zijn er bepaalde periodes waarin veel landen failliet gingen (rond 1825, 1930 en 1982) en was het laatste land dat vóór de Argentijnen niet meer alle obligatiehouders kon betalen, u raadt het al, Griekenland. Een potentiële opvolger is inmiddels ook al gespot. Al eerder schreven we over de piepende en krakende economie van Venezuela. Het land staat al bovenaan de lijst van The Economist, heeft net als de bevolking in Buenos Aires te kampen met een wegzakkende valuta en last van oplopende inflatie (>60%). En als valutahandelaren prostituees inmiddels de best betaalde beroepsgroep is dan weet je eigenlijk al dat het einde nabij is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Griekenland draait bij: toch verlenging EU-sancties tegen Rusland

De Europese Unie verlengt de sancties tegen Rusland die in maart zouden aflopen, met een halfjaar.

Ook wordt de zwarte lijst van Russen en Oekraïners die betrokken zijn bij de opstand in het oosten van Oekraïne, uitgebreid. Dat hebben de EU-ministers van Buitenlandse Zaken donderdag in Brussel besloten, zo liet minister Bert Koenders weten.

De bewindsman sprak over een fors signaal richting Rusland. Hij kon nog niet zeggen welke nieuwe namen aan de zwarte lijst worden toegevoegd. De personen en instellingen op de lijst kunnen niet meer bij hun tegoeden in de Europese Unie. Ook zijn de betrokkenen niet meer welkom in de EU. Het is de bedoeling dat met een combinatie van druk en dialoog ,,deze ernstige situatie” niet verder verslechtert, aldus Koenders.