Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16696 tot 16700
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Hollande bevestigt: "ECB gaat staatsleningen opkopen"

De Europese Centrale Bank (ECB) zal komende donderdag aankondigen dat ze staatsleningen gaat opkopen om met extra liquiditeit de economische groei in de eurozone te stimuleren. Dat heeft de Franse president François Hollande vandaag gezegd op een nieuwjaarsbijeenkomst met ondernemers in het Elysée. De uitspraak van Hollande is opmerkelijk, want de ECB wordt geacht geheel onafhankelijk, zonder inmenging van de regeringen van de eurolanden, haar beleid te bepalen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Shell steekt nog wel miljarden in project in Zuid-Irak

Shell tekent volgende week een contract voor de bouw van een petrochemiecomplex in de Iraakse stad Basra ter waarde van 11 miljard dollar. Dat maakte het Iraakse ministerie van Industrie maandag bekend.

Volgens het ministerie zullen Shell en Irak het complex samen bestieren. Hoe groot een ieders belang daarin wordt, is niet bekendgemaakt. Het ministerie liet verder weten dat er ook overeenkomsten zijn getekend met andere olieconcerns, waaronder Hanwha, Lukoil en Total.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Bundesbank verliest vertrouwen in de euro

De Bundesbank, de Duitse centrale bank, heeft vandaag voor wat beroering gezorgd.

Volgens The Economic Times hebben de Duitsers weer wat goud teruggehaald vanuit het buitenland.

Vorig jaar zou het gaan om maar liefst 120 ton. Passen we de huidige prijzen toe dan is er een waarde van meer dan 4 miljard EUR mee gemoeid!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Deze man voorspelde stijging van de Zwitserse frank

De financiële markten werden vorige week wereldwijd verrast door Zwitserland dat het plafond van de wisselkoers voor de Zwitserse frank tegenover de euro losliet. En hoewel dit voor de meesten kwam als een grote verrassing, was er een expert uit Texas die de move begin dit jaar voorspelde.

Toen de Zwitserse Nationale Bank het limiet op de wisselkoers liet varen, kreeg Jason Schenker, president van Prestige Economics LLC gelijk. Prestige was al de meest accurate voorspeller van de verhouding tussen de euro en de frank in 2014, zo blijkt uit rankings die zijn samengesteld door Bloomberg. Met de voorspelling van Prestige dat de frank zou stijgen tegenover de euro dit kwartaal, was het de partij de enige van de 50 gepolste analisten die uitging van een stijging van de Zwitserse frank ten opzichte van de euro. Dit alles ondanks de limiet die de Zwitserse Nationale Bank aanhield.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Griekse banken veroorzaken zelf grote paniek

Het weekend is nog maar pas voorbij of het is alweer tijd om je zorgen te maken. Niet alleen mogen we ons binnen drie dagen verwachten aan het grootste non-event die de Europese Centrale Bank (ECB) ooit heeft georganiseerd. De grote paniekgolf mogen we deze keer (alweer) uit Griekenland verwachten.

Daar heeft de centrale bank namelijk de ECB om toestemming gevraagd om twee banken uit de problemen te helpen – wanneer het zover is, welteverstaan. Volgens voorzitter Yannis Stournaras zijn Eurobank Ergasias en Alpha Bank nog niet zover om officieel om hulp te vragen maar kunnen ze wel enkele miljarden aan steun goed gebruiken.