Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 16596 tot 16600
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Deflatie is een feit, alle lonen gaan omlaag

Kortom, de lang verwachte schuldafbouw zal nu onderwerp van gesprek worden in de EU. In een deflatietijdperk moet je nu eenmaal daarmee beginnen. Als inkomens dalen is de enorme overheidsschuld alsmede de private schuld absoluut niet op te brengen.

Er moet afgelost worden, tegen wil en dank. Waar ik al jaren voor heb gewaarschuwd is nu aanstaande. Schuldafbouw of schuldafschrijving, of wat het ook gaat worden gaat ons allen treffen. De neergaande spiraal van lagere prijzen en lagere lonen is hier een duidelijk gevolg van.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

China gaat infrastructuur Afrika verbeteren

De Afrikaanse Unie heeft met China overeenkomst bereikt over de bouw van nieuwe wegen, spoorwegen en vliegvelden die de grootste Afrikaanse steden beter met elkaar moeten verbinden, zo schrijft The Africa Report. De Chinezen gaan de infrastructuur aanleggen, een project dat ook veel werkgelegenheid zal brengen voor diverse Afrikaanse landen.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Chinese boer vindt goudklomp van bijna 8 kilo

Een Chinese boer heeft in het uiterste westen van China een klomp goud van bijna acht kilo gevonden. De boer verklaarde tegenover Xinhua dat het stuk goud vrijwel aan het aardoppervlak lag. Het object is 23 centimeter lang, 18 centimeter lang en was op het dikste punt 8 centimeter dik. Uit analyse bleek dat het object 7,85 kilogram woog, waarvan naar schatting 80% zuiver goud is.

De smeltwaarde van de goudklomp is naar schatting 1,6 miljoen Chinese yuan, omgerekend naar euro is dat een bedrag van €220.750. Volgens een plaatselijke goudhandelaar kan de klomp goud echter veel meer opleveren, want het gebeurt zeer zelden dat er zulke grote stukken goud gevonden worden. Volgens hem kan de goudklomp van bijna acht kilo een veelvoud opleveren van de intrinsieke goudwaarde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Apple geeft obligaties uit in Zwitserse frank

Apple overweegt in Zwitserse frank gedenomineerde obligaties uit te geven. Het bedrijf zou zo kunnen profiteren van de lage rentes.

Dat meldt Bloomberg maandag op basis van ingewijden. Het bericht is nog niet door Apple bevestigd. Het bedrijf zou Credit Suisse Group en Goldman Sachs in de arm hebben genomen om de obligatie uit te geven.

Met de obligatie in Zwitserse franken kan Apple van die lage rente profiteren. Zwitserse obligaties zijn populair sinds de frank is losgekoppeld van de euro. De rentes zijn daarbij flink gedaald en zijn bij een looptijd van tien jaar nu zelfs negatief met een waarde van -0,081 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Britse premier Cameron organiseert topoverleg over 'Grexit'

De Britse eerste minister David Cameron heeft vanochtend samengezeten met de top van het ministerie van Financiën om te bekijken wat de gevolgen kunnen zijn van een exit van Griekenland uit de eurozone. Sinds het aantreden van de regering-Tsipras en het aangekondigde einde van de zware saneringen in Griekenland, vindt Cameron de tijd gekomen om zijn "noodplanning" te actualiseren.