EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16751 tot 16755 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Fed flirt met renteverhoging

Voor de financiële wereld lijkt het een vaststaand feit. De Federal Reserve staat op het punt de rente te verhogen, maar de vraag blijft… wanneer?

Voor de financiële wereld lijkt het een vaststaand feit. De Federal Reserve staat op het punt de rente te verhogen, maar de vraag blijft… wanneer?

In 2008 voerde de Fed, destijds nog onder leiding van Ben Bernanke, de rente raar bijna 0 procent om de crisis te bezweren. Deze stap werd gezet om het mogelijk te maken gemakkelijk liquiditeit de economie in te helpen. Dit gebeurde middels kwantitatieve verruimingen, een maatregel waarbij de Federal reserve staatsobligaties van de markt haalt waardoor miljarden dollars in staat waren te gaan circuleren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Begrotingstekort eurozone naar 2,4 procent

Het begrotingstekort van het eurogebied is in 2014 uitgekomen op 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone.

Het begrotingstekort van het eurogebied is in 2014 uitgekomen op 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone.

Daarmee voldoet de eurozone als geheel wederom aan de Europese begrotingsregels die stellen dat het tekort niet meer dan 3 procent mag zijn. In 2013 kwam het tekort voor de eurozone uit op 2,9 procent. Voor de gehele Europese Unie werd door Eurostat voor 2014 een tekort gemeten van 2,9 procent van het bbp, tegen 3,2 procent een jaar eerder.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Topman ExxonMobil: olieprijzen nog jaren laag

De olieprijzen zullen waarschijnlijk nog enkele jaren op de huidige lage niveaus blijven. Dat heeft topman Rex Tillerson van het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil gezegd op een energieconferentie in Houston.

Volgens Tillerson zal de oliesector de komende jaren met een veranderd prijsniveau kampen. Hij gaf verder aan dat hij niet denkt dat oliekartel OPEC de oorlog heeft verklaard aan de Amerikaanse schaliesector door zijn productie onveranderd te houden, ondanks de sterk gedaalde olieprijzen. Tillerson sprak op de energieconferentie IHS CERAWeek, de grootste jaarlijkse bijeenkomst van de olie-industrie ter wereld.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Credit Suisse: toekomst Europa ziet er rooskleuriger uit

Wanneer economen een optimistische toon aanslaan over het herstel van Europa, dan heeft dat meestal te maken met hun hoge verwachtingen rondom het kwantitatieve verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank en de recente daling van de energieprijzen.

Niet zo gek, want het opkoopprogramma zou het aantal leningen in de eurozone een flinke boost moeten geven en de lagere energieprijzen zouden ervoor moeten zorgen dat consumenten meer uitgeven aan consumentenproducten. En dit zijn nu net 2 zaken die er de afgelopen jaren vrij somber uit hebben gezien in de regio.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Miljoenen verdienen met oude scheepswrakken? Niet als het om Nederlands erfgoed gaat

Het lijkt de ultieme jongensdroom: midden op de oceaan een schat vinden, met een miljoenenbuit als gevolg. Afgelopen week werd bekend dat een Brits duikersteam zilveren munten heeft gevonden met een waarde van zo’n 47 miljoen euro. Hoe lucratief is schatzoeken in de oceaan?

Verschillende media, waaronder de krant The Telegraph, meldden het als groot nieuws: er is een miljoenenschat opgedoken op een recorddiepte in de Atlantische Oceaan. Het zou gaan om een lading van 2.000 boxen vol met zilveren munten, gevonden in een scheepswrak. De ontdekking vond al in 2013 plaats, maar werd vorige week dinsdag pas bekendgemaakt.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs