Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16616 tot 16620
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Grootste armoede niet noodzakelijk terug te vinden in armste landen

De meest armste regio’s van de wereld zijn niet noodzakelijk terug te vinden in de meest arme landen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers bij het Oxford Poverty and Human Development Initiative (Ophi) van de University of Oxford. Volgens het rapport woont 60 procent van de armste bevolking niet in de minst ontwikkelde landen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Obama gaat VETO inzetten... Amerikaanse rechter staat route pijpleiding Keystone XL toe

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vrijdag de route van de oliepijpleiding Keystone XL door de Amerikaanse staat Nebraska goedgekeurd.

Daarmee wordt een eerdere uitspraak van een lagere rechtbank die deze route verbood vernietigd. Keystone moet ruwe olie uit de teerzanden van Canada naar een raffinaderij in het zuiden van de Verenigde Staten vervoeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Euro speelt allesbeslissende rol

Volgens de laatste beschikbare cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB) staat de wisselkoers van de euro op 1,1768 USD/EUR. Daarmee presteert de eenheidsmunt 0,0021 USD/EUR slechter dan bij de opening van de Europese Monetaire Unie in 1999!

Waarom vertellenn we je dit?

Wel, het is doodeenvoudig, eigenlijk. Net zoals MoneyWeek stellen we ons de vraag waar het naartoe gaat met de euro. En, als je weet welke richting de munt zal inslaan, weet je ook hoe de aandelenmarkten zullen presteren, beweert de website.

Alle antwoorden zullen we op 22 januari wanneer de ECB zal beslissen of ze QE zal implementeren of niet. Want, we kunnen wel met enige zekerheid zeggen dat Frankfurt monetaire versoepeling zal aankondigen, dat betekent niet dat het mogelijk is om precies te voorspellen hoe aandelenbeleggers daarop zullen reageren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Kan Draghi Europa nog beschermen tegen deflatie?

Europa staat op het punt om in een deflatiespiraal terecht te komen waaruit ontsnappen erg lastig wordt. Als goederen en diensten na verloop van tijd goedkoper worden, kan dit een verlammend effect hebben op de economie, daarvoor hoeven we slechts te kijken naar de ervaring van Japan in de afgelopen 20 jaar. Dat zegt de hoofdeconoom van Aberdeen Asset management. In een analyse legt zij uit of Mario Draghi Europa nog kan behoeden voor de deflatiespiraal.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Weg rijkdom: hoe Texaanse ‘boomtown’ instort door lage olieprijs

De schalie-olierevolutie zorgde voor oliekoorts in het Texaanse stadje Sweetwater. Maar nu de olieprijzen kelderen, trekken steeds meer investeerders zich terug.