Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 16706 tot 16710
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Goudprijs stijgt naar hoogste niveau in 15 maanden

De goudprijs in euro’s is begin deze week gestegen naar het hoogste niveau sinds september 2013. De goudprijs steeg vandaag naar €1.018 per troy ounce, het hoogste niveau in 15 maanden. De prijsstijging is het gevolg van een zwakkere euro en zorgen om Griekenland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

‘Shell zit nog net goed met olieprijs tussen 50 en 60 dollar’

De enorme daling van de olieprijs kan ten koste gaan van de investeringen in de oliesector. Maar grote energieconcerns als Shell kunnen nog redelijk overleven met een olieprijs tussen de 50 en 60 dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Weer schikking JPMorgan in valutaschandaal

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft opnieuw een schikking getroffen voor zijn vermeende rol in de manipulatie van diverse valutakoersen.

Het bedrijf kondigde dinsdag aan dat de details van de schikking eind januari bekendgemaakt worden.

Volgens ingewijden betaalt JPMorgan Chase circa 100 miljoen dollar (83,6 miljoen euro) aan een groep institutionele beleggers. Zij klaagden in 2013 een groep van meer dan twaalf banken aan omdat valutahandelaren volgens hen in besloten chatrooms vertrouwelijke informatie deelden en valutakoersen manipuleerden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Market Update (6 januari 2015)

Vandaag in het nieuws: Aandelenmarkten onderuit door zorgen om Griekenland, olieprijs opnieuw fors onderuit, goudprijs boven de €1.000 en Rusland wil niet dat Oekraine bij de NATO komt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Dalende olieprijs kan ten koste gaan van investeringen

De enorme daling van de olieprijs kan ten koste gaan van de investeringen in de oliesector. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Vooral bedrijven die zich bezighouden met de zoektocht naar nieuwe olievelden in de VS worden volgens Moody's hard geraakt door de dalende prijs. Als de olieprijs dit jaar uitkomt op gemiddeld 75 dollar per vat zullen zij hun investeringen volgens het ratingbureau met een vijfde terugschroeven.