Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 16681 tot 16685
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Bundesbank haalde 120 ton goud terug in 2014

De Bundesbank heeft in 2014 in totaal 120 ton goud teruggehaald uit Parijs en New York, zo maakte de Duitse centrale bank vandaag bekend. Het afgelopen jaar kwam er 35 ton goud terug van de Franse centrale bank en 85 ton van de Federal Reserve. Begin 2013 maakte de Bundesbank bekend een deel van haar goud terug te halen naar eigen land. Tot op heden is al 157 van de gewenste 674 ton overgebracht naar Frankfurt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

7 redenen waarom Doug Kass nog steeds goud koopt

Goud heeft een enorm goede week achter de rug. Het edelmetaal wist namelijk enorm te profiteren van de move van de Zwitserse Nationale Bank om de frank los te koppelen van de euro. Goud zag vorige week de grootste wekelijkse winst in 18 maanden en beleggers kozen massaal voor goud als veilige haven. Dat dit geen gekke zet is van beleggers, daar kan Doug Kass zich prima in vinden. De directeur van Seabreeze Partners Management is nog altijd bullish op het gouden edelmetaal en ziet meerdere redenen om goud nu te kopen.

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Zonnepark Dubai gaat tegen laagste prijs ooit produceren

ACWA Power, gevestigd in de Saudische hoofdstad Riyadh, 0,058 dollar per kilowattuur (0,050 euro) krijgen voor de zonnestroom die het park produceert.

Naar verwachting gaat het park genoeg zonnestroom opwekken voor 30.000 huishoudens. Hiermee wordt de uitstoot van ongeveer 470.000 ton Co2 bespaard.

Hoewel het Arabische schiereiland erg geschikt is voor zonne-energie, zijn er nog maar weinig ontwikkelaars daadwerkelijk aan het werk om projecten op te zetten. Fossiele brandstoffen worden zwaar gesubsidieerd waardoor investeringen in groene energie relatief minder opbrengen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

China legt aandelenhandel aan banden

Chinese toezichthouders hebben maandag een rem gezet op de handel in aandelen met geleend geld. Die maatregel zadelde de beurs in Shanghai op met het zwaarste verlies sinds 2008.

China verbood de drie grootste effectenhuizen van het land om de komende maanden nieuwe klanten geld te lenen om aandelen mee te kopen.

De handel met geleend geld was afgelopen jaren een van de motoren van de sterke groei van de Chinese aandelenmarkt. De hoofdindex van de beurs in Shanghai steeg vorig jaar ruim 50 procent en beleefde daarmee zijn beste jaar sinds 2009.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Market Update (19 januari 2015)

Een Griekse 'bank run' is begonnen, Nederlanders blijven sparen ondanks extreem lage rente, valutahandelaren richten ogen op Denemarken, Draghi ontmoet Merkel en Chinese aandelenmarkt gaat onderuit.