EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16596 tot 16600 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 29 april 2015

Fed bezorgd over “calamiteiten”

De Fed is niet alleen druk met haar nieuwste beleidsbeslissing aangaande de rente. Een gedeelte van de New Yorkse – en wellicht ook belangrijkste – tak van de Amerikaanse Federal Reserve is verhuisd richting Chicago. Volgens Reuters omdat de Fed zich zorgen maakt over een eventuele natuurramp of een andere calamiteit. Ambtenaren zeggen dat de Chicago Fed nu al dagelijks markttransacties die door de NY Fed werden gedaan uit handen neemt. Naar schatting verhuizen tussen 20 tot 30 medewerkers van New York naar Chicago.

De belangrijkste reden lijkt om in geval van nood, calamiteit of ramp een team klaar te hebben staan dat in kan grijpen op de markt, aldus Reuters. Ten tijde van orkaan Sandy in 2012 viel in delen van de stad de stroom uit. Straten stonden onder water op slechts een paar blokken van het Fed gebouw. Impliciet geeft Reuters met het bericht aan dat zij verwacht dat er iets in New York staat te gebeuren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 29 april 2015

Oligarchen in opstand

Een heuse schokgolf trekt door Rusland en verstoort het broze evenwicht tussen de oligarchen en de politieke machthebbers: Rosneft, Rusland’s grootste olieproducent, daagt de overheid voor de rechter.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 29 april 2015

Grieken halen weer bijna twee miljard euro van hun spaarrekening

De leegloop van Griekse bankrekeningen is in maart verder gegaan, al lag het tempo lager dan in de voorgaande maanden.

De leegloop van Griekse bankrekeningen is in maart verder gegaan, al lag het tempo lager dan in de voorgaande maanden.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Griekse centrale bank.

Vorige maand werd door huishoudens en bedrijven 1,9 miljard euro van Griekse bankrekeningen gehaald, waarmee de deposito’s uitkwamen op 138,6 miljard euro. Dat is het laagste niveau sinds januari 2005. In november vorig jaar bedroegen de deposito’s nog 164,3 miljard euro.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 29 april 2015

Media verdacht stil over werkloosheidsgraad België

Af en toe zijn er gelukkig nog enkele positieve signalen die hoopgevend zijn. Er lijkt dan toch iets van al dat beursgeweld door te sijpelen naar de reële economie.

Af en toe zijn er gelukkig nog enkele positieve signalen die hoopgevend zijn. Er lijkt dan toch iets van al dat beursgeweld door te sijpelen naar de reële economie.

Zo lag in eigen land de werkloosheid in maart 2015 maar liefst 10% later ten opzichte van maart 2014!

Inderdaad! De daling bestaat zelfs uit een tweecijferig getal!

Veemd genoeg kwam dit desondanks slechts zeer summier aan bod in onze media.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 29 april 2015

Column Kees de Kort | Tegenvaller? Welnee, gewoon afspraken

Kent Nederland een nieuwe tegenvaller door een extra naheffing aan de EU van 200 miljoen euro? Onzin, vindt Kees de Kort. Die heffing hadden we allang kunnen zien aankomen, zegt BNR's macro-econoom. "Dat zijn gewoon afspraken die zijn gemaakt. Als jij ooit afspraken maakt en je voldoet aan de condities moet je niet gaan lopen zeuren natuurlijk.”

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs