Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16641 tot 16645
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Alles is goed gedaan in 2014 met bitcoin, behalve met de prijs

Beurs.com auteurs Tuur Demeester en Paul Buitink hebben een goed gesprek met bitcoingoeroe Andreas Antonopoulos over een mogelijke #grexit, de bitcoinprijs versus alle positieve ontwikkelingen in bitcoinland en de verwachtingen voor het bitcoinprotocol in 2015. Verder gaan ze uitgebreid in op crypto-currency 2.0, vrouwen in bitcoin, Ecuador, Ethereum en veel meer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Italiaanse politie vindt geldpersen en 50 miljoen aan valse biljetten

Vijf geavanceerde drukpersen en een stapel halffabrikaten voor valse 50 eurobankbiljetten met een totale 'waarde' van 50 miljoen euro.

Die vangst deed de Italiaanse politie donderdag in een loods van een rioolbedrijf ten zuiden van Napels. Het is een van de grootste vangsten in zijn soort in jaren, liet de politie weten.

Agenten vonden bij een inval grote vellen papier met de watermerken van de bankbiljetten erin. Het materiaal zat onder meer in verborgen lades onder de vloer. Wie erachter zit, is nog niet bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Niet alleen de olieprijs daalt fors

Niet alleen de olieprijs is hard gedaald. Van nikkel tot sojabonen en van katoen tot suiker: de wereldwijde grondstofprijzen zijn flink afgenomen sinds de wereldeconomie wat momentum heeft verloren. De lagere vraag verklaart voor een deel waarom alles van olie tot katoen goedkoper is geworden.

Natuurlijk zijn sommige grommige grondstoffen wel in prijs gestegen. Een sterkere lokale vraag heeft de prijzen in sommige delen van de wereld opgedreven en ook de transportkosten zijn van grote invloed op de lokale prijzen. In de Verenigde Staten zorgde vorig jaar in Californië een grote periode van droogte ervoor dat de prijzen van veel voedsel piekten.

Er zijn ook andere grondstoffen die in prijs zijn gestegen. Zij profiteren van de wereldwijde vraag die groter wordt dankzij een steeds grotere middenklasse.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Zelfs centrale banken willen de euro niet meer

Zo’n acht maanden geleden is de euro aan een spectaculaire afdaling begonnen. Tegenover de dollar is de munt bijna 15% van haar waarde verloren. En hoewel we in het verleden nog volatiliteit in de eenheidsmunt hebben gezien is er dit keer iets fundamenteel anders: centrale banken bouwen hun euroreserves sterk af.

De meest recente cijfers van het IMF tonen aan dat de hoeveelheid euro’s in reserve bij centrale banken daalde met 8,1% in het derde kwartaal. Centrale banken profiteren dus niet van de lage prijzen om euro’s bij te kopen. In tegendeel: in plaats van hun euro’s bij te houden verkopen ze hun bestaande reserves en dragen zo bij aan een verdere daling van de munt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Bank of England weigert intrest op te trekken. Ondanks de groei.

De basisrente van de Bank of England blijft, ook bij de start van het nieuwe jaar, gehandhaafd op 0,5 procent. Voor de zeventigste maand op rij al wordt vastgehouden aan een bodempercentage.

Dat de Europese Centrale Bank er (nog) niets voor voelt om de rente op te trekken, is op het eerste gezicht logisch. Zolang de economie niet aantrekt zullen de monetaristen bij de ECB geen zin hebben om de intrestvoeten bij te stellen.