Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16776 tot 16780
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

ECB richt kanon op het verkeerde doel

Gisteren heeft Mario Draghi (eindelijk) het zware geschut bovengehaald. Op de persconferentie was de ECB-voorzitter zeer voorzichtig om de term QE zo weinig mogelijk te gebruiken. In de plaats daarvan heeft hij gesproken over een ‘expanded asset purchase programme’ (EAPP)- uitgebreide activa-aankoopprogramma als we zijn woorden letterlijk vertalen.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Deze man wil Google en Facebook verslaan met internet uit de ruimte

Greg Wyler wil op iedere plek ter wereld supersnel internet bieden. Via een waanzinnig groot netwerk van satellieten.

De ruimtewedloop gaat een nieuwe fase in. Niet langer proberen Russen of Amerikanen elkaar de loef af te steken met maanmissies en ruimtestations. De strijd wordt nu gevoerd door techbedrijven, die de wereld (en misschien wel Mars) van snel internet willen voorzien. SpaceX, de ruimtevaartmaatschappij van Tesla’s Elon Musk, kreeg deze week nog een miljard kapitaal. Maar de naam die daarbij viel als onmisbare schakel in de technologie was een andere: die van Greg Wyler.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Dit doen lage olieprijs en geldmachine ECB met de prijs van een Big Mac

De Big Mac-Index van weekblad The Economist meet wereldwijde prijs- en valutaverschillen aan de hand van de befaamde standaardburger van McDonald’s. Wat blijkt? In de eurozone krijg je inmiddels relatief veel burger voor je geld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Italiaanse rente naar laagste stand in 20 jaar na ECB-besluit

De rentes op Europees tienjaarsobligaties dalen ook vrijdag verder naar de laagste standen ooit gemeten als gevolg van het donderdag aangekondigde opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank.

Rond 9.00 uur vrijdagochtend stond de rente voor een tienjarige Italiaanse staatsobligatie op 1,45 procent, het laagste punt sinds persbureau Bloomberg in 1993 begon met meten.

De Spaanse tienjaarsobligaties daalde naar 0,5 procent. Tijdens de eurocrisis liepen Italiaanse en Spaanse rentes op tot meer dan 7 procent.