Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 16721 tot 16725
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Goud presteerde slecht in 2014? Bekijk het van deze kant:

De goudprijs is in 2014 nagenoeg gelijk gebleven – gemeten in de in kracht toegenomen US Dollars. In februari 2014 leek de prijs zelfs even naar de $1400 te kruipen maar afgelopen november dook de prijs even onder de $1150. Echter opende en sloot de goudprijs rond de $1200 (op 1 januari: $1221,30 en op 31 dec $1182,90 om precies te zijn).

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Deflatie is slecht? Nu ineens is het weer goed volgens nu.nl

Er is een verschil tussen goede en slechte deflatie. Bij slechte deflatie krimpt de economie en dalen de lonen, bij goede deflatie krimpt vooral de olieprijs, zoals in december 2014 het geval is.

"De deflatie van december is goede deflatie, die wordt puur veroorzaakt door de lage olieprijs. Het wordt een ander verhaal als de deflatie een gevolg is dat alle prijzen dalen en de economie krimpt waarbij ook de lonen worden verlaagd. Dan kom je in een negatieve spiraal en is er sprake van slechte deflatie. Ik zou er niet zenuwachtig van worden", aldus De Jong tegen NU.nl.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Column Kees de Kort | Positief als de ánder het initiatief neemt

"Er moet duidelijk wat gebeuren in Europa. Dan zou je zeggen: kijk eerst naar jezelf." Maar dat doet de Franse minister van Economische Zaken, Macron, natuurlijk niet, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Die kijkt eerst naar de ECB en naar Duitsland.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

De zware start van 2015 in 4 grafieken

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat aandelen maandag massaal van de hand gedaan zijn na zorgen over de lagere olieprijzen en speculaties omtrent een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone. De olieprijs gleed weg tot onder de 50 dollar per vat en de euro gleed praktisch naar het laagste niveau in negen jaar (tegenover de dollar). Hier zijn vier grafieken die duidelijk maken hoe de financiële markten dit jaar van start zijn gegaan.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Olieprijs is niet de enige grondstof onder druk

[...]

De olieprijs is echter niet de enige grondstof dat zwaar onder druk staat. De prijs van ijzererts daalde vorig jaar vergelijkbaar en wel van $ 135 per ton naar $ 70 per ton. Volgens analisten van Citibank kan de prijs in de loop van dit jaar verder dalen naar de $ 60 per ton. Nu is het niet ongebruikelijk dat analisten het meest pessimistisch zijn als de bodem daar is en omgekeerd.