Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 16756 tot 16760
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Euro noteert op laagste stand sinds 2006

De euro daalde maandag tot zijn laagste niveau in negen jaar nu investeerders zich opmaken voor kwantitatieve versoepeling (QE) door de Europese Centrale Bank. De daling was ook een gevolg van berichten in de media als zou Duitsland bereid zijn Griekenland los te laten mocht daar een uiterst linkse regering aan de macht komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Saoedi-Arabië wil lage olieprijs

Olieprijzen kelderden 50% van hun juni piek aan het einde van 2014. Dit is de snelste daling sinds de financiële crisis van 2008.

Deze keer wordt het aanbod gezien als de grootste boosdoener terwijl de wereld overspoeld wordt met goedkope olie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Nederlandse huizenprijzen halveren

Op BNR radio spraken Elmer Hogervorst en Eric Mecking. Zij schreven het boek “deflatie in aantocht”. Hogervorst is handelaar op valutamarkten, hij geeft regelmatig lezingen en begeleidt daarnaast vermogende particulieren. Mecking is schrijver en historicus, tevens handelt hij o.a. op valutamarkten. Beide heren zijn aanhangers van de Oostenrijkse school.

Daarnaast zijn zij overtuigt van de Kondratjev cyclus. Kondratjev deed begin jaren 20 onderzoek naar de relatie van golven in goederenprijzen en investeringsgedrag. Kondratjev kwam tot het inzicht dat er zich al anderhalve eeuw bepaalde constante golfbewegingen voordeden. Deze cyclus werd door Kondratjev onderverdeeld in subcycli van 50 jaar die bewijzen dat het kapitalisme altijd heropleeft uit zijn economische dieptepunten. Dit is de Kondratieff-golf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Bitcoin zakt door $300 barrière. $260 is nieuwe steun.

Veel paniek vandaag, bitcoin is door de $300 dollar gezakt en heeft steun gevonden bij $260. De prijs stabiliseert nu rond $270.

Bitcoin zit sinds zijn record van $1100 in november 2013 in een dalende trend. In juni 2014 is er nog een heropleving geweest naar $660.

Er zijn een heleboel redenen waarom er neerwaartse druk staat op de prijs, het heeft weinig te maken met Bitcoin:

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Is de euro nog zinvol?

Eurocrisis Voor de jaarwisseling kreeg het vertrouwen in de Europese Unie nog een flinke knauw: nieuwe Griekse verkiezingen in het verschiet en het bijhorende gevaar op een 'grexit'. Professor Paul De Grauwe van de London School of Economics waarschuwt in De Zondag dat de euro nog zinvol is, maar dat investeringen zich dan wel opdringen.