Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16636 tot 16640
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Is Draghi pas tevreden als er geen enkel land overeind blijft?

Vandaag is het woensdag 21 januari. Dat betekent dat morgen ECB-voorzitter Mario Draghi een of andere QE-vorm zal aankondigen – als hij een meerderheid binnen zijn bestuur op één lijn krijgt, tenminste.

Maar, goed. Maandenlang horen we uit de hoek van de centrale bank dat er een QE-golf van ongeziene afmetingen op de eurozone afkomt.

Morgen is het dan ook D-Day voor Draghi: als hij morgen weer met een flauwe verklaring op de proppen komt, zal niemand hem nog willen geloven. Driemaal is scheepsrecht, nietwaar? Voordien heeft hij tot twee keer al gezegd “al het nodige te doen” om de eurozone te redden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Dit moet u weten over het World Economic Forum

Woensdag start het World Economic Forum in Davos. Een bijeenkomst van alle mensen die er in de wereld toe doen. Wat wordt er besproken en wie komen er?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Het idee dat monetaire stimulus na 6 jaar het antwoord is, lijkt me niet correct

Bij de ECB zijn ze al minstens een halfjaar aan het praten over QE, maar morgen is de dag dat die woorden omgezet worden in daden.

Mervyn King, ooit gouverneur van de Bank of England, drukt alle hoop meteen de kop in:

“We hadden de grootste monetaire stimulus die de wereld ooit heeft gezien en we hebben nog steeds niet het probleem van de zwakke vraag opgelost. Het idee dat monetaire stimulus na 6 jaar het antwoord is, lijkt me niet correct”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Dit is waarom Duitsland, Nederland en België hun goud terug willen

De centrale banken beginnen stilaan in stormweer terecht te komen. De Zwitserse Centrale Bank was de eerste die aan de alarmbel trok. De aura van onoverwinnelijkheid begint te barsten, dit is meestal het begin van het einde.

En als het vertrouwen in de fiatmunt begint af te nemen, blijft er slechts een activa meer over: goud. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer centrale banken goud kopen of terug halen naar hun eigen land.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Goudprijs voor het eerst sinds augustus boven 1300 dollar

De goudprijs is woensdag voor het eerst sinds augustus vorig jaar tot boven de 1300 dollar per troy ounce (31,1 gram) gestegen.

Beleggers stappen weer in goud met het oog op de onzekere economische ontwikkelingen. Het edelmetaal wordt in roerige tijden vaak gezien als een veilige belegging.