Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 16696 tot 16700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Analisten: Olie toch op weg naar $30

Waar sommigen de afgelopen week weer leken te geloven in een fors hogere olieprijs dankzij een plotseling herstel, zeggen analisten nu dat dit het was voor wat betreft de rally. Olie is nog altijd op weg naar 30 dollar per vat.

‘Ik denk nog steeds dat we onderweg zijn naar 30 à 33 dollar voor een vat olie. Dit is het laagste niveau dat we gezien hebben tijdens de financiële crisis in 2008 en 2009. Wat we de afgelopen week gezien hebben was slechts technisch van aard, een kleine opleving. De volatiliteit maakt het een beetje gek maar ik denk dat we 30 dollar per vat in het meest bearish geval het koersdoel is voor technisch analisten in de markt’, dat vertelde oprichter en partner van Again Capital, John Kilduff in gesprek met cnbc.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Venezuela: de socialistische droom die een nachtmerrie werd

De daling van de olieprijzen heeft niet enkel Rusland in grote problemen gebracht. Venezuela doet het zo mogelijk nog slechter. Nu de dollarstroom van de olie-export opdroogt, rijst de inflatie er de pan uit en valt de economie stil. Tekorten aan levensnoodzakelijke producten worden steeds groter en mensen sterven door een gebrek aan medisch materiaal en medicijnen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 8 februari 2015

Banken: "Een lening herzien, moet duurder worden"

Een lening herzien, moet duurder worden. Dat menen de banken in ons land. Nu de rente historisch laag is, staan mensen in de rij om hun woningkrediet te laten herzien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 7 februari 2015

Angst voor bankroet Libië

De Verenigde Staten en vijf Europese landen hebben zaterdag gewaarschuwd voor het risico op een Libisch bankroet indien de olieproductie en de koersen op de internationale markten blijven dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 7 februari 2015

Hogere BTW in België. We told you so…

Maanden geleden, nog voor de nieuwe federale regering was aangetreden, hebben wij van Beurs.com het al voorspeld: De BTW zal naar boven gaan. Het leek even uit de actualiteit verdwenen, maar de BTW-verhoging ligt nu opnieuw op tafel. Maak u geen illusie: ze zal er komen.

Er is al veel gepalaverd over de ‘taxshift’ die de regering van Charles Michel wil doorvoeren. Iedereen is het er over eens dat de lasten op arbeid dringend naar omlaag moeten, willen we onze concurrentiepositie niet helemaal ondergraven.