Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16626 tot 16630
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

‘American Express schrapt duizenden banen’

American Express schrapt dit jaar duizenden banen. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van een ingewijde rond de Amerikaanse creditcardmaatschappij.

Het banenverlies zou onderdeel zijn van een omvangrijke reorganisatie van het grootste creditcardbedrijf van de VS. Die nam in het afgelopen kwartaal al een last van 313 miljoen dollar (270 miljoen euro), in verband met efficiencyverbeteringen. De bron ging verder niet op het banenverlies in.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB maakt zich op voor controversiële maatregel

De Europese Centrale Bank (ECB) zou van plan zijn tot eind volgend jaar maandelijks voor ongeveer 50 miljard euro in de economie van de eurolanden te pompen. De nieuwe steunmaatregel zou hoofdzakelijk bestaan uit de aankoop van staatsobligaties.

Persbureau Bloomberg kwam vandaag met het nieuws op basis van twee centrale bankiers die een voorstel met die strekking hebben ingezien. Met de nieuwe steunmaatregel zou zo'n 1100 miljard euro in de economie worden geïnjecteerd. De ECB wilde niet reageren op het bericht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB wil met 50 miljard euro per maand stimuleren

De Europese Centrale Bank is van plan om tot het eind van 2016 iedere maand voor ongeveer 50 miljard euro te besteden aan zijn kwantitatieve verruimingsprogramma. Zo melden woensdag bronnen tegenover The Wall Street Journal en Bloomberg.

In eerste instantie kwam naar buiten dat de Europese Centrale Bank een opkoopprogramma van 50 miljard euro per maand zou overwegen. Later werd er ook gemeld dat ze dit zouden doen tot het eind van 2016. Hoewel de bank geen officiële reactie wilde geven, deden de markten het goed sinds de geruchten vandaag naar buiten kwamen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

De olifant in de kamer bij Christine Lagarde

Mijn buurvrouw begon vorige week weer over de olifant in de kamer. Ze zei:”Die olifant kan niet blijven groeien, op een gegeven moment past-ie niet meer in de kamer.”

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds hoor je nooit over de olifant in de kamer. Voor mevrouw Lagarde zijn Grenzen aan de Groei onbespreekbaar.. ze bestaan gewoon niet.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Politici kregen 3 jaar de tijd om economische hervormingen door te voeren... Spijtig genoeg deden ze niets

Europese politici hebben drie jaar de tijd gehad om economische hervormingen door te voeren.

Spijtig genoeg hebben ze niets gedaan. Dat heeft Axel Weber, de voormalige voorzitter van de Duitse Bundesbank, gezegd op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Weber verliet de ECB in 2011 uit onvrede met de soepele monetaire politiek van de bank.

'Verschillende keren is de Europese Centrale Bank de eurozone met onconventionele middelen ter hulp geschoten sinds Griekenland in 2011 de eenheidsmunt ei zo na opblies, maar toch... de economische groei blijft verwaarloosbaar, de werkloosheid hoog en daar boven op dreigt nu ook nog eens het spook van de deflatie, wat maakt dat de eurozone nu massaal staatsobligaties moet gaan inkopen,' anticipeerde Weber op