Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16681 tot 16685
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

China voegt goedkoop olie aan reserves toe

China heeft in december geprofiteerd van de lage olieprijs door haar strategische oliereserve uit te breiden. Volgens schattingen van Reuters heeft het land vorig jaar twee keer zoveel olie apart gezet in een strategische reserve als in 2013.

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

LBMA schrapt Gold Forward Offered Rate (GOFO)

De Londen Bullion Market Association (LBMA) zal op vrijdag 30 januari voor de laatste keer de GOFO rate bekendmaken. De Gold Forward Offered Rate is de vergoeding die banken vragen om goud voor een vastgestelde periode uit te lenen in ruil voor dollars.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Goud presteerde slecht in 2014? Bekijk het van deze kant:

De goudprijs is in 2014 nagenoeg gelijk gebleven – gemeten in de in kracht toegenomen US Dollars. In februari 2014 leek de prijs zelfs even naar de $1400 te kruipen maar afgelopen november dook de prijs even onder de $1150. Echter opende en sloot de goudprijs rond de $1200 (op 1 januari: $1221,30 en op 31 dec $1182,90 om precies te zijn).

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Deflatie is slecht? Nu ineens is het weer goed volgens nu.nl

Er is een verschil tussen goede en slechte deflatie. Bij slechte deflatie krimpt de economie en dalen de lonen, bij goede deflatie krimpt vooral de olieprijs, zoals in december 2014 het geval is.

"De deflatie van december is goede deflatie, die wordt puur veroorzaakt door de lage olieprijs. Het wordt een ander verhaal als de deflatie een gevolg is dat alle prijzen dalen en de economie krimpt waarbij ook de lonen worden verlaagd. Dan kom je in een negatieve spiraal en is er sprake van slechte deflatie. Ik zou er niet zenuwachtig van worden", aldus De Jong tegen NU.nl.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Column Kees de Kort | Positief als de ánder het initiatief neemt

"Er moet duidelijk wat gebeuren in Europa. Dan zou je zeggen: kijk eerst naar jezelf." Maar dat doet de Franse minister van Economische Zaken, Macron, natuurlijk niet, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Die kijkt eerst naar de ECB en naar Duitsland.”