Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 16701 tot 16705
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Goud in olie naar hoogste niveau sinds 1998

De goudprijs is in verhouding tot olieprijs sinds 1998 niet meer zo hoog geweest als nu. Een olieprijs van $50 per vat en een goudprijs van $1.210 per troy ounce levert een goud/olie ratio op van 24,20, het hoogste niveau in meer dan 15 jaar.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

5 miljoen dollar aan bitcoins weg bij Bitstamp

De hack bij Bitstamp, het op twee na grootste bitcoinwisselkantoor, blijkt ernstiger dan gedacht. Er is voor 5 miljoen dollar aan bitcoins gestolen.

Dat meldt directeur Nejc Kodric in een tweet. Het het echter maar een fractie van het totaal, zo beweert Bitstamp, namelijk ‘minder dan 19.000′. Maar die zijn volgens de huidige koers nog altijd zo’n 5 miljoen dollar waard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Het is nooit zo koud geweest in Rusland

Hoe meer tijd voorbijgaat, hoe schrijnender de situatie wordt voor Rusland. De economie is in grote mate afhankelijk van de grootte van de inkomsten die het land kan genereren uit olie, waarvan de prijzen de bodem nog steeds niet hebben bereikt.

Het mag ons dan niet verwonderen dat beleggers en investeerders bijzonder weinig vertrouwen hebben in de Russische economie.

Hoe weinig?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Fascinerende partij poker tussen Duitsland en Griekenland houdt ganse wereld in zijn greep

De wereld is getuige van een fascinerende partij poker tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Griekse Syriza-leider Alexis Tsipras. Afgezien van de risico’s die de financiële markten en beurzen lopen, wordt de eurozone opnieuw geconfronteerd met een gegeven waarmee de Europese constructie geen rekening hield: de mogelijke uitstap van een lidstaat. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Column Kees de Kort | Alleen maar winnaars

Ook de VS kent behoorlijk wat leegstand in de kantorenmarkt. Maar die kantoren zijn kennelijk van niemand. Niemand lijdt verlies, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.