Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 16616 tot 16620
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Een land van de eurozone stelt zijn militaire bases nu open voor Rusland

Cyprus gaat de Russen toelaten militaire bases te gebruiken op zijn grondgebied.

De Cypriotische president Nicos Anastasiades zal op 25 februari in Moskou een overeenkomst tekenen die dat mogelijk maakt. Volgens hem gaat het om ‘een hernieuwing van een bestaand defensiepact, net als we overeenkomsten hebben met Frankrijk en Duitsland.’

Russische vliegtuigen zullen voortaan brandstof kunnen tanken aan de zuidelijke kant van het eiland, op een 40-tal kilometer van Akriotiri, waar de Britse luchtmacht een basis heeft en waar de Navo zijn operaties in het Midden en Nabije Oosten voorbereidt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Griekse premier blijft koppig: eerst tijdelijk krediet, dan praten we verder

Griekenland wil zich via een overbruggingskrediet verzekeren van voldoende financiering om het tot en met juni uit te kunnen zingen. Tegen die tijd hoopt premier Alexis Tsipras nieuwe afspraken te hebben gemaakt met zijn internationale schuldeisers, zei hij zondag in het Griekse parlement.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Megalek Zwitserse bankrekeningen: deze sterren worden genoemd

Het lijkt erop dat de Zwitserse bankgegevens van meer dan 100 duizend mensen zijn uitgelekt.

De Belgische krant De Tijd schrijft zondag dat het samen met 140 journalisten uit 45 landen onder de naam SwissLeaks het ‘grootste lek van bankgegevens ooit’ in handen heeft.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Eén op twee Belgische banen door robots bedreigd?

Over twintig jaar kan één op twee Belgische arbeidsplaatsen door computers of robots zijn vervangen. Dat heeft de krant De Standaard gemeld op basis van een onderzoek van de bank ING België naar meer dan vierhonderd beroepen. Er wordt opgemerkt dat één op drie arbeidsplaatsen zelfs een groot risico loopt om op termijn door een machine vervangen te worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Handelsoverschot China naar record

Het handelsoverschot van China is in januari uitgekomen op het hoogste niveau ooit, vooral door een sterk gedaalde import. Met name de waarde van de import van olie en de invoer van ijzererts en steenkool gingen hard omlaag.

Het overschot bedroeg 60 miljard dollar (53 miljard euro). De Chinese import nam met bijna 20 procent af op jaarbasis. Economen hadden in doorsnee gerekend op een daling met 3,2 procent. Door de sterk gedaalde olieprijzen ging de waarde van geïmporteerde ruwe olie met 41,8 procent omlaag. Door de zwakkere binnenlandse vraag zakte de invoer van ijzererts met 50,3 procent en die van steenkool met 61,8 procent.