Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16691 tot 16695
Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

IMF verlaagt groeioutlook dankzij China, Rusland en EU

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn wereldwijde groeiverwachtingen voor 2015-16 verlaagd. Hierbij gaf het IMF aan te verwachten dat de boost van de lagere olieprijzen teniet wordt gedaan door de lagere economische vooruitzichten voor China, Rusland, de eurozone, Japan en olieproducenten.

‘De wereldwijde groei zal een boost krijgen van de lagere olieprijzen’, zegt het IMF in het rapport. ‘Wij voorzien echter dat deze boost meer dan teniet wordt gedaan door negatieve factoren zoals een lage investeringsbereidheid en lagere groeiverwachtingen op de middellange termijn in veel ontwikkelde en opkomende economieën’, aldus het IMF.

De Verenigde Staten kreeg als enige grote economie een opwaartse groeiherziening van het IMF. ’s Werelds grootste economie groeit nu naar verwachting van het IMF 3,6 procent dit jaar, waar het eerder uitging van 3,1 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Irak produceert recordhoeveelheid olie

De prijs van een vat Brentolie is maandag opnieuw gezakt nadat Irak aankondigde een recordhoeveelheid olie te produceren. Ook de minder positieve outlook voor de wereldwijde economie droeg bij aan de prijsdaling.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Market Update (20 januari 2015)

Rusland legt waarderingen van Amerikaanse kredietbeoordelaars naast zich neer, handelaren rekenen op €600 miljard stimulering ECB, IMF verlaagt groeiverwachting wereldeconomie en Wellink spreekt zich uit tegen QE van de ECB.

Bron: Sold2gold.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Duitsland heeft al meer goud teruggehaald dan verwacht

[...]

Zo is er 85 ton goud teruggekomen uit New York, waar eerder nog werd gedacht aan aantallen tussen 30 en 50 ton, bovendien kwam er ook nog eens 35 ton goud terug uit Parijs.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Enorme verliezen op aandelenbeurs China

Chinese aandelen zagen maandag de grootste daling sinds juni 2008. De Shanghai Composite Index daalde met maar liefst 7,7 procent tot 3116,35 punten. Voordat de index maandag zwaar verloor, stond de index juist op een plus van 4,4 procent deze maand. Dit alles nadat de index in 2014 al met 53 procent was gestegen.