Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16636 tot 16640
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Market Update (9 januari 2015)

Nieuws vna de dag: Chinese kredietbeoordelaars hebben wel vertrouwen in Rusland, wereldwijd al $1,2 biljoen belegd in schuldpapier met negatieve rente, centrale bank Zwitserland moet opnieuw geld bijdrukken en Wereldbank voorziet lagere economische groei.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

'Italië wordt zwakste broeder in eurozone'

Terwijl de economieën van Spanje, Griekenland en Portugal uit het dal beginnen te klimmen, is Italië hard op weg om de zwakste schakel in de eurozone te worden.

De Italiaanse economie kromp in het tweede en derde kwartaal met achtereenvolgens 0,2 en 0,1 procent, en maakt daarmee de derde recessie sinds 2008 door. Dat het land slechter presteert dan andere Zuid-Europese landen komt volgens ABN AMRO door een gebrek aan economische hervormingen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Energieproducenten sluiten massaal oude gascentrales

Dit jaar zullen in België tientallen verouderde en onrendabele gasgestookte elektriciteitscentrales worden gesloten. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van een nota van de federale overheid.

Berekend werd dat de sluiting van de centrales de productiecapaciteit met ruim 1.600 megawatt zou terugschroeven. Daardoor wordt een verlies geleden dat vergeleken kan worden met anderhalve keer de capaciteit van een grote kernreactor. Dat vertegenwoordigt het equivalent van één tiende van het stroomverbruik op absolute piekmomenten.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Willem Middelkoop onthult: It’s official. The Chinese are all over gold!

I have been studying the Chinese monetary an gold policy for a number of years now and have learned essential information hasn’t been covered by Reuters and Bloomberg. The fact that most of this information is only available in Chinese explains why the info doesn’t show up in google searches. (No, google translation doesn’t cover this yet unfortunately).

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Euro noteert op niveau van 1999

De euro noteerde donderdag even rond de 1,175 dollar, zijn laagste stand sinds december 2005. De notering benadert de waarde van de euro bij zijn introductieeuro in 1999, toen de eenheidsmunt 1,1789 dollar kostte.