Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 16736 tot 16740
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Olieprijs daalt onder de 50 dollar

Wat goed is voor automobilisten en luchtvaartmaatschappijen, dreigt de globale economie uiteindelijk zuur op te breken, voorspellen verschillende analisten, nadat de olieprijs ook maandag zijn daling verderzette en de Amerikaanse variant WTI zelfs even onder de 50 dollar per vat dook. Brentolie kostte maandag nog 52,66 dollar - het laagste niveau sinds 2009.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Strategen voorspellen verdere daling euro

Halverwege de persconferentie van president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi afgelopen mei, steeg de euro nog naar het hoogste niveau tijdens de ambtstermijn van Draghi. Toen hij zei dat de ECB klaar was om meer stimuleringsmaatregelen in te zetten, gleed de euro weg. Iets waarvan strategen zeggen dat het zal doorzetten in 2015. En niets lijkt minder waar nadat de euro gisteren het laagste niveau in zeven jaar bereikte.

De euro was tijdens die specifieke dag in mei nog 1,3993 dollar waard. De euro sloot het jaar 12 procent lager af tegenover de dollar, het grootste verlies sinds 2005. Gemiddeld waren strategen in 2014 nog te bescheiden toen ze voorspelden dat de euro naar 1,28 dollar zou zakken. Inmiddels verwachten ze dat de euro zal dalen naar 1,18 dollar. Een zwakkere euro is voor Draghi erg belangrijk in zijn weg om de kwakkelende economie te stimuleren en de regio te weren tegen deflatie.

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Bitcoinexchange Bitstamp meldt problemen met hot wallet

Vanavond stuurde Bitstamp een mail naar alle klanten waarin zij melden dat er problemen zijn met de hot wallet. Gebruikers worden verzocht geen bitcoins meer over te maken naar eerder vermelde adressen voor het storten van bitcoins omdat hun hot wallet problemen heeft. In de mail vermeldt Bitstamp ook dat de bitcoins die zijn opgeslagen in een cold wallet niet in gevaar zijn. Gebruikers die zijn getroffen worden gecompenseerd, belooft de bitcoinbeurs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

TURNER DOOMSDAY VIDEO: Dit filmpje heeft CNN klaarstaan voor het Einde der Tijden

“We zullen blijven uitzenden, en we zullen rechtstreeks verslag doen van het einde van de wereld, en dat zal ons laatste nieuwsfeit zijn”, verklaarde Ted Turner. “Wanneer het einde der tijden daar is, zullen we ‘Nearer My God, To Thee’ spelen voordat we uit de lucht gaan.”

Een grapje, dacht men. Maar niets blijkt minder waar. Toen hij in 2009 stage liep bij CNN besloot Michael Ballaban eens in het digitale contentsysteem te gaan neuzen. Hij had van een oud-docent gehoord dat er daadwerkelijk een ‘Uur-U-video’ moest bestaan.

Zoekopdracht in databank En warempel, na een zoekopdracht in de databank kwam de video tevoorschijn. Getiteld: TURNER DOOMSDAY VIDEO. Een fragment is hier te zien. Eronder stond in rode letters: “Niet uitzenden voor het einde van de wereld bevestigd is.” Tot op het laatst wil CNN zijn feiten in orde hebben, kennelijk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Obama let op sterke daling olieprijzen

De Amerikaanse president Barack Obama houdt de sterke daling van de olieprijzen in de gaten. Dat liet een woordvoerder van het Witte Huis maandag weten.

Volgens de woordvoerder zijn de president en zijn mensen van mening dat de goedkope olie momenteel goed is voor de Amerikaanse economie.