EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16701 tot 16705
Geplaatst op: woensdag 18 februari 2015

Goudprijs bijna 8% lager sinds stimuleringsprogramma ECB

Sinds de onthulling van het grootschalige stimuleringsprogramma van de ECB op 22 januari is de goudprijs met 7,8% gezakt. Ook de zilverprijs ging de afgelopen vier weken behoorlijk onderuit, van een piek van €525 per kilogram ten tijde van de aankondiging van de ECB tot slechts €464 per kilogram op het moment van schrijven. Dat is een daling van 11,6% in slechts vier weken tijd. Het lijkt een typisch geval van "buy the rumor, sell the news..."

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 18 februari 2015

Al wat blinkt is niet noodzakelijk... goud

Goud moest dinsdag 2,5% van zijn prijs inleveren en noteert nu zelfs 7,5% lager dan 3 weken geleden. Sinds het edelmetaal in 2011 even aan de poort van de 2.000 dollar per ounce leek te gaan kloppen is het zelfs een derde van zijn waarde kwijt. Zilver en platinum ondergaan zowat hetzelfde lot. Na een middelmatige prestatie in 2014 lijkt goud ook dit jaar zijn beloftes niet te gaan waarmaken. Het aankomende Chinese nieuwjaar zorgt sowieso voor een beperkte vraag naar goud.

De goudprijs lijdt zonder twijfel onder de vrees voor hogere rentevoeten in de VS. Of die er ooit komen blijft een onbeantwoorde vraag, maar nu de VS de werkloosheid zien dalen en de consumptie zien toenemen, is een renteverhoging niet onmogelijk. Hoewel zeker geen spectaculaire zaken moeten worden verkocht lijken ze alleszins voldoende om de goudprijs af te remmen. Ook de lage inflatie in grote delen van de wereld helpt het edelmateaal - een zekere waarde tegen inflatie - niet.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 18 februari 2015

Zwitserse politie valt binnen in HSBC-hoofdkantoor Genève #SwissLeaks

Het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève heeft een strafrechtelijk onderzoek opgestart naar HSBC Private Bank wegens witwaspraktijken. De politie viel vanochtend binnen in de zetel van de Zwitserse afdeling van de Britse bank in Genève en voerde er een huiszoeking uit.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 18 februari 2015

China is weer een spookstad rijker: hallucinante foto's

[Bekijk de foto's]

[Bekijk de foto's]

China is een spookstad rijker. De overheid spendeerde miljarden om van Yujiapu, het financiële district van de stad Tianjin, een replica van Manhattan te maken in de hoop dat het massa's mensen en bedrijven zou aantrekken. In 2009 werd gestart met de bouw van wolkenkrabbers geïnspireerd op bekende gebouwen van New York. Vandaag lijkt de constructie compleet stil te liggen en veel gebouwen die af zijn, staan leeg. Dat stelde een reporter van CNN ter plaatse vast. De regering ontkent dat het geld op is.Yujiapu is geen uitzondering. In zijn drang naar urbanisatie heeft China de voorbije jaren meer steden gebouwd waar uiteindelijk amper mensen komen wonen. Doordat in verschillende gebieden de vastgoedmarkt afkoelt, zijn er te weinig huurders of kopers voor de massa's huizen en appartementen die er zijn opgetrokken.Een ander voorbeeld is Kangbashi, een uitbreiding van de stad Ordos, op circa 500 kilometer van Peking in de autonome regio Binnen-Mongolië. Daar werd gerekend op een miljoen inwoners, maar er hebben zich nog geen 50.000 mensen gevestigd.Ook Tianducheng, een 'namaak-Parijs' met onder andere een replica van de Eiffeltoren, moest duizenden nieuwe inwoners trekken, maar is een flop geworden.Bekijk foto's van persagentschap Reuters in Yujiapu, Kangbashi en Tianducheng.

Lees verder op knack.be
Geplaatst op: woensdag 18 februari 2015

Zwitserse autoriteiten doen inval bij HSBC

De Zwitserse autoriteiten doen een inval bij kantoren van HSBC in Genève.

De Zwitserse autoriteiten doen een inval bij kantoren van HSBC in Genève.

Dat melden verschillende media woensdag. De politie onderzoekt witwaspraktijken bij dochterbedrijven van HSBC.

De bank heeft klanten geholpen bij het ontduiken van belasting. HSBC heeft toegegeven dat er op dat terrein fouten zijn gemaakt.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs