EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
41
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
37
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
34
kliks
31
kliks
22
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16696 tot 16700 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2015

Wat is het probleem met goud?

Onzekerheid en wantrouwen zijn in normale tijden beste vrienden met goud. Maar nu de wereld zwemt in goedkoop geld, aandelen stilaan bubbelwaarderingen bereiken, valuta als jojo’s op en neer gaan en de politieke situatie in verschillende landen met de dag onduidelijker wordt, blijft de goudprijs aanmodderen. Sinds het edelmetaal in 2011 even aan de poort van de 2.000 dollar per ounce leek te gaan kloppen is het zelfs een derde van zijn waarde kwijt. Zilver en platinum ondergaan zowat hetzelfde lot. Na een middelmatige prestatie in 2014 lijkt goud ook dit jaar zijn beloftes niet te gaan waarmaken.Wanneer straks de rente wordt verhoogd, wordt het edelmetaal nog minder aantrekkelijk, want net als de Zwitserse franc brengt goud niets op en moet je anderen betalen om het te stockeren.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2015

Wordt Bank of America binnenkort opgesplitst?

In het Engels heet het ‘downsizing’. Bij ons in Europa spreekt men in dat kader vooral over de ‘moral hazard’ en ‘too big to fail’. Oftewel: maak die dekselse draken van banken kleiner, opdat het financiële systeem niet als een kaartenhuisje in elkander stuikt bij een eerstvolgende crisis.

Bank of America is zo’n moloch. De grootste commerciële bank van de Verenigde Staten heeft een omzet van zo’n 135 miljard dollar op jaarbasis. Omgerekend is dat 124 miljard euro. De bank is de grootste onderneming in de VS die geen deel uitmaakt van de Down Jones Index.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2015

Willen we gigantisch groei? Dan moeten wereldwijd alle grenzen weg.

Bij de Federal Reserve in Dallas hebben ze dé oplossing gevonden voor al onze economische problemen, zo schijnt het. “Laat alle grenzen wereldwijd verdwijnen, en het komt vanzelf goed.”

De vice-president van FED Dallas heeft onderzoek laten uitvoeren naar de gevolgen van vrije migratie. De economische meerwaarde die het vrije verkeer van personen oplevert, zou velen malen groter uitvallen dan de economische voordelen die uit het vrije verkeer van goederen gehaald kunnen worden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2015

Het technische plaatje van dit edelmetaal ziet er goed uit

Edelmetaal zoals goud, zilver, platina en palladium hebben een goede week achter de rug nadat de verklaring van Janet Yellen duidelijk maakte dat ze bij de Federal Reserve niet snel van plan zijn om de rente op te trekken. Het technische plaatje van deze edelmetalen ziet er op een week tijd een stuk beter uit.

Na de laatste Federal Reserve meeting gaan analisten eerder uit van slechts een marginale renteverhoging in 2015 en 1,5 % tot 2 % in 2016 (tegenover eerst 2,25 % tot 4 %). Het economische herstel is nog te fragiel en inflatie blijft uitzonderlijk laag.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 26 maart 2015

“Verdere daling olieprijs kan hele S&P 500 mee omlaag trekken”

De oliecrash heeft veel energieaandelen flink geraakt. Terwijl de olieprijs in zijn duikvlucht zo’n 50 procent aan waarde is kwijtgeraakt sinds juni vorig jaar, daalden energieaandelen tot en met januari een kleine 27 procent.

Op dit moment worden de voorraden aan olie alleen maar groter, wat de olieprijzen verder kan doen verzwakken, volgens the International Energy Agency. Ook volgens analist Tobias Levkovich van Citi kan er meer neerwaartse druk op de olieprijzen en daarmee op energieaandelen verwacht worden, als een eventueel nucleaire deal met Iran wordt bereikt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs