Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 16746 tot 16750
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Overwinning voor Syriza staat in de steigers. Maar, hoe groot zal de clash tussen Duitsland en de Griekse regering uitei

Binnen twee dagen lopen de Grieken naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Het staat al min of meer een tijdje vast wie de overwinnaar wordt, Syriza, maar hoeveel marge de partij gaat krijgen, is nog wel een grote vraag.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

'Overwinning Syriza wordt begin van het einde van dit Europa'

De Griekse peilingen voorspellen voor de verkiezingen van 25 januari een duidelijke overwinning voor het radikaal-links Syriza van Alexis Tsipras. 'Indien dat scenario werkelijkheid wordt, dreigt zo het begin van het einde van Europa te worden ingeluid,' schrijft de Kroatische Jutarnji List:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Wat stelt de euro nog voor?

In het ontwerp van de eurozone zijn er geweldige fouten gemaakt. Bovendien is de ontwikkeling ervan niet volledig. Dat zijn twee dingen die zelfs eurofanaticus Guy Verhofstadt herhaaldelijk heeft erkend, voor én na de crisis.

Het mag ons dus niet verwonderen dat er zowel binnen als buiten Europa de euro als een tijdelijk betaalmiddel zien en zich eerder apathisch gedragen wanneer de eurozone ter sprake komt.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Stijging goudprijs geeft impuls aan goud-ETFs

Door de stijging van de goudprijs van de afgelopen weken is er opnieuw belangstelling voor goud-ETF’s. De totale voorraad van het GLD, het grootste exchange-traded fund voor goud ter wereld, nam deze maand al met 31,43 ton toe. Dat is de grootste maandelijkse instroom in meer dan twee jaar tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Opnieuw verlenging Grieks programma mogelijk

Het huidige Europese steunprogramma voor Griekenland moet mogelijk opnieuw worden verlengd. Zo is in Brussel vernomen.

Het huidige leningenprogramma loopt na een eerste verlenging met twee maanden eind februari af, maar of dan duidelijk is welke steun Athene nog wil van Europa is nog maar de vraag.

Zondag gaat Griekenland namelijk naar de stembus en de gedoodverfde winnaar, de Syriza-partij, staat bijzonder kritisch tegenover het bezuinigingsbeleid van Europa.