EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16711 tot 16715 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 4 maart 2015

Stand van Nederland: groei versnelt in maart, eindelijk economische lente?

De Nederlandse economie lijkt bij de start van 2015 de opgaande lijn te pakken te hebben. In maart komt de groei boven de één procent uit.

De Nederlandse economie lijkt bij de start van 2015 de opgaande lijn te pakken te hebben. In maart komt de groei boven de één procent uit.

Meer koopkracht voor burgers en bedrijven door lagere brandstofprijzen, voorzichtig herstel van de huizenmarkt en een zwakke euro die exporteurs helpt. Deze aanjagers beginnen invloed uit te oefenen op de Nederlandse economie en dat wordt ook zichtbaar in de groeicijfers.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 4 maart 2015

Column Kees de Kort | EBA doet geen stresstest banken, maar is dat wel zo slim?

Ik wil het hebben over iets wat niet gaat gebeuren. De Europese Bankautoriteit wil dit jaar geen stresstest voor banken organiseren. Toch heb ik nog steeds het idee dat er nog heel veel problemen onder het bankentapijt verstopt liggen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Verder zien we een zeer verrassende stijgende lijn voor Frankrijk.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 4 maart 2015

Saudi-Arabië levert zo veel olie als nodig

Saudi-Arabië is niet van plan om zijn olieproductie ook maar enigszins terug te schroeven.

Saudi-Arabië is niet van plan om zijn olieproductie ook maar enigszins terug te schroeven.

Minister van Olie Ali Al-Naimi zei woensdag op bezoek in Berlijn dat het land zo veel olie levert als zijn afnemers nodig denken te hebben.

Saudi-Arabië is 's werelds grootste olieproducent. Mede door een overaanbod van de grondstof halveerde de olieprijs in de afgelopen maanden.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 4 maart 2015

Venezuela heeft de slechtste economie van de hele wereld

Venezuela heeft de slechtste nationale economie van de hele wereld, gevolgd door Oekraïne en Zuid-Afrika. De top vijf wordt echter verder gevormd door Oekraïne en Griekenland. Dat is gebleken uit een analyse van het persbureau Bloomberg, die leidde tot een selectie van vijftien landen met de zwaarste economische problemen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 4 maart 2015

Nooit gebeurd in meer dan 100 jaar! De Noor die Obama de Nobelprijs voor de Vrede toekende is afgezet

Voor het eerst in zijn 114-jarig bestaan is de voorzitter van het comité dat de Nobelprijs voor de Vrede uitreikt afgezet. De linkse oud-premier van Noorwegen, Thorbjørn Jagland, wordt als voorzitter vervangen door de voormalig leider van de Noorse conservatieven, Kaci Kullmann Five. Jagland is niet langer voorzitter maar behoudt wel zijn zitje in het comité. De verwijdering van Jagland werd mogelijk nadat de conservatieven vorig jaar de Noorse verkiezingen wonnen en zijn nu de meerderheid van zetels in het comité hebben.

Jaglands keuzes voor de Nobelprijs voor de Vrede waren op zijn minst controversieel te noemen. Vooral de de prijs die de Amerikaanse president Barack Obama te beurt viel in 2009 - hij was toen amper 9 maanden in functie - deed wenkbrauwen fronsen. Obama leidt een land dat volgens een federale studie de volgende dertig jaar 1.000 miljard dollar aan de vernieuwing van zijn nucleair wapenarsenaal zal uitgeven.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs