Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 16711 tot 16715
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Als er geld mee gemoeid is zijn mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting geen punt meer

Staatshoofden van zowat overal ter wereld reisden dit weekeinde naar Saoedi-Arabië om daar de begrafenis van de vorige week overleden koning Abdullah bij te wonen. 'Hun aanwezigheid toont aan dat mensenrechten allesbehalve van tel zijn voor deze club,' schrijft de Turkse krant Hürriyet:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Gigantische ontslagronde: 111.000 banen weg bij IBM

IBM werkt aan een enorme reorganisatie, waarbij mogelijk zo'n 111.000 banen zouden verdwijnen.

Daarmee zou ongeveer een kwart van de banen bij de voormalige computerbouwer verdwijnen en zou sprake zijn van de grootste ontslagronde ooit. De reorganisatie moet IBM in staat stellen zich volledig te richten op dienstverlening in de cloud, bijvoorbeeld met software die via internet wordt geleverd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Met goud en zilver ben je nog altijd beter af

“Het verlangen van investeerders naar goud is nog dieper geworden sinds Mario Draghi een belofte heeft gemaakt ter waarde van 1,3 biljoen USD”, schrijft Bloomberg. Sindsdien noteren goud en zilver hoger dan tevoren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Expliciet + impliciet: Schulden Europa 2

Als we spreken over staatsschuld dan hebben we het meestal over de expliciete schuld, het getal dat ergens op een balans leesbaar is.

De impliciete schuld ontsnapt hierdoor aan de aandacht maar is veel belangrijker om de situatie correct in te schatten. Zo kan een land schijnbaar een goed rapport voorleggen maar in werkelijkheid de slechtste leerling van de klas zijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Grafiek: AEX index in dollars, olie en goud

De AEX index brak vorige week na de aankondiging van de ECB door de 450 punten, het hoogste niveau sinds 2008. Dat terwijl de index een maand geleden nog door de 400 punten zakte! Een rally van 10% in een maand tijd klinkt indrukwekkend, maar wat blijft er van die rally over als we corrigeren voor het wisselkoerseffect? En steeg de AEX index de afgelopen weken ook in termen van olie en goud?