Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 16771 tot 16775
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

BREAKING: Bulgarije wil toetreden tot de eurozone

Bulgarije start de onderhandelingen om de euro in te voeren. Dat heeft de Bulgaarse minister van Financiën Vladislav Goranov aangekondigd. Het land wil van de overige 19 landen van de eurozone horen wat het moet doen om toegelaten te worden tot de wachtkamer van de euro, het zogenaamde ERM-2 wisselkoersmechanisme.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Rusland krijgt ratingverlaging voor zijn kiezen met een schuldgraad van slechts 11% van het BBP

Zo meldt de website dat de Russen zich mogen opmaken voor een verwachte – maar, daarom niet minder spectaculaire – gebeurtenis. Iedereen bereidt zich voor op een ratingverlaging later op deze dag.

Daarmee zou de status van het land worden gereduceerd tot junk, of rommel. Toch wil dat niet zeggen dat Rusland niet in staat is om haar schulden terug te betalen, zegt minister van Economische Ontwikkeling Alexei Ulyukayev. De Russische schuldgraad bedraagt immers een schamele 11% van het BBP.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Ravage onder valutaplatforms door koersstijging Zwitserse frank

Enkele handelsplatforms die zich richten op valutahandel lijden zwaar onder het besluit van de Zwitserse centrale bank om de koers van de frank los te laten.

In Groot-Brittannië meldde Alpari, een relatief klein platform, dat het bedrijf de rekeningen niet meer kan betalen.

Veel handelaren die via Alpari zaken deden, hebben grotere verliezen gemaakt dan ze tegoed hadden staan bij het bedrijf. Het platform draait nu op voor de extra verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Niemand heeft Zwitserland gedwongen om de koppeling met de euro los te laten

De schade die de Zwitserse frank heeft berokkend, hebben we eigenlijk te danken aan Europa. Tenminste, dat beweert Bloomberg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

16 januari: IMF geschoffeerd door Zwitsers en 8 andere dingen die je weten moet

IMF-directeur Christine Lagarde is woest op de Zwitsers die haar niet tijdig schijnen hebben ingelegd over een beslissing de Franc los te koppelen van de euro. Nu maar hopen dat de ECB haar wel inlicht. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam