Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16601 tot 16605
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Waar gaan presidenten naartoe om van een zorgeloos pensioen te genieten?

Staatshoofden kosten geld. Zo kost de huidige Amerikaanse president Barack Obama zijn landgenoten elk jaar 400 000 USD volgens ABC, of omgerekend ongeveer 350 000 EUR.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Keerpunt: banken eurozone lenen meer geld aan bedrijven

Bedrijven (exclusief de financiële sector) in de eurozone hebben in december voor het eerst sinds februari 2013 meer leningen afgesloten bij banken.

In totaal ging de kredietverstrekking met 11 miljard euro omhoog, meldde de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag.

In november kromp de kredietverstrekking nog met 3 miljard euro. Sinds februari 2013 kromp de kredietverstrekking aan het bedrijfsleven. De cijfers zijn aangepast voor de verkoop van leningen en securitisaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Barclays: Goudrally is slechts van korte duur

Wat Barclays betreft is de rally in goud slechts van korte duur. De bank voorspelt dan ook dat de goudprijs later dit jaar stopt met stijgen en begint aan een daling.

In een nieuw rapport laat Barclays weten de vlucht in goud als veilige haven van de afgelopen weken te erkennen. Ook erkent de bank de sterke vraag vanuit China. Het verwacht ook dat deze factoren goud op de korte termijn zullen ondersteunen. Die rally is echter van korte duur, stelt de bank. ‘Hoewel de aankopen dankzij de zoektocht naar een veilige haven de goudprijs op de korte termijn ondersteunen, geloven wij dat de goudrally onder druk zal komen te staan in de komende maanden, na het Chinese nieuwjaar.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Servië wellicht goede bemiddelaar tussen Rusland en de EU

Volgens de EU Observer liet de nieuwe regering in Griekenland zich direct van haar slechtste kant zien door het afwijzen van een EU-verklaring. Die verklaring beweerde dat alle lidstaten het eens waren over de verantwoordelijkheid van Rusland bij een raketaanval op de Oekraïense stad Mariupol, waarbij 30 mensen werden gedood. Het riep ook alle ministers van buitenlandse zaken op om “passende actie te overwegen” tegen Rusland. De nieuwe “extreem linkse” regering – volgens vele media – lijkt daarmee vanaf het begin overal tegenaan te willen schoppen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Welke maatregelen kan u nemen om uw vermogen te beschermen in 2015? Er zijn er drie...

Hoe kan u zich voorbereiden op de wereldwijde economische ontwikkelingen in het nieuwe 2015 en de invloed daarvan op uw vermogen? Zonder glazen bol, maar met voldoende gezond verstand. Een beursbeweging in 2015 naar hogere niveaus, lijkt alvast een droom.

Het zijn bijzondere tijden, want waar de betrouwbare barometer MSCI AC World aangeeft dat er nog groei in de markt zit, zijn er toch aanwijzingen dat men een top nadert. Een beursbeweging naar permanent hogere niveaus lijkt dus een droom. De kans op een grote opwaartse rit – zeker voor de overprijsde Amerikaanse aandelen – is momenteel kleiner dan de kans op een corrigerende, neerwaartse beweging.