Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16661 tot 16665
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

ECB komt over de brug

De verwachting is dat ECB-president Draghi donderdag een grootschalig aankoopprogramma, met inbegrip van staatsobligaties, zal aankondigen. Het heeft er lang om gespannen of de ECB kwantitatieve verruiming (quantitative easing – QE) in januari of in maart zou aankondigen, maar een aantal factoren lijkt er nu toch op te wijzen dat het deze week gaat gebeuren. Enkele ECB-functionarissen hebben gezegd dat de bank ‘klaar is om in actie te komen’ en daarmee niet te lang moet wachten.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

De grootse economieën ter wereld, de top 30 (NL 17e)

De grootse economieën ter wereld, welke zijn dat ook al weer? De eerste drie dan? De VS, China en Japan. Opmerkelijk zijn de Fransen met hun zesde stek, nog altijd goed voor 2.400 miljard Euro. En wij maar denken dat zij bijna failliet zijn. Deze lijst met de grootse economieën ter wereld en het Bruto Nationaal Product (BNP) is opgesteld Centre for Economics and Business Research. Kijk zelf maar even naar de anderen op de lijst.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

In stijl naar Davos: Zwitserland verwelkomt 1.700 privéjets

In Davos gaat vandaag het 45ste Wereld Economisch Forum (WEF) van start. Iets wat niet ongemerkt voorbij zal gaan: deze week worden in Zwitserland 1.700 privéjets verwacht, zo meldt De Tijd. En dat terwijl aanvankelijk 60 'parkeerplaatsen' voorzien waren op de luchthaven van Zürich.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Allerrijksten danken rijkdom aan Wall Street

Het zal de meeste mensen niet verbazen dat de rijken der aarde alleen maar rijker en rijker worden en de armen juist armer. Dit gat tussen arm en rijk wordt echter wel heel erg groot. Binnen een twee jaar bezit de rijkste 1 procent van de wereldbevolking meer dan dan de helft van de rest van de rijkdom, zo voorspelt Oxfam naar aanleiding van een nieuwe studie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Bundesbank haalt 120 ton goud terug

De Duitse Bundesbank heeft begin deze week laten weten dat het vorig jaar in totaal 120 ton aan goud terug heeft gehaald vanuit het buitenland. Het goud is opgehaald uit New York en Parijs en overgebracht naar Frankfurt, zo meldt de Duitse centrale bank.