Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16756 tot 16760
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Kredietbeoordelaar Fitch negatiever over vooruitzichten Griekenland

Kredietbeoordelaar Fitch is negatiever over Griekenland vooruitlopend op de nationale verkiezingen op 25 januari.

Fitch verlaagde het vooruitzicht voor Griekenland naar negatief, zo meldde het kredietbureau.

Hiermee wordt aangegeven dat er een kans is dat het kredietoordeel van Griekenland wordt verlaagd binnenkort.

Bron: itar-tass.com
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Egypte zet eerste stap om de U.S. Dollar te laten vallen.

Zaazou said that the sides were working on a mechanism of mutual settlements to abandon the U.S. dollar as a basic currency unit

Russia and Egypt might use the Russian currency unit, the rouble, in their mutual settlements, Egypt’s Minister of Tourism Hisham Zaazou told the Al Shorouk newspaper published on Friday.

He said that in condition of the rouble devaluation and in a bid to encourage tourism flows from Russia the two countries might begin to use the rouble as a payments unit in the sphere of tourism and in trade in general “already in February.”

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Rusland gaat volgende week opnieuw een deel van een ander land annexeren

Rusland treft alle voorbereidingen om de provincie Zuid-Ossetië in buurland Georgië te absorberen. Daar werden in juni verkiezingen gewonnen door de pro-Russische Eenheidspartij, die pleit voor een aanhechting van de Georgische regio bij Rusland.

Georgië verloor in 2008 de controle over Zuid-Ossetië en Abchazië na een vijfdaagse oorlog tegen Rusland. Ondanks de kritiek van de EU en de VS erkent Rusland (net als Venzuela en Nicaragua) Zuid-Ossetië als een onafhankelijke staat. Er zijn dan ook duizenden Russische soldaten gestationeerd.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Wanhopige Polen hopen op koersdaling Zwitserse frank

Ook Poolse banken maken zich nu zorgen. Door de stijging van de hypotheeklast dreigen de afgesloten leningen de waarde van het onroerend goed te overstijgen. Verwacht wordt dat veel Polen niet in staat zullen zijn hun lening af te betalen.

Het ergst zijn diegenen er aan toe die hun hypotheek afsloten in 2008, vlak voor het uitbreken van de internationale kredietcrisis.

Het ergst zijn diegenen er aan toe die hun hypotheek afsloten in 2008, vlak voor het uitbreken van de internationale kredietcrisis. Toen was een frank amper twee zloty waard, minder dan de helft van vandaag.  

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Daling aantal actieve boorplatformen in VS

Het aantal actieve olieboorplatformen in de Verenigde Staten is vorige week met 55 gedaald naar 1366. Dat is het laagste niveau sinds oktober 2013, aldus de Amerikaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Baker Hughes.

De olieproductie in de VS staat onder druk door sterk gedaalde olieprijzen, waardoor het voor veel bedrijven minder rendabel is om olie te produceren en investeringen worden verlaagd. Het aantal actieve boorplatformen voor de productie van gas zakte met 19 naar 310, aldus Baker Hughes. Branchegenoot Schlumberger kondigde aan 9000 banen te schrappen in verband met de sterk gedaalde