Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 16691 tot 16695
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Olieprijs is niet de enige grondstof onder druk

[...]

De olieprijs is echter niet de enige grondstof dat zwaar onder druk staat. De prijs van ijzererts daalde vorig jaar vergelijkbaar en wel van $ 135 per ton naar $ 70 per ton. Volgens analisten van Citibank kan de prijs in de loop van dit jaar verder dalen naar de $ 60 per ton. Nu is het niet ongebruikelijk dat analisten het meest pessimistisch zijn als de bodem daar is en omgekeerd.

Bron: joop.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Langzaam op weg naar de volgende grote oorlog?

In onze wereld is geld verworden tot religieus doel dat alle middelen heiligt. De mens zelf is in de kern echter een moreel wezen. De steeds dwingender wordende economische geest botst daarom als water op vuur op deze innerlijke bezieling. Wat zijn daarvan de gevolgen?

In rap tempo wordt de welvaartstaat afgebouwd (eens opgebouwd om nooit meer oorlog te willen), neemt de sociale mobiliteit af (de meritocratie bleek grotendeels een mythe), wordt geknabbeld aan de rechtsstaat (denk aan TTIP of de spionerende overheid) en valt de een na andere zekerheid weg. Met keer op keer als belangrijkste legitimering het argument dat de sociale staat teveel geld kost. Vroeger dachten ze daar heel anders over. Maar voorlopig zal niet uit een ander vaatje worden getapt dan uit het economische. Onze leiders lijken zich daarmee niet of onvoldoende te realiseren wat de giftige gevolgen hiervan kunnen zijn. Goedkoop is namelijk duurkoop.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Los Europese problemen op door Europa af te schaffen

We zijn nog maar vijftien dagen verwijderd van de vergadering van de Europese Centrale Bank. Dan beslist voorzitter Mario Draghi of hij doorzet met zijn plan om QE, of monetaire versoepeling, te ontplooien of niet. Al moeten we daarbij opmerken dat er al zoveel is geschreven over Draghi’s troetelkind dat hij wellicht het groene licht gaat geven.

Zo meldt The Brics Post dat economische gegevens erop wijzen dat de eurozone achteruit blijft gaan, met de voortdurende val van de euro als belangrijkste symptoom. Al moeten we je vermoedelijk niet vertellen dat de huidige wisselkoers van 1,19 USD/EUR op een structurele zwakte van de munt wijst.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Griekse rente klimt boven 10 procent

De Griekse rente op tien jaar is vandaag voor het eerst sinds 27 september 2013 nog eens boven 10 procent geklommen. De Duitse langetermijnrente zakte dan weer naar een nieuwe diepterecord.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

IJsland wil aanvraag lidmaatschap Europese Unie intrekken

IJsland overweegt om de aanvraag voor een toetreding tot de Europese Unie in te trekken. Dat heeft de IJslandse premier Sigmundur Davio Gunnlaugsson gezegd tegenover de lokale radiozender Bylgjan. De IJslandse regeringsleider kondigde ook aan een einde te willen maken aan de financiële maatregelen die de Europese Commissie het land heeft opgelegd na het uitbreken van de financiële crisis zeven jaar geleden.