Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 16636 tot 16640
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Correctie op komst voor de dollar

Recent gepubliceerde data in de Verenigde Staten zijn niet heel sterk en dat terwijl er vanuit Europa toch enkele positieve geluiden komen. Dit kan ervoor zorgen dat beleggers besluiten wat winst te nemen op hun longposities in de dollar. Vanwege de recente stijging kan dit dan ook een verkoopgolf voor de dollar betekenen. Dat zeggen de analisten van Morgan Stanley, die om die reden besluiten winst te nemen op hun longposities in de dollar.

De analisten van Morgan Stanley laten in een researchrapport echter weten dat ze verwachten dat een correctie voor de dollar van korte duur is. Ze gaan dan ook uit van een nieuwe opleving en zelfs een hervatting van de bullcycle.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

'Waarom zou Obama Amerikaanse troepen naar een Europa zenden, dat flagrant onwillig lijkt om zichzelf te verdedigen?

'De voorbije dagen hebben enkel deprimerende ontwikkelingen gebracht voor mensen die begaan zijn met de vrijheid in Europa. Angela Merkel en François Hollande trokken naar Moskou om daar ‘een vredesplan’ voor Oekraïne voor te stellen dat hen was aangereikt door... Vladimir Poetin,' schrijft John R. Schindler, een voormalig professor nationale veiligheid aan het U.S. Naval War College, op zijn blog.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

De 6 tactieken die HSBC-klanten gebruikten om belastingen te ontduiken

De gelekte HSBC-bestanden onthullen de bankgegevens van 106.458 klanten uit 203 landen, goed voor 90 miljard euro waarvan de fiscus in hun thuisland niet op de hoogte was. Dit zijn volgens The Guardian de zes voornaamste trucs die de klanten toepasten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Russische sancties hebben EU 21 miljard euro gekost

De EU-lidstaten hebben gezamenlijk voor 21 miljard euro aan export verloren, als gevolg van de sancties die Rusland heeft opgelegd.

"De sancties hebben ons allemaal veel gekost", aldus de minister. Spanje voelt de sancties met name in de agrarische en toeristische sector.

Sinds augustus vorig jaar bant Rusland onder meer voedselproducten uit 28 landen van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Australië, Canada en Noorwegen. Het gaat om vlees, vis, fruit en zuivelproducten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Weer een stap verder in beroving op vrijheid - Big Brother is Watching You

Samsung waarschuwt voor meeluisterende tv-toestellen

Tech Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung raadt eigenaars van een Smart TV aan voorzichtig te zijn bij privégesprekken in de eigen woonkamer. Als de spraakbesturing ingeschakeld is, horen de tv-toestellen alles wat in de kamer gezegd wordt. Die gegevens worden aan derde partijen overgemaakt, zo meldt Samsung in de gebruiksvoorwaarden. De eigenaar kan evenwel de spraakherkenning uitschakelen.

De gebruiker wordt gewaarschuwd dat "als uw gesproken woorden persoonlijke of andere gevoelige informatie bevatten, die informatie bij de opgenomen data zal zijn en aan een derde partij zal overgemaakt worden" door het gebruik van de spraakherkenningsfunctie.