Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16616 tot 16620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Bill Gross doet boekje open over vertrek bij Pimco

Nadat Bill Gross vorig jaar vertrok als fondsmanager bij Pimco, zag de vermogensbeheerder tientallen miljarden dollars aan vermogen onder beheer uitstromen. Bill Gross is inmiddels aan de slag als fondsbeheerder bij Janus Capital, maar zijn vertrek bij Pimco was abrupt. Deze maand klapt Bill Gross echter uit de school over zijn vertrek bij Pimco: ‘Ik ben ontslagen’.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Laat ECB historisch taboe varen?

Het ziet ernaar uit dat de Europese Centrale Bank morgen op haar bestuursvergadering waar het monetaire beleid wordt vastgelegd, een historisch taboe zal laten varen. Sommigen hebben het over één van de belangrijkste vergaderingen uit haar geschiedenis. De verwachting is dat de ECB voor het eerst de aankoop van staatsobligaties zal mogelijk maken. Op die manier komt er geld bij de banken die dat kunnen uitlenen om de economie in de eurozone zuurstof te geven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Canada verlaagt rente

De centrale bank van Canada heeft woensdag onverwacht de rente verlaagd. Daarbij werd gewezen op de sterke daling van de olieprijs, die zorgt voor een bijzonder lage inflatie en tegenvallende economische groei.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Draghi heeft zijn zin gekregen!

Er zijn zonet details gelekt over de plannen van ECB-voorzitter Mario Draghi. In een artikel van The Wall Street Journal (WSJ) heeft de uitvoerende raad van de centrale bank een akkoord bereikt over QE, of het grotesk grote schuldenaankoopprogramma waarmee Draghi een hele tijd over bezig is geweest.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Bloomberg: "ECB gaat voor €50 miljard per maand opkopen"

De ECB kondigt morgen mogelijk een stimuleringsprogramma van €50 miljard per maand aan, dat schrijft Bloomberg op basis van twee centraal bankiers uit de Eurozone. Het besluit zou nog niet definitief gevallen zijn. Volgens één van de twee bronnen, die niet bij naam genoemd willen worden, zou het stimuleringsprogramma met ingang van 1 maart opgestart kunnen worden.