Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16646 tot 16650
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

24 karaat over Zwitserse franc en besluit ECB

Vorige week verraste de Zwitserse centrale bank de wereld met het besluit om de franc los te laten van de euro. De munt werd daardoor opeens 20% meer waard ten opzichte van de euro. Toch moeten we niet zo heel verbaasd zijn over dit besluit. Dat suggereert goudkenner ’24 karaat’, die een jaar geleden een lange reeks van artikelen publiceerde op Marketupdate. We stelden hem enkele vragen over dit onderwerp…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Standard en Poor’s krijgt ban!

Rating bureau S&P’s zal waarschijnlijk een jaar lang geen ratings meer mogen doen in bepaalde obligatiemarkten. Daar waar verschillende leningen betreffende commercieel vastgoed gebundeld worden tot effecten die doorverkocht worden aan investeerders in obligaties. Dit is de grootste markt waarin S&P’s opereert.

Dit naar aanleiding van een schikking van $60 miljoen met de Securities and Exchange Commission (SEC), aldus Bloomberg. De SEC heeft onderzoek gedaan of S&P’s zijn criteria op commerciële hypothecaire obligaties in 2011 voor eigen gewin heeft aangepast.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Column Kees de Kort | Obama kan plannen maken wat-ie wil

Obama gaf vannacht zijn 'troonrede': de State of the Union. Mooie plannen, vond BNR's macro-econoom Kees de Kort, maar wat kan hij er van waarmaken?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Handelaren verwachten QE van €600 miljard

Het is bijna zover. De markten zijn er al weken van in de ban en experts, politici en investeerders hebben erop los gespeculeerd: de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank deze donderdag.

De markt lijkt massaal uit te gaan van een opkoopprogramma voor Europese staatsobligaties en zelfs het bedrag zou in de wandelgangen al duidelijk zijn geworden: de Europese Centrale Bank zal voor 500 miljard euro aan staatsobligaties kopen. Handelaren geven deze week echter aan een groter programma te verwachten. Ze gaan gemiddeld uit van een QE-programma van 600 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Zo stimuleert Frankrijk de economie: half miljard voor terrorismebestrijding

De Franse regering pompt 425 miljoen euro extra in de bestrijding van het terrorisme. Daarmee komen er ook 2680 extra banen in de veiligheidssector bij.

De Franse premier Manuel Valls maakte dit woensdag bekend, twee weken nadat twee Franse terroristen een aanslag pleegden op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. Daarbij werden twaalf mensen gedood, onder wie acht redactieleden.