Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16726 tot 16730
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Hedgefonds stopt na miljoenenverlies door loskoppeling Zwitserse frank

Hedgefondsmanager Marko Dimitrijevic sluit zijn grootste hedgefonds, Everest Capitals Global Fund. Het fonds verloor bijna al zijn geld nadat de koers van de Zwitserse frank werd losgekoppeld van de euro.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Bankrun Griekenland: 4 banken in problemen

De centrale bank van Griekenland heeft bevestigd dat 4 Griekse banken in de problemen zijn gekomen door de bankrun die al een paar dagen gaande is in het land.

De Grieken halen massaal hun geld van de bank in aanloop naar de verkiezingen volgende week. De waarde van de euro is inmiddels gedaald naar het laagste punt in 5 jaar tijd.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Rusland sluit gastoevoer naar Oekraïne en 6 EU-landen

President Vladimir Poetin heeft de Russische energiegigant “Gazprom” opdracht gegeven om de levering van gas aan en via Oekraïne te stoppen, te midden van beschuldigingen, volgens “ The Daily Mail“, dat Oekraïne door overhevelen Russisch gas aan het stelen is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

China groeit in 2015 "mogelijk" 7,3 procent

De Chinese economie vertoont dit jaar mogelijk een sterkere groei dan alom wordt aangenomen. Een belangrijke adviseur van de Chinese centrale bank rekent voor 2015 op 7,3 procent groei, zo meldt staatspersbureau Xinhua.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Stormloop van Zwitsers op Duitse winkelcentra

Zwitserse frank De zuidelijke grensstreek van Duitsland is zaterdag overspoeld door Zwitsers. Die zijn massaal naar Duitsland getrokken om daar boodschappen te doen, nadat Zwitserland donderdag de koppeling tussen de koers van de eigen frank en de euro had losgelaten. Het is voor Zwitsers daardoor gunstiger om over de grens boodschappen te halen.