Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 16746 tot 16750
Bron: nieuweoogst.nu
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Rusland nodigt Europese Unie uit tot vrijhandelszone

De Europese Unie moet zo snel mogelijk onderhandelingen opstarten rond een intensieve samenwerking met de pas opgerichte Euraziatische Economische Unie (EAEU), ondanks de wrijvingen rond Oekraïne. Dat heeft Vladimir Chizhov, Russisch ambassadeur bij de Europese Unie, gezegd.

Volgens Chizhov is het economisch verbond onder leiding van Rusland voor de Europese Unie een betere partner dan de Verenigde Staten, waarbij hij onder meer verwijst naar de problemen met de Amerikaanse normen op het gebied van voedselveiligheid. Het moet volgens de ambassadeur mogelijk zijn om voor het hele Euraziatische gebied een vrijhandelszone te creëren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Hoe zou het ondertussen zijn in Libië? Brandende olieraffinaderijen nu zichtbaar vanuit de ruimte

De NASA gaf ondertussen foto’s vrij waarop te zien is hoe een brand woedt in de haven van Es Sider, waar vorige week een tanker door een raket werd geraakt. De foto’s werden ruim een week na de raketaanval genomen. Op Kerstdag had een raket het schip getroffen, waarna snel ook zes olie-opslagplaatsen vuur vatten, die een rookpluim ontwikkelden die zeven dagen later nog altijd vanuit de ruimte kon worden waargenomen. Libië schat dat zo’n 850.000 vaten olie in vuur zijn opgegaan. Het vuur is ondertussen geblust.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Peak-tin: makkelijk winbaar tin raakt op, moeilijk winbaar tin is te duur

In 2011 liep de prijs van tin korte tijd op tot boven de 30000 dollar per ton. N.a.v. een artikel van Dave Cohen schreef ik een blog over Peak-Tin. De tinprijs liep zo hoog op omdat de vraag naar tin (soldeertin voor printplaatjes en conservenblikken) sneller groeide dan de wereldwijde produktie. Drie jaar geleden dacht Dave Cohen dat de jaarlijkse wereldwijde tinproduktie in 2011 zou uitkomen op 366 duizend ton en daarna zou gaan afnemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Overaanbod houdt olieprijzen onder druk

Plannen van Irak om deze maand flink meer olie te gaan exporteren en de hoogste productie in Rusland sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie zorgden maandag voor extra druk op de olieprijzen. 

Brentolie zakte in Londen aan het begin van de middag voor het eerst sinds mei 2009 onder het prijspeil van 55 dollar per vat. Ruwe Amerikaanse olie daalde eveneens ruim 2 procent, tot 51,43 dollar per vat.

Irak maakte bekend deze maand 3,3 miljoen vaten per dag te willen uitvoeren. In december lag het exportniveau op ruim 2,9 miljoen vaten per dag, het hoogste peil sinds de jaren '80. De Russische productie lag in 2014 op gemiddeld 10,58 miljoen vaten per dag.