Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 16751 tot 16755
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Olie noteert al 14% hoger dan vrijdag

De prijs van olie is sinds vorige vrijdag met 14% gestegen. Ook dinsdag zetten zowel Brent-olie als de West Texas Intermediate (WTI) hun klim verder. De prijsverhogingen maken een deel van de grote verliezen goed die in januari werden geleden.

De voorbije dagen raakte bekend dat een aantal energiereuzen hun investeringsplannen terugschroeven. BP zal dinsdag aankondigen 20 miljard dollar te besparen op zijn onderzoeksplannen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Wat is 'Hawala', het systeem waarmee IS de terreur betaalt?

250 tot 300 Spaanse telefoonshops, slagers en kruidenierswinkels fungeren als doorgeefluik voor de financiering van terroristische groeperingen als IS en het Al Nusra-front, zo bracht de Spaanse krant El País gisteren uit. Honderden miljoenen euro's verlaten het land richting het front. En dat via een eeuwenoud, even simpel als vernuftig systeem: 'Hawala'. Hawat, zei u?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

België opnieuw betaald om geld te lenen

Negatieve rente Een uitgifte van 2,01 miljard euro aan Belgische schatkistcertificaten heeft opnieuw negatieve rentes opgeleverd, zo meldt het Agentschap van de Schuld dinsdag. De rente op schatkistcertificaten op 3 en 6 maanden bereikt zo een nieuw diepterecord.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Lage olieprijzen hebben de sector helemaal drooggelegd

Een maand geleden leken de olieprijzen nog af te stevenen op een bodem van 40 USD per vat – of, zelfs minder. Maar, kijk nu!

Volgens de Britse BBC wijzen de prijsstijgingen erop dat Amerikaanse olieproducenten in de zeer nabije toekomst bereid zijn om de productie te verminderen.

Al is het duidelijk dat de heel lage energieprijzen van laatst hun sporen hebben achtergelaten. Zo meldt oliereus BP dat er in het vierde kwartaal van 2014 een verlies is gerealiseerd van 1 miljard USD.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Chinese yuan naar vijfde plaats van populairste valuta

De internationalisering van de Chinese yuan begint langzaam maar zeker haar vruchten af te werpen, want de munt steeg in november naar de vijfde plaats van meest gebruikte valuta in het wereldwijde SWIFT betalingssysteem. Sinds november is de munt met twee plaatsen gestegen, voorbij de Canadese en de Australische dollar.