Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 16776 tot 16780
Bron: beginnenmetbeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Waarom de olieprijzen blijven dalen

Om de daling van de olieprijzen te begrijpen moet je eerst weten waarom de olieprijs voorheen zo hoog lag. In deze eeuw is de olieprijs hard gestegen. In 1999 lag de prijs van een vat (ca. 159 liter) nog rond de $16. In juli 2008 bereikte de olieprijs een recordhoogte van $145. Een stijging van ongeveer 900% in 8 jaar.

Deze enorme stijging was voor een groot deel te wijten aan de economische ontwikkeling in met name China en India. Door de economische voorspoed in deze landen (samen goed voor ruim 2,5 miljard inwoners) ontstond er een kapitaalkrachtigere middenklasse en nam de olieconsumptie enorm toe. De toenemende vraag en het vooruitzicht dat olie steeds moeilijker uit de grond te halen is zorgden voor een jarenlange stevige prijsstijging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

8 meest belangrijke vragen voor de Amerikaanse economie komend jaar

Hoofdeconoom Jan Hatzius van Goldman Sachs, heeft in de media de antwoorden geven op acht vragen waarvan hij gelooft dat ze het meest belangrijk zijn voor de Amerikaanse economie komend jaar.

Bron: nieuweoogst.nu
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Rusland nodigt Europese Unie uit tot vrijhandelszone

De Europese Unie moet zo snel mogelijk onderhandelingen opstarten rond een intensieve samenwerking met de pas opgerichte Euraziatische Economische Unie (EAEU), ondanks de wrijvingen rond Oekraïne. Dat heeft Vladimir Chizhov, Russisch ambassadeur bij de Europese Unie, gezegd.

Volgens Chizhov is het economisch verbond onder leiding van Rusland voor de Europese Unie een betere partner dan de Verenigde Staten, waarbij hij onder meer verwijst naar de problemen met de Amerikaanse normen op het gebied van voedselveiligheid. Het moet volgens de ambassadeur mogelijk zijn om voor het hele Euraziatische gebied een vrijhandelszone te creëren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Hoe zou het ondertussen zijn in Libië? Brandende olieraffinaderijen nu zichtbaar vanuit de ruimte

De NASA gaf ondertussen foto’s vrij waarop te zien is hoe een brand woedt in de haven van Es Sider, waar vorige week een tanker door een raket werd geraakt. De foto’s werden ruim een week na de raketaanval genomen. Op Kerstdag had een raket het schip getroffen, waarna snel ook zes olie-opslagplaatsen vuur vatten, die een rookpluim ontwikkelden die zeven dagen later nog altijd vanuit de ruimte kon worden waargenomen. Libië schat dat zo’n 850.000 vaten olie in vuur zijn opgegaan. Het vuur is ondertussen geblust.