Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16736 tot 16740
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Obama wil miljarden ophalen bij allerrijksten

President Barack Obama wil af van een fiscale achterdeur waardoor de allerrijkste Amerikanen minder belasting hoeven te betalen. Dat gaat hij dinsdag voorstellen tijdens de jaarlijkse State of the Union, maakte het Witte Huis zaterdag bekend.

Obama wil meer nivelleren en dat hoopt hij met verschillende maatregelen te bereiken. Zo wil hij ook dat grote financiële bedrijven een toeslag gaan betalen. Alles bij elkaar moet dat in tien jaar tijd zo’n 320 miljard dollar opleveren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Zwitserse economie kan schok aan

"Ik ben er van overtuigd dat de economie de beslissing aankan", zegt Widmer-Schlumpf zondag in Schweiz Am Sonntag. Volgens de minister zijn bedrijven nu beter in staat de schok te verwerken dan in 2011, toen de Zwitserse centrale bank de maximale waarde van 1,20 frank per euro instelde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Brokers lijden zwaar onder ingreep Zwitserse bank

Nadat donderdag de Zwitserse centrale bank besloot om de koppeling van de frank met de euro los te laten, steeg de frank dezelfde dag nog van 0,83 euro naar bijna 1 euro. Kort na de ingreep van de Zwitserse centrale bank, meldden zich al de eerste handelsplatforms die fors geld verloren dankzij het besluit. Ook hebben de eerste ingrepen om handelsplatformen te redden van een ondergang al plaatsgevonden. Daarnaast kampen ook banken en particuliere beleggers met honderden miljoenen aan verliezen dankzij de onverwachte ingreep.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Huizenprijzen China verder onder druk

De Chinese huizenmarkt is in december verder onder druk komen te staan. Dat bleek zondag uit gegevens van het Chinese statistiekbureau. In de grote steden van het land daalde de gemiddelde prijs van een nieuwbouwhuis met 4,3 procent op jaarbasis.

Bron: express.be
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Griekse 'bank run' is begonnen en ook belastingen worden niet meer betaald

De meeste Grieken stellen de betalingen van hun belastingen uit tot ze duidelijkheid hebben over de toekomst van hun land na de verkiezingen van 25 januari. Volgens de krant Kathimerini heeft de Griekse staatskist op dit moment 80% minder belastingen kunnen innen in vergelijking met een jaar geleden. In de maand januari zou de Griekse schatbewaarder zo’n 4,5 miljard euro moeten incasseren, maar daar is volgens ambtenaren van de belastingsdienst weinig van te merken. De inkomsten zouden 70 à 80% achter op schema liggen.