Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16701 tot 16705
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Zorgen op komst voor Japan?

De meerderheid van Japanse bedrijven blijkt niet bereid om geld uit te geven, zo blijkt deze week uit data van de overheid. Dit zorgt voor nieuwe zorgen over de capaciteiten van de economie om te herstellen te midden van groei die wereldwijd aan het vertragen is, met name in China.

De machine-orders, een leidende indicator van capex-uitgaven, groeide 1,3 procent in november. Een flink verschil met de afname van 6,4 procent in oktober, maar ver beneden de verwachte stijging van 5 procent, die Reuters voorspelde op basis van een poll.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

‘Russische troepen steken grens met Oekraïne over’

Twee Russische bataljons zijn maandag de grens met Oekraïne overgestoken. Ook zou er Russisch wapentuig de regio waar de pro-Russische rebellen de macht hebben zijn binnengereden.

Dat meldden Oekraïense media maandag op basis van officiële bronnen binnen de regering.

Een Russisch bataljon kan uit een paar honderd tot 1500 soldaten bestaan. Onduidelijk is om hoeveel soldaten het precies zou gaan. Volgens premier Arseni Jatsenjoek zijn naast soldaten ook tanks, raketlanceerders, BUK-raketten en radiosystemen zijn land ingereden.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Koersen Zilvermijnen lopen achter op zilverprijs

Koers Zilvermijnen loopt achter op stijging Zilverprijs 19 januari 2015 in Zilvermijnen

Koers zilvermijnen is in de eerste 11 handelsdag van 2015 met 16,24% gestegen. De groep grootste en producerende zilvermijnen die we al ruim een jaar volgen, steeg vorig jaar veel harder terwijl dit jaar de zilverprijs harder is gestegen. De ontwikkeling van de koersen blijft achter bij de stijging in de zilverprijs. De zilverprijs is in de eerste 11 handelsdag met bijna 13%. Bij een dergelijke stijging van de zilverprijs gaat de koers van de groep zilvermijnen met factor 3 tot 5 omhoog.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Nout Wellink tegen ECB: laat die prijzen lekker laag

Het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) om de huidige prijsdalingen te bestrijden is onverstandig en niet goed voor de koopkracht.

Dat zei Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank (DNB) maandag in een interview met De Telegraaf. ,,Het is voor de koopkracht goed nieuws als de prijzen dalen”.

Het is zeer waarschijnlijk dat de ECB aan zal kondigen staatsleningen op te gaan kopen om de economische groei in de eurozone te stimuleren. Donderdag vergadert het ECB-bestuur over extra maatregelen om de zeer lage inflatie en economische groei aan te jagen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Vlaamse regering bevestigt: begroting stevent af op tekort

De Vlaamse begroting sluit 2014 zo goed als zeker af met een tekort. Hoe groot het tekort precies zal zijn, kan de regering-Bourgeois nog niet zeggen. De regering hoopt volgende week de laatste hand te kunnen leggen aan de cijfers van 2014. Dat zeggen minister-president Geert Bourgeois en minister van Begroting Annemie Turtelboom aan Belga.