Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 16741 tot 16745
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Britse centrale bank waarschuwt voor uiteenlopend monetair beleid

Het uiteenlopende beleid van centrale banken in de VS, Groot-Brittannië, Europa en Japan kan volgens de president van de Britse centrale bank leiden tot meer turbulentie op de valutamarkten en een verschuiving van de mondiale geldstromen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

‘Grieken haalden miljarden van spaarrekening’

In de twee maanden voor de Griekse verkiezingen hebben spaarders in het land in totaal meer dan 10 miljard euro van hun spaarrekeningen gehaald. Ze vrezen dat hun geld niet veilig is bij een overwinning van anti-bezuinigingspartij Syriza. Dat schreef de Britse krant Sunday Times.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Wordt het 1 voor 1?

Ook 24 uur nadat voorzitter Mario Draghi had aangekondigd dat de Europese Centrale Bank de volgende jaren meer dan 1.100 miljard euro zou spenderen aan het opkopen van staatsobligaties, in de hoop dat een deel van dit geld uiteindelijk in de ‘reële economie’ terecht zou komen, bleef de euro in waarde dalen. De munt noteert al 7,5% lager dan bij de jaarwisseling.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Super Mario doet het weer

Financial Times bewondert Mario Draghi. Deels omdat hij vriend en vijand verraste door veel meer geld te stoppen in het programma voor kwantitatieve versoepeling dan iedereen verwachtte. Maar de commentator van dienst is vooral onder de indruk door de manier waarop Draghi een aantal belangrijke hinderpalen voor het succes van het programma wist te omzeilen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Olieprijs boost wereldwijde economische groei met 20%

De fors gedaalde olieprijzen kunnen de wereldwijde economische groei dit jaar met 15 tot 20 procent doen stijgen, al zullen enkele landen fors verliezen. Dat meldt het hoofd van de Wereldbank. ‘Er zijn winnaars en verliezers dankzij de enorm gedaalde olieprijzen’, aldus Jim Yong Kim, president van de Wereldbank tijdens het World Economic Forum in Zwitserland.