Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 16761 tot 16765
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Beurzen Midden-Oosten onderuit door dalende olieprijs

Alle toonaangevende beurzen in het Midden-Oosten gingen dinsdag fors onderuit als gevolg van de aanhoudende daling van de olieprijzen. 

De DFN General Index van Dubai leed met een min van ruim 5 procent zelfs het grootste verlies onder 's werelds grootste graadmeters.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Goudprijs stijgt naar hoogste niveau in 15 maanden

De goudprijs in euro’s is begin deze week gestegen naar het hoogste niveau sinds september 2013. De goudprijs steeg vandaag naar €1.018 per troy ounce, het hoogste niveau in 15 maanden. De prijsstijging is het gevolg van een zwakkere euro en zorgen om Griekenland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

‘Shell zit nog net goed met olieprijs tussen 50 en 60 dollar’

De enorme daling van de olieprijs kan ten koste gaan van de investeringen in de oliesector. Maar grote energieconcerns als Shell kunnen nog redelijk overleven met een olieprijs tussen de 50 en 60 dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Weer schikking JPMorgan in valutaschandaal

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft opnieuw een schikking getroffen voor zijn vermeende rol in de manipulatie van diverse valutakoersen.

Het bedrijf kondigde dinsdag aan dat de details van de schikking eind januari bekendgemaakt worden.

Volgens ingewijden betaalt JPMorgan Chase circa 100 miljoen dollar (83,6 miljoen euro) aan een groep institutionele beleggers. Zij klaagden in 2013 een groep van meer dan twaalf banken aan omdat valutahandelaren volgens hen in besloten chatrooms vertrouwelijke informatie deelden en valutakoersen manipuleerden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Market Update (6 januari 2015)

Vandaag in het nieuws: Aandelenmarkten onderuit door zorgen om Griekenland, olieprijs opnieuw fors onderuit, goudprijs boven de €1.000 en Rusland wil niet dat Oekraine bij de NATO komt.