Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 16611 tot 16615
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

De wereld 5 dagen na Charlie Hebdo: 10 zaken die u wil weten

In Frankrijk hebben zondag 4,7 miljoen mensen betoogd tegen het terrorisme, het gaat om de grootste betoging in de Franse geschiedenis. Volgens de Franse krant Le Monde verzamelden 2,7 miljoen mensen in de diverse Franse steden en nog eens 2 miljoen in de hoodstad Parijs.

Onder de aanwezigen uiteraard de Franse president Franēois Hollande, maar ook de Israėlische premier Benjamin Netanyahu, de Palestijnse leider Abbas, de Britse premier David Cameron, ex-president Sarkozy, de Deense premier Helle Thorning-Schmidt, EU-voorzitter Juncker, bondskanselier Merkel, de Belgische premier Charles Michel en de Nederlandse premier Rutte.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Kwijtschelden schulden Griekenland lijkt enige oplossing

De kans dat de Europese Unie Griekenland een groot deel van zijn staatsschuld kwijtschelden, lijkt aanzienlijk toegenomen. In Europa zien steeds meer politici en economen dit als enige oplossing om Griekenland in de eurozone te houden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

OekraĆÆne breekt afspraak lening

OekraĆÆne heeft zich niet gehouden aan de afspraken die het met Rusland maakte voor een lening van 3 miljard dollar (2,5 miljard euro).

Rusland kan daarom een vroege betaling eisen van het land. Dat zei de Russische minister Anton Siljanov van Financiƫn zaterdag tegen onder meer persbureau Interfax.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Spaar- en hypotheekrentes op laagste niveau in tien jaar

Spaar- en hypotheekrentes in Nederland staan op enorm lage niveaus. In ruim tien jaar is er niet tegen zulke lage rentes geld weggezet en geleend.

In de eerste week van 2009 konden spaarders gemiddeld nog een rente krijgen van 3,6 procent, maar sindsdien is het renteniveau gestaag gedaald ondanks een kleine opleving aan het begin van 2012.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 11 januari 2015

Lage olieprijzen? Niks schokkend!

De OPEC-landen blijven dagelijks een massale hoeveelheid aan olie oppompen. Hierdoor daalt de olieprijs al geruime tijd. In het vorige decennium viel vaak te horen ā€œdat we moeten leren leven met hoge olieprijzenā€ en ā€œdat de prijs nooit meer zal zakkenā€.

Laten we eens in de geschiedenisboeken duiken. Dan zien we dat lage(re) olieprijzen en dito scherpe dalingen helemaal niet zo uitzonderlijk zijn als het lijkt. In de vorige decennia nam de olieprijs regelmatig een felle duik.