Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 16676 tot 16680
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Deze man voorspelde stijging van de Zwitserse frank

De financiële markten werden vorige week wereldwijd verrast door Zwitserland dat het plafond van de wisselkoers voor de Zwitserse frank tegenover de euro losliet. En hoewel dit voor de meesten kwam als een grote verrassing, was er een expert uit Texas die de move begin dit jaar voorspelde.

Toen de Zwitserse Nationale Bank het limiet op de wisselkoers liet varen, kreeg Jason Schenker, president van Prestige Economics LLC gelijk. Prestige was al de meest accurate voorspeller van de verhouding tussen de euro en de frank in 2014, zo blijkt uit rankings die zijn samengesteld door Bloomberg. Met de voorspelling van Prestige dat de frank zou stijgen tegenover de euro dit kwartaal, was het de partij de enige van de 50 gepolste analisten die uitging van een stijging van de Zwitserse frank ten opzichte van de euro. Dit alles ondanks de limiet die de Zwitserse Nationale Bank aanhield.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Griekse banken veroorzaken zelf grote paniek

Het weekend is nog maar pas voorbij of het is alweer tijd om je zorgen te maken. Niet alleen mogen we ons binnen drie dagen verwachten aan het grootste non-event die de Europese Centrale Bank (ECB) ooit heeft georganiseerd. De grote paniekgolf mogen we deze keer (alweer) uit Griekenland verwachten.

Daar heeft de centrale bank namelijk de ECB om toestemming gevraagd om twee banken uit de problemen te helpen – wanneer het zover is, welteverstaan. Volgens voorzitter Yannis Stournaras zijn Eurobank Ergasias en Alpha Bank nog niet zover om officieel om hulp te vragen maar kunnen ze wel enkele miljarden aan steun goed gebruiken.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

QE in de eurozone... weinig baten voor een hoge politieke prijs?

De financiële markten wachten deze week gespannen op de beslissingen die donderdag op de maandelijkse vergadering van de Europese Centrale Bank zullen worden genomen. Voorzitter Darghi heeft al verscheidene keren laten uitschijnen dat de ECB plannen heeft om op grote schaal staatsobligaties te gaan opkopen, het zogenaamde quantative easing (QE) of kwantitatieve versoepeling. Een recent advies van het Europese Hof van Justitie en de deflatie die steeds meer grip op de eurozone krijgt, wijzen in ieder geval in die richting. Het bedrag dat daarbij valt is 1.000 miljard euro. De markten hebben zulke maatregel al ingecalculeerd, wat betekent dat verder oponthoud de koers van de euro zou doen stijgen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Column Kees de Kort | Elfde gebod: u zult positief zijn

Iedereen heeft het altijd over de tien geboden, maar volgens BNR’s macro-econoom Kees de Kort is die uitdrukking hopeloos verouderd. “Ik denk dat er in Amerika een elfde gebod bij is geschreven: u zult positief zijn.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Opkopen staatspapier door ECB alleen zinnig als overheid het geld ook uitgeeft

Ook al stribbelen Duitse en Nederlandse centrale bankiers nog tegen, de kogel is door de kerk. De Europese Centrale Bank kondigt donderdag vrijwel zeker aan dat de geldpers wordt aangezet. Maar is de economie van de eurozone daarmee ook geholpen?