Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16721 tot 16725
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Exitpolls: Syriza wint Griekse verkiezingen met "ruim verschil"

De radicaal linkse partij partij Syriza lijkt de verkiezingen in Griekenland gewonnen te hebben. Een exitpoll wijst vandaag op een ruime overwinning voor Syriza.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Grootkapitaal profiteert van Draghi, burgers de pineut

De actie van Draghi heeft toch meer negatieve reacties opgeleverd dan ik oorspronkelijk had durven hopen. Van ex-bankpresidenten (o.a. Wellink en Trichet) tot en met Tweede Kamerleden aan toe lijkt men langzaam in te zien dat (wat wij insiders op deze site al lang wisten) de waanzin van de euro zeer nadelige gevolgen gaat krijgen.

Het is al jaren zichtbaar dat door alle voorgaande acties van de ECB een geldstroom is ontstaan van Noord Europese landen naar de Zuid Europese landen. Het heeft alles te maken met de foute samenstelling van onze muntunie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

ECB en BoJ nemen het stokje over 0

Terwijl FED het afgelopen jaar gestopt is met QE, is de ECB juist begonnen met stimuleringen. En ondertussen draait de BoJ (Bank of Japan) overuren.

Alle centrale banken doen hetzelfde. Uit onderstaande grafiek van de FT blijkt dat de BoJ in eind 2016 ongeveer een balans heeft van 73% van het GDP.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Duitsland stopt lucratieve wapenexport aan Saudi-Arabië

Duitsland stopt met de omstreden, maar lucratieve export van wapens aan Saudi-Arabië.

Dat maakt de Duitse regering in Berlijn zondag bekend. De exacte reden van de exportstop wil de overheid niet geven, maar volgens bronnen is de situatie in de regio te instabiel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Britse centrale bank waarschuwt voor uiteenlopend monetair beleid

Het uiteenlopende beleid van centrale banken in de VS, Groot-Brittannië, Europa en Japan kan volgens de president van de Britse centrale bank leiden tot meer turbulentie op de valutamarkten en een verschuiving van de mondiale geldstromen.