Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 16661 tot 16665
Bron: Argentorshop.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Trichet ziet kansen voor valuta-akkoord

Volgens voormalig ECB-president Jean-Claude Trichet hebben de ontwikkelde economieën nu de kans een akkoord te sluiten om de onderlinge devaluaties tegen te gaan. “Bijna iedereen lijkt van mening te zijn dat het goed is om de waarde van hun munt te zien dalen en dat het ongunstig is om die te zien stijgen”, zo verklaarde Trichet tijdens een interview in Parijs. “Misschien hebben we een soort window of opportunity om verder te gaan dan normaal in de stabilisering van de relaties tussen grote converteerbare valuta”, zo voegde hij eraan toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Liever goud of Duitse staatsobligaties?

Een van de belangrijkste redenen waarom veel beleggers een hekel hebben aan goud is dat het geen rendement uitkeert. Daarin heeft het edelmetaal vanaf nu gezelschap: Duitse 5-jaars staatsobligaties zijn vrijdag voor de eerste keer ooit, gedaald naar een rente van 0 procent.

Duitse staatsschulden zijn natuurlijk geprijsd in euro’s. En nu de kans op een kwantitatief verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank steeds groter lijkt, kan de euro best nog wel een stuk in waarde dalen.

Goud heeft zich ondertussen prima staande gehouden in het laatste kwartaal van 2014. Het gele edelmetaal is ook 2015 goed van start gegaan en staat inmiddels boven de 1210 dollar per ounce.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Huizenprijzen 2015

Wat gaan de Nederlandse huizenprijzen doen in 2015? Wordt het een stijging van 1,5 tot 3,5 % zoals de Rabobank ondanks fors lagere hypotheken voorspelt?  Wat verwacht U?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Frankrijk is niet langer de vijfde economie van de wereld

De Europese Commissie heeft de cijfers gepubliceerd die het bruto binnenlands product van de verschillende Europese landen weergeven en wat blijkt? Frankrijk moet zijn vijfde plaats afstaan aan Groot-Brittannië, schrijft Le Figaro. De eerste vier plaatsen worden ingenomen door de VS, China, Japan en Duitsland.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

China voegt goedkoop olie aan reserves toe

China heeft in december geprofiteerd van de lage olieprijs door haar strategische oliereserve uit te breiden. Volgens schattingen van Reuters heeft het land vorig jaar twee keer zoveel olie apart gezet in een strategische reserve als in 2013.